Web Analytics
Magento - structură headinguri (SEO)

Magento – structură headinguri (SEO)

Schimbările făcute de Google în ultima perioadă ne pun şi ne noi în postura de a ne întreba ce este bine şi ce nu este bine pentru optimizarea site-ului nostru, şi elemente banale precum H1-H6 ne ridică mari semne de întrebare. Deşi nu avem siguranţa că headingurile sunt un element care influenţează rank-ul unei pagini, ştim sigur că sunt foarte importante.

Totuşi modul în care împărţim h-urile în site diferă de la o platformă la alta, aşa cum şi SEO se face diferit la un blog faţă de un site e-commerce. Păstrând totuşi linia fină trasă de regulile SEO ce ajută la optimizare, putem construi un tipar după care să folosim headingurile în site, încât să subliniem corect importanţa fiecărui element şi să nu uităm de folosirea unor cuvinte cheie care pun în valoare atât conţinutul site-ului cât şi ceea ce caută utilizatorii online.

Dacă ne raportăm la structura unui site Magento acesta are pagina de acasă (homepage), paginile categoriilor din site, pagina produsului, şi pagini CMS.

Homepage:

H1: Logo-ul site-ului

H2: Sloganul site-ului, sau o frază care recomandă site-ul respectiv în funcţie de valorile firmei.

H3-H6: Nu este necesară folosirea

Pagina categoriilor:

H1: Titul categoriei

H2: Titlurile produselor listate din categoria aferentă.

H3-H6: Nu este necesară folosirea

Pagina produsului:

H1: Numele produsului.

H2: Dacă produsul are o descriere considerabilă, titlul acelei descrieri poate fi un H2, în alte cazuri se poate folosi pe elementele definitorii ale produsului

H3-H6 Nu este necesară folosirea

Pagini CMS:

H1: Titlul paginei CMS

H2: Dacă textul are numeroase titluri, acestea pot fi H2-uri

H3-H6 Nu este necesară folosirea

Dacă textul din una din aceste pagini necesită un sub-subtitlu, nu ezitaţi în a folosi H3-H6. Dacă formătările default ale aceste headinguri nu vă plac, puteţi asocia câte o clasă pe care să o formataţi din CSS.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.