Manastirea Sfantul Gherasim Iordan Bianca Ionel blog iasi

Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan

Tot în a doua zi de pelerinaj, după binecuvântarea primită la Iordan, următorul loc din pelerinaj a fost Mănăstirea Sfântul Gherasim din apropierea Iordanului. Mănăstirea Sfântului Gherasim este o mănăstire greco-ordodoxă și prima mănăstire din Valea Iordanului.

Mănăstirea Sfântul Gherasim de la Iordan

Încă de la intrarea pe poartă, această mănăstire este o oază de liniște. O alee pietruită te conduce printre palmieri spre intrarea în biserică. La intrare se află un leu în mărime naturală aurit.

Leu Mănăstirea Sfântul Gherasim Iordan
Leu Mănăstirea Sfântul Gherasim Iordan
Povestea leului Sfântului Gherasim

Pentru cei care nu știu legenda Sfântului Gherasim, acesta avea un leu și un măgar. Leul a fost găsit de Sfântul Gherasim cu un ghimpe în picior. Acesta i-a scos ghimpele și de atunci leul a rămas alături de acesta. Într-o zi, în timp ce leul păzea măgarul, acesta a fost furat. Sfântul Gherasim, influențat de ceea ce spuneau toți din jurul său, a crezut că leul a mâncat măgarul. Leul a fost alungat, dar după un timp acesta s-a întors cu măgarul, cu cel care îl furase și cu o cămilă. Sfântul Gherasim a fost foarte bucuros și dezamăgit în același timp de faptul că nu a avut încredere în leul său. La moartea sa leul s-a asezat pe mormântul acestuia și a murit acolo de durere.

***

După ce treci de leu, poți păși în curtea interioară a mănăstirii. Dacă îți ridici privirea, în fața ta se va afla o statuie a lui Iisus, care pare să te întâmpine cu pace și bucurie.

Statuie Iisus la Mănăstirea Sfântul Gherasim Iordan
Statuie Iisus la Mănăstirea Sfântul Gherasim Iordan

În cadrul mănăstiri se regăsesc multe icoane cu Sfântul Gherasim și leul, dar și mozaic caractersitic mănăstirilor din această zonă.

Mozaic interior Mănăstirea Sfântul Gherasim
Mozaic interior Mănăstirea Sfântul Gherasim

Ce o să găsiți unic în cadrul Mănăstirii Sfântului Gherasim este o icoană a Fecioarei Maria alăptând. Este o icoană foarte rară și unică.

Icoana Fecioarei Maria alăptând
Icoana Fecioarei Maria alăptând

Și Mănăstirea Sfântului Gherasim este un loc plin de liniște, în care poți să îți așezi gândurile în linișite. Dacă ați ajuns acolo, vă invit să îmi lăsați impresiile voastre într-un comentariu.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns