Web Analytics

Marketing Mindset la Iasi

Pe 29 mai la Iași a avut loc Marketing Mindset cu Alex Dona, un eveniment la care am fost și eu prezentă și în acest articol o povestim un pic despre el. Știu că te-am obișnuit cu foarte multe detalii de la evenimentele la care particip, dar de această dată voi fi un pic mai rezervată în a povesti din cel puțin 3 motive.

Primul motiv este acela că va mai fi o ediție de Marketing Mindset la Iași și nu aș vrea să îți stric surprinza de a afla chiar tu detaliile care te interesează direct la eveniment.

Al doilea motiv este dat de faptul că evenimentul e destul de aplicat pe business-ul fiecărui participant. Nu e genul acela de curs ca la facultate în care profesorul vorbește și tu iei notițe. Alex Dona vorbește, tu iei notițe, dar dacă vrei ceva aplicabil 100% pe business-ul tău ai ocazia să întrebi și să primești un răspuns sau chiar mai multe.

Pe de altă parte e genul de eveniment de la care fiecare participant își ia plusul de valoare de care are nevoie și oricât mi-aș dori să prezint totul obiectiv, n-o să-mi iasă.

Altul ar fi că nu e corect pentru cei care aleg să plătească, să rupă din timpul lor și să fie prezenți, iar alții să citească prin online tot ce s-a întâmplat, fără prea mult efort. Când vrei ceva pentru tine sau business-ul tău cred că e nevoie de un pic mai mult decât citit articole prin online, nu? Știu, știu… încep să devin antipatică, nu?

Am observat că oamenii nu prea mai merg la evenimente și aleg să stea acasă, la cădurică sau răcoare, în funcție de sezon și așteaptă să fie un live la care să se uite, să scrie un blogger despre și tot așa. Oameni dragi, ieșiți din casă și participați la evenimente! Chiar dacă e transmis de multe ori și integral live, pierdeți interacțiunea cu oameni pasionați de aceleași lucruri ca și voi, pierdeți socializarea, pierdeți bucuria de a fi acolo în sală. Pierdeți un pahar sau mai multe de vin bun, de la Vinarte România, cum a fost în cazul Marketing Mindset. 🙂

Acum, dacă tot am terminat pomelnicul motivelor pentru care nu am să dau tot din casă, am să vă spun că nu va fi doar o postare în care mă laud că am participat și am mai bifat un eveniment pe marketing, voi povesti un pic, dar voi fi mai rezervată. Să nu fie cu supărare, da?

Cum a fost pentru mine la Marketing Mindset?

În primul rând am să-ți spun că nu am fost o simplă participantă, ci și un „mini spiriduș” care s-a ocupat un pic de informarea persoanelor interesate de acest tip de eveniment din momentul în care a fost lansat, iar în ziua evenimentului am fost prinsă și cu mici elemente de logistică. Ceva wow în toată experiența de „spiriduș”? Ei bine, am învățat să bat bonuri la casa de marcat. 🙂

Doar atât, ar întreba cineva? Nu! Asta a fost pe lângă partea de marketing. 😛 Cum am ajuns spiriduș? Ei bine, prin JCI Iași și aproape fiecare eveniment a avut 2-3 spiriduși din diferite locale JCI din România.

Știu că ești foarte curios, așa că am să închei așteptarea și îți voi spune câteva topicuri ce au fost atinse în cadrul Marketing Mindset la Iași.

 • Pozitionarea corectă și diferită a propriului business și brand
 • Mix de promovare eficient
 • Mai contează TV-ul în promovarea unui business sau social media a preluat puterea?
 • Media tradițională încă în top?
 • Instagram, Facebook, Waze, marketing afiliat
 • Conținut și iar conținut coerent pentru canalele de promovare – despre content cu Alex Dona am scris și aici
 • Despre KPI – estimare, importanță, optimizare
 • Valorile de brand și responsabilitatea socială

3 lucruri pe care le-am învățat la Marketing Mindset?

Am să încep prin a spune că au fost mai mult decât 3 lucruri învățate, dar ca să fiu și un pic „de treabă” am să împart doar trei cu tine. 🙂

1. Am învățat despre hashtag-uri să nu le aruncăm cum avem chef într-o postare, pentru că au nevoie de o ordine, după cum urmează: hashtag-uri de citit, hashtag-uri pentru căutări și hashtag-uri de brand.  Cum le folosim, unde și mai ales în ce număr, aflați dacă mergeți și voi la eveniment.

2. Am învățat că poți trimite newslettere prin WhatsApp. Cum faci asta, promit să-ți povestesc într-un articol pe blog.

3. Am învățat că nu poți bifa toți KPI-i într-o companie. Ce e acela KPI și care ar fi lista aceea ce dă bătăi de cap oricărui CEO? Asta de mai jos 🙂

 • creșterea vânzarilor
 • leaduri
 • LTV – life time value
 • COCA – cost of customer aquisition
 • timpul de reacție al departamentului de vânzări
 • traficul site-ului vs leaduri generate
 • MQL
 • MQL to SQL
 • SQL la cotații
 • cotații trimise vs vânzari închise
 • traficul pe site
 • social media – reach și engagement
 • cum performează email marketing, marketingul afiliat etc
 • inbound link building – SEO
 • conversiile și rațiile dintre fiecare pas, vizite/pageviews/vizitatori unici

Cum le bifăm sau nu pe toate și cum le alegem pe cele relevante pentru business-ul nostru, poți afla chiar tu la Marketing Mindset.


Ce mi-a plăcut cel mai tare la eveniment?

A fost ceva ce a ajuns la sufletul meu și anume faptul că Alex Dona a vorbit despre importanța Google Analytics și a tuturor rapoartelor pe care le oferă acest tool gratuit. Eram destul de demoralizată de faptul că prea puțini conștientizează importanța acestuia, motiv pentru care m-am oprit și din scris articole despre Google Analytics, dar acum mi-am luat energia necesară pentru a reveni în forță. Poate, poate măcar cei care au participat și vor participa la acest eveniment vor fi interesați de subiect. 🙂

Și oamenii prezenți mi-au plăcut foarte, foarte, foarte mult!


Dacă încă te întrebi de ce să participi, am să-ți spun că Alex Dona are o experiență de peste 23 de ani în business, din care 12 în media și marketing. Turul Marketing Mindset a bifat orașe precum Bacău, Piatra Neamț, Brașov, Cluj, Sibiu, Satu Mare, Oradea, Timișoara, Ploiești, București, Baia-Mare, Bistrița, Târgu-Mureș, Suceava, Constanța. Evident în orașele unde este cerere, momentan Iași și București o să se organizeze și a doua ediție a acestui eveniment. Calendarul cu evenimente îl găsești aici.

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.