Web Analytics
Modificare TVA Prestashop - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Modificare TVA Prestashop

2017 a venit și el cu o nouă schimbare la nivel de TVA pentru România, motiv pentru care site-urile de comerț online au avut nevoie de o modificare în acest sens. În 2016 am scris un articol despre cum modificăm TVA-ul pentru Magento și recent, un cititor m-a întrebat cum se face acest lucru pentru Prestashop.

Modificare TVA Prestashop

Modificarea cotei de TVA în Prestashop se face din admin-ul site-ului, sau dashboard. E nevoie să vă conectați în partea de administrare și din să selectați Localization->Taxes (pentru cei care au varianta în engleză) sau Localizare -> Taxe (varianta în română).

prestashop schimbare tva blog bianca ionel
Modificare TVA – Prestashop (pasul 1)

Se va deschide o pagină în care puteți vedea toate taxele configurate pentru magazinul online dezvoltat cu Prestashop. Din acea listă, trebuie să căutați cota de TVA care corespunde României.

Modificare TVA Prestashop Blog Bianca Ionel
Lista cote TVA Prestashop

În cazul de față, cota ce trebuie modificată se află pe prima poziție. Chiar dacă varianta de Prestashop este 1.6.1.9 aceasta nu are actualizarea de TVA pentru România făcută la începutul lui 2016. Pentru a modifica cota de TVA apăsați pe butonul Edit în dreapta.

Prestashop schimbare TVA buton edit bianca ionel
Prestashop schimbare TVA – Buton Edit

Se va deschide o nouă pagină în care aveți de modificat în 2 câmpuri.

Editare TVA Prestashop bianca ionel blog

    Editare TVA Prestashop
  • Primul câmp care trebuie editat este numele. Se va schimba din TVA RO 24% în TVA RO 19%,
  • Câmpul al doilea, este el care are cota de TVA sau rate. Acesta va fi modificat din 24.000 în 19.000.

După realizarea modificărilor, nu uitați să salvați. Pentru a avea siguranța că actualizările au fost făcute și în front-end puteți să goliți și cache-ul magazinului. Golirea cache-ului se face tot din admin, din Advanced Parameters -> Performance (Parametrii avansați -> Performanță) prin apăsarea butonului din dreapta sus, Clear Cache (Goliți Cache-ul).

Modificarea cotei TVA în Prestashop este foarte simplă, după cum puteți observa. Dacă acest articol ți-a fost util, nu uita să lași un comentariu sau să îi dai un share.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.