Web Analytics
Musai List (fila de jurnal nr. 8) - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO
Musai list fila de jurnal nr 8 bianca ionel septembrie 2021

Musai List (fila de jurnal nr. 8)

📚 Despre 𝐌𝐮𝐬𝐚𝐢 𝐋𝐢𝐬𝐭 sau cartea pe care am ales-o special pentru săptămâna în care traficul în Iași este… numai bun pentru citit, dacă stai în dreapta!
A trecut ceva timp de când n-am mai lecturat o carte în 𝟑 𝐳𝐢𝐥𝐞, mai ales în format electronic. Îmi plac mult cărțile în format fizic, am aproape tot timpul una la mine. Din păcate, nu le pot citi în mașină pentru că mi se face rău… de mișcare și altele. 😵‍

Am descoperit că de la statul pe telefon nu am nimic, așadar, 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐦𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐞 𝐝𝐞 𝐧𝐞𝐮𝐢𝐭𝐚𝐭 î𝐧 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜/𝐮𝐢𝐭𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐭𝐫𝐚𝐟𝐢𝐜, am găsit o soluție. 😎 Am un folder, pe telefon, cu multe cărți în format digital. E mai plăcut să dau scroll printre pagini, decât pe Facebook/Instagram.

De luni, printre picături, cât am stat în trafic, am devorat Musai List. Vreo 180 de pagini și azi e doar miercuri. Lejer traficul în Iași – știu. 😅
Până apuc să-i fac recenzia pe blog, pentru ca sunt tare entuziasmată de tot ce am citit, las aici 𝟑 𝐢𝐝𝐞𝐢 ce mi-au plăcut mult:
‍🔥 Protejează-ți timpul, mai mult decât îți protejezi banii.
‍🔥 Time Management înseamnă 𝐬ă 𝐭𝐞 𝐩𝐨ț𝐢 𝐛𝐮𝐜𝐮𝐫𝐚 𝐝𝐞 𝐟𝐢𝐞𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐳𝐢, 𝐬ă 𝐭𝐫ă𝐢𝐞ș𝐭𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐳𝐞𝐧𝐭 fiecare experiență, nefiind îngrijorat de diferitele situații pe care viitorul ți le-ar putea aduce în față.

‍🔥 𝐌𝐨𝐦𝐞𝐧𝐭𝐮𝐥 𝐜𝐞𝐥 𝐦𝐚𝐢 𝐩𝐨𝐭𝐫𝐢𝐯𝐢𝐭 𝐧𝐮 𝐞𝐱𝐢𝐬𝐭ă – dacă vrei să faci ceva, nu aștepta alinierea perfectă a tuturor planetelor.

❤️‍ Surprizele din carte: 𝐦𝐮𝐬𝐚𝐢 𝐥𝐢𝐬𝐭 și 𝐧𝐨𝐭 𝐭𝐨 𝐝𝐨 𝐥𝐢𝐬𝐭

Intuitiv folosesc un musai list cu 𝟑 task-uri mari și late. Sub el urmează to do list-ul. Fix cum spune autorul, „𝙪𝙣 𝙢𝙪𝙨𝙖𝙞 𝙡𝙞𝙨𝙩 îș𝙞 𝙜𝙖𝙧𝙖𝙣𝙩𝙚𝙖𝙯ă 𝙡𝙞𝙣𝙞ș𝙩𝙚𝙖 ș𝙞 𝙥𝙧𝙤𝙜𝙧𝙚𝙨𝙪𝙡”, evident dacă alegi zilnic acele 3 lucruri care te ajută să crești personal și profesional.
Un 𝐧𝐨𝐭 𝐭𝐨 𝐝𝐨 𝐥𝐢𝐬𝐭 scris nu aveam, dar voi alege să-mi fac unul. Intuitiv, și de această data (doar mintal), mi-am propus la început de săptămână să nu mă enervez din cauza traficului. Până azi mi-a ieșit.

🚗 𝐁𝐢𝐧𝐞, 𝐛𝐢𝐧𝐞 ș𝐢 𝐝𝐚𝐜ă-𝐬 ș𝐨𝐟𝐞𝐫 𝐜𝐞 𝐟𝐚𝐜?

Dacă ești șofer și vrei să zâmbești traficului ai și tu câteva opțiuni:
• să asculți un podcast de la Paul Olteanu, Zoltan Vereș, Robin Sharma sau alții;
• să asculți un audiobook;
• să te bucuri de muzica bună;
• să înțelegi că dacă-i înjuri pe toți, de la primari, partide până la alți colegi ce claxonează și ei ca tine, nu se fluidizează ca prin magie traficul.

🌟 𝐍𝐮 𝐩𝐮𝐭𝐞𝐦 𝐜𝐨𝐧𝐭𝐫𝐨𝐥𝐚 𝐭𝐨𝐭𝐮𝐥. Putem găsi moduri mai bune de a ne folosi timpul, chiar și acela aparent pierdut/mort. 🌟

❔ Tu cum te simți în trafic săptămâna asta? Dacă ești pe post de copilot ce faci în dreapta?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.