Web Analytics
normalul din online - fila 3 din jurnalul de programator bianca ionel august 2021

Normalul din online – fila de jurnal nr. 3

♾️ 𝐍𝐢𝐜𝐢𝐨𝐝𝐚𝐭ă 𝐧𝐮-𝐢 𝐩𝐫𝐞𝐚 𝐭â𝐫𝐳𝐢𝐮!

Într-un online 99% roz bombon și cu toată lumea fericită, e mai mult decât atipic să scrii și despre altceva. Totuși, pentru cei sătui de acest roz, cred că postarea mea ar avea alt sens. ☺️
Indiferent de domeniul în care suntem, măcar o dată pe an, tot ne izbește câte o frică și un gând că n-am fi suficienți de buni. La acestea se adaugă și faptul că ne valorificăm prea rar munca pe care o facem zilnic și ni se pare o normalitate să învățăm continuu și să fim tot mai buni. Așa-i? Sau doar eu sunt așa?

𝗡𝗼𝗿𝗺𝗮𝗹𝘂𝗹 𝗺𝗲𝘂 î𝗻 𝗼𝗻𝗹𝗶𝗻𝗲

🎈 Normal ar fi să și vorbim despre aceste frici menționate mai sus.
🎈 Normal ar fi să se știe că sunt zile când ajungem acasă după 9-10 ore la birou și o luăm „de odihniți” cu tot felul de cursuri și specializări pe domeniu.
🎈 Normal ar fi să vorbim despre faptul că ne trezim în miez de noapte cu o idee de a rezolva ceva profesional ce ne stresa de zile bune. Și uite așa se duce somnul. 🙃
🎈 Normal ar fi să ne susținem, să ne apreciem și să ne încurajăm între noi, mai ales în zilele alea în care ne simțim de cacao și avem senzația că suntem cei mai „proști din curtea școlii” cum ar zice Ombladon, adaptat la actual, curtea corporației sau a ANAF-ului dacă mai suntem și antreprenori.
🎈 Normal ar fi să vorbim despre ce facem 10 ore din zi, despre cum ne scoate din pepeni X situație, despre cum uită clientul de întâlnirea programată și îți dă programul peste cap, despre cum se trezește clientul vineri la ora 17:59 că vrea nu știu ce avion și tu spui „da” pentru că e mai importantă relația cu el, decât cea cu tine. 🙃
🎈 Normal ar fi să ne vulnerabilizăm, pentru că asta ne face frumoși, asta ne scoate autenticitatea în prim plan.
✨ Oare doar eu m-am săturat să fim perfecți pe aici? Și dacă tot suntem așa perfecți și fericiți, de ce e atâta agresivitate?

𝐂𝐚𝐦 𝐝𝐞𝐬𝐩𝐫𝐞 𝐚𝐬𝐭𝐚 𝐚𝐫 𝐟𝐢 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐦𝐞𝐮 𝐩𝐞 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤.

Poate, așa am începe și noi să fim mai empatici și să lăsăm agresivitatea ce mocnește în online de când a început pandemia.
Evident că suntem agresivi și nemulțumiți!
Toată lumea postează despre cum e la all inclusive, însă prea puțini scriu câte nopți n-au dormit ca să zacă 7 zile într-o țară exotică.

Toată lumea postează despre realizări profesionale, însă nimeni nu scrie câtă muncă e în spate. Nici măcar eu nu scriu, că doar îmi văd, uneori, și bârna din propriul ochi.

💥 Ș𝘁𝗶𝗶 𝗱𝗲 𝗰𝗲 𝗻𝘂 𝘀𝗰𝗿𝗶𝘂?

Pentru că am sentimentul că ar fi percepută drept laudă sau spam.
De ce ar conta pentru cineva cât și ce muncesc eu? De ce ar citi cineva ce am făcut pentru clienții mei săptămâna asta, din rolul de programator/digital marketer sau despre provocările de antreprenor?
Asta sunt câteva întrebări care mă țin în loc de fiecare dată când vreau să scriu despre ce fac, din rolurile, alea multe, pe care le am.

👩🏻‍💻 Mâine mi-am propus să scriu. Am să-ți zic ce am făcut săptămâna trecută, așa, în mare.
Poate îmi povestești și tu, poate învățăm unii de la alții, poate descoperim cum ne putem susține reciproc.

☺️ Până atunci, spune-mi, cum arată 𝐧𝐨𝐫𝐦𝐚𝐥𝐮𝐥 𝐭ă𝐮 î𝐧 𝐨𝐧𝐥𝐢𝐧𝐞?

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.