Nu ai obosit sa pretinzi ca nu ai inima - blogger iasi bianca ionel acorduri din suflet

Nu ai obosit să pretinzi că nu ai inimă?

E mai simplu să pretinzi că nu ai inimă decât să faci față durerii, nu-i așa? E viața ta și te-ai agățat de tot ce e mai frumos până în ziua în care a apărut acel cineva ce a decis să dea cu piciorul la tot. Și l-ai lăsat! Apoi ai decis că e mai simplu să pretinzi că nu ai inimă decât să te porți ca un om rănit și să reacționezi.

Being a bitch is a powerful thing!

Să-mi iertați limbajul, dar fix despre asta e vorba. E plină lumea de oameni ce aleg să pretindă că nu au inimă pentru simplu fapt că uneori doare. E mai simplu să îți distrugi viața, decât să îi spui celui ce te-a rănit verde în față ceea ce simți.

Ne agățăm de perfecțiune. Ne agățăm de faptul că e rău să vorbim urât, e rău să ai sentimente negative, e rău să fii impulsiv. Dar oare faptul că alegem să ținem în noi toate aceste stări și să ne mințim că nu ne pasă, că nu avem inimă, nu e mai rău?

Hai să nu ne mai mințim că nu avem inimă!

Putem să îi mințim pe cei din jur că nu ne pasă și poate un anumit context nu ne-a afectat, dar ne putem minți și pe noi?

În adâncul sufletului nostru știm adevărul. Știm că avem inimă, că doare și uneori viața nu e dreaptă. Hai să o îndreptăm noi!

Ciocolata, înghețata, alcoolul, munca excesivă, mesajele motivaționale și alte idei de a îți ține mintea ocupată sau departe de ceea ce doare nu va schimba nimic.

Golul din tine nu se va umple cu nimic. Îl vei simți și te va măcina în fiecare zi. Nici măcar cu like-urile din social media nu vei umple nimic, doar vei simți și mai mult gol!

Durerea face parte din viața noastră

Viața se trăiește cu toate riscurile ce vin la pachet! Nu poți să fugi de toate fricile tale, nu poți să te izolezi într-un loc și să aștepți doar lucrurile bune să se întâmple.

De asemenea, nu poți să te izolezi de toți cei din jurul tău. Avem nevoie de oameni în viața noastra, dar putem să controlăm nivelul la care îi lăsam să ajungă în sufletul nostru. Nu toți te vor răni, cum nu toți îți pot fi prieteni.

Dacă ar exista o metodă prin care să ne punem inima în formol, cu siguranță mulți am alege să o facem. Din păcate nu este. Nu avem nici măcar un întrerupător, chiar dacă ne-ar prinde bine din când în când să fim mai mult roboți decât oameni.

Să pretinzi că nu ai inimă și că nu-ți pasă te va transforma în toți acei oameni ce te-au rănit. Nu cred că îți dorești să devii asta, nu-i așa?!

Hai să lăsăm durerea să își facă de cap. Dacă vrei să-i spui omului din fața ta că e un „idiot lipsit de inimă”, fa-o, dar alege o variantă prin care să nu-l rănești. Fa-o cu diplomație, dar nu ascund ceea ce te-a făcut să simți.

Nu te mai gândi că nu e bine. E foarte bine pentru tine! Mai presus de orice e ceea ce simți tu și apoi ceea ce cred cei din jur. Dacă pretinzi că nu ai inimă nu înseamnă că o protejezi!

Nu ai obosit să pretinzi că nu ai inimă?


Foto: Alfred Basha – www.alfredbasha.com/product/heart


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

14 thoughts on “Nu ai obosit să pretinzi că nu ai inimă?”

  1. Oamenii aleg această cale fie pentru că cineva a profitat de ei, fie pentru a nu lăsa oamenii să profite de ei. Trăim intr-o lume dificilă și mă doare când văd că am uitat să fim empatici și altruiști.

  2. Punct ochit, punct lovit. Cam asa era o vorba. Ai mare dreptate, din cate vad acum pe retetele de socializare toti sunt niste duri, fara inima, dar cand colo realitatea este alta. Pacat ca nu stim sa fim asa cum suntem cu adevarat.

  3. Eu nu cred ca am problema asta 🙂 Deseori mi se spune ca ar mai trebui sa ma abtin pentru ca prea vorbeste gura fara mine. E ciudat si pentru mine mai ales ca ma simt ca as fi o personalitate antagonica fata de cea care am fost acum10 ani cand, poate, ma mai fofilam si nu indrazneam. Ce e mai ciudat e ca am devenit asa dupa ce am devenit mama 🙂 E vreun switch in turning a bitch or is it just motherhood? 😀

  4. Nu striu cum s-o dau sa fie bine. Sa zic ca sunt delicata … ca am inima si ca ma gandesc intai la cei de langa mine si apoi vreau sa-mi fie mie bine. Sa zic ca ii protejez pe altii si le maschez micile probleme doar ca sa nu le zic in fata? Nu pot!
    De obicei zic ceea ce-am de zis cu riscul de-a rani. Sunt un pic egoista si cred ca toate astea sunt din cauza zodiei

  5. Eu nu pretind ca nu am inima, din contra, ma deschid in fata tuturor persoanelor. De acolo si atata dezamagire, insa cred ca trebuie sa acordam mereu prezumtia de nevinovatie.

Lasă un răspuns