fan branza bianca ionel

O poveste brânzoasă

Într-un frigider prea plin de brânză ar spune unii, dar un fan brânză adevărat ar spune că ar mai fi un pic de loc și dacă nu e în frigider, este suficient loc în stomăcel, Brânza fondue și Brânza pufoasă au început să ducă o discuție aprinsă despre care e mai brânzoasă. Fanul brânză din poveste încă se sprijinea indecis de ușa frigiderului încercând să se decidă ce brânzică îl incită și îl duce în ispită pentru a-și potoli a sa burtică.

Profitând de a sa prezență, plină de complezență, Brânza fondue se răsucește și o întrebare răsunătoare trântește: „Burtică, burticică, care e cea mai iubită brânzică?” Burtica răspunde într-o clipită, lăsând pe toată lumea încremenită: „Pentru mine, cel mai bun farmaco e brânza de la Delaco!

Deși au primit răspuns, nu era chiar de ajuns, pentru a face-un clasament, în condițiile în care amândouă purtau aceeași însemnare, Delaco, alb pe verde, cu scris mare! S-au uitat în jur după fani și ajutoare, dar nimeni nu își mai încăpea în folii și cutii, de încântare, pentru că acel frigider era un Delaco-ner – a se citi selecționeri de brânzeturi Delaco de orice fel.

Să ținem o cuvântare și să decidă această mare adunare, care dintre noi e câștigătoare!„, spune Bânza cea pufosă, fiind convinsă că ea e cea mai brânzoasă. „Accept această provocare și am să iau prima cuvântul fără nici o revocare!” și s-a apucat de brânzuit, pardon, de vorbit.

Scumpă și brânzoasă adunare, astăzi este o zi mare, în care eu și Brânza cea pufoasă vă invităm la votare, iar cine va ieși câștigătoare va primi trofeul de cea mai brânzoasă brânză Delaco din această așezare.”

Cașcavalul intervine curios, în adâncul lui știa că el e cel mai brânzos: „Auzi dragă, dar de ce aveți voi nevoie de confirmare, când se știe că orice brânză de la Delaco e câștigătoare?

Brânza pufoasă a simțit că poate avea un aliat și a și venit cu un răspuns brânzificat: „Nu știi tu, că ea e mereu după război, ar trebui dusă în Elveția înapoi!

Brânza fondue deranjată de această remarcă aproape deplasată, intervine diplomată:”Istoria pentru mine e sacră, și nu vreau să fac război! Vreau să țin doar un discurs și să încheiem acest duel până la apus, fără să fie nimeni răpus.”

Bine, hai, vă ascultăm, dar fără să ne certăm„, a luat atitudine Schabziger, trezită din coșmarul în care ea statea într-un hamburger.

Scumpă și brânzoasă adunare, atenție mare la a mea cuvântare. Eu cred că sunt cea mai brânzoasă și mai pufoasă și merit să fiu aleasă pentru că am fost creată în Austia cea îndepărtată, iar numele meu are influențe franțuzești, care știți că sunt cele mai brânzești. Deși istoria spune că prima oară am apărut în Elveția, Toni Delaco, pe care îl știți și voi m-a transformat într-o combinație uimitoare, ce îmi dă culoare și savoare, după o rețetă austriacă, cea mai gustoasă – asta e confirmată de o echipă mare de fani ce mă adoră, de foarte mulți ani.

Branza fondue delaco

Revenind la combinația care mă definește, vinul, Emmentalerul și alte ingrediente alese, mă fac să fiu aleasă pentru tot felul de combinații diverse, în care oricine poate mânca regește. Pentru a mă face și mai bine înțeleasă, oricine mă alege să fiu pe masă, se poate bucura de o experiență brânzoasă. Chiar și Toni Jr mă alege cu plăcere când are de mâncat brocoli sau mere, și cu toții știm că sunt vreo două legume care nu le-ai mânca cu nimic din lume, iar brocoli e printre ele, iar eu îl transform în plăcere. Cred că aveți suficiente argumente, pentru a înțelege totalmente, că sunt demnă de trofeu pentru cele mai brânzoase momente, iubite de toți sinceramente. Draga mea , Brânză pufoasă și audiență brânzoasă, aceasta a fost cuvântarea mea aleasă.

Bună seara dragi frați și surori, mereu câștigători, după cum puteți observa pufoșenia e a mea, pentru că scrie pe mine „pufoasă„, așadar, eu merit să fiu aleasă! Atât Toni Delaco cât și Toni Jr m-au ales să le fiu colaborator în toate reclamele de la televizor, deci sunt și actor, încă un motiv să primesc titlul câștigător.

delaco branza pufoasa

În cazul în care nu știați, eu vin la pachet și cu o promoție pufoasă, pe lângă deliciul care sunt când mă pui pe masă. Cremă de brânză ca mine de pufoasă trebuie să ai la fiecare masă și nu aș vrea să fiu răutăcioasă, dar combinații se pot face o groază, cu brocolii, dulceață, somon sau verdeață, mă poți savura la prânz, seara sau în fiecare dimineață. Să vin și eu cu exemple concrete, sunt fină și delicată de doamne preferată, am o atingere de cașmir și le fac să se simtă soții de emir. Toni Delaco mi-a explicat că sunt și foarte rafinată, normal de Brânza Fondue invidiată, dar lăsând asta la o parte, despre mine s-ar putea scrie și o carte, o carte în care delicatețea și fineațea să fie asociate, cu mine, singura brânză cu asemenea afinitate. Am să mă opresc aici, pentru că sigur v-am convins că sunt ruptă dintr-un vis și merit acest titlu distins. Și acum că am terminat, vă invităm la votat!

Cașcavalul afumat, plictisit de tot ce a ascultat, a decis un rezultat. „Nu avem chiar nimic de votat, pentru că nu putem alege un preferat. Toți am putea să spunem că suntem mai brânzoși ca altcineva, evident s-ar aplica, dacă nu pe amândoi Delaco ne-ar chema. Voi chiar vreți un război, cum s-alegem dintre voi pe cea mai brânzoasă și cea mai pufoasă? Este strigător la cer să faci așa ceva, mon cher. Din moment ce toți suntem aici, e clar că suntem cei mai iubiți și ne facem fanii fericiți. Eu zic să ne liniștim, în armonie să trăim și să nu ne mai luptăm pentru titluri neînțelese când suntem așa brânzeturi alese.

Eu îmi susțin compatriotul, suntem cei mai brânzoși întru totul. O petrecere să dăm, toți să ne bucurăm, că noi, brânzeturile de la Delaco, avem fani în tot regatul și 3 zile și 3 nopți să brânzuim cum doar noi știm!„, a exclamat fericit Cascavalul obosit de atâta brânzoială ce nu era necesară.

Astfel toți s-au liniștit și s-au pus pe dănțuit, Brânza Fondue și Brânza Pufoasă s-au împăcat și au înțeles că cel mai mare trofeu era simplu fapt că pot oricând să fie antreu, prânz sau dineu, pentru orice fan brânză înfometat, din orice capăt de regat.


O poveste brânzoasă a fost scrisă de bloggerița fană brânză pentru cea mai brânzoasă, gustoasă și pufoasă probă din cadrul SuperBlog 2015.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

5 thoughts on “O poveste brânzoasă”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 11. Toni vs. Toni Jr., talentele celor mai mari fani brânză

Lasă un răspuns