Web Analytics

Optimizare seo

3 motive pentru care ai nevoie de optimizare SEO

Utilizatorii aleg din primele 10 rezultate generate de Google la căutări

Din cei 95% de utilizatori români care folosesc Google ca motor de căutare și 85% aleg rezultatele din prima pagina a căutării.

Creșterea numărului de clienți naționați și internaționali

80% dintre exportatori consideră că afacerea lor ar fi avut un număr semnificativ mai mic de clienți internaționali fără căutările online și fără publicitatea online

Informații transparente

92% dintre cumpărători consideră că iau decizii de cumpărare mai bune datorită informațiilor online

Toate aceste date și multe alte detalii poți citi în Google Impact Report.

optimizare seo magazin online site prezentare
Ce presupune procesul de optimziare seo a unui site?
Pasul 1: Audit SEO

Înainte de a începe un proces de optimziare SEO sau o campanie de promovare SEO este necesar un audit al site-ului pagină cu pagină.

Auditul SEO este un proces recurent pe care îl recomand a fi făcut măcar în 2 puncte importante ale optimizării:

 • înainte de a începe optimizarea SEO propriu-zisă și
 • după ce a fost realizată optimizarea.

Un audit SEO complet cuprinde următoarele:

1. Audit SEO tehnic On Page

 • verificare indexare site în Google și alte motoare de căutare
 • verificare robots.txt
 • verificare dacă sitemap-ul există și este actualizat
 • verificare Erori 404 sau alte tipuri de erori ce impactează poziția în Google a site-ul tău
 • verificare viteză de încărcare a site-ului

2. Audit SEO de conținut On Page

 • verificare meta titlu, meta descriere, URL
 • verificare structură Titluri și Subtitluri în conținutul paginii
 • verificare conținut duplicat
 • verificare pagini ce au aceleași cuvinte cheie

3. Audit link-uri – SEO Off Page

Link-urile care aduc vizitatori pe pagina ta sunt foarte relevante și dat fiind faptul că mult timp s-a promovat cumpărarea de link-uri pe diverse site-uri, acest lucru a dus la poziționarea unora ca fiind de tip spam și afectarea poziției în Google a site-ului către care duce link-ul.

4. Audit competiție

Pentru că în Google „ne luptăm” pe un set de cuvinte cheie cu cei care sunt competiția, e necesar să analizăm și cum au ei structurată partea de optimizare SEO și cum putem să depășim poziția lor în Google.

Pasul 2: Optimizare SEO On Page (tehnic și conținut)

Rezultatele în vânzări a procesului de optimizare SEO a site-ului se pot vedea după 2-6 luni de la optimizarea propriu-zisă, însă vor conta pentru tine și afacerea ta.

Am ales să îți spun acest lucru încă de la început pentru că știu ce înseamnă să îți dorești rezultate imediate, însă optimizarea SEO e precum antrenamentul la sală: ai nevoie de un pic de răbdare pentru a te bucura de rezultate.

Optimizare SEO propriu-zisă presupune să iau auditul SEO pe care l-am realizat în pasul anterior și în funcție de rezultatele din el să lucrez pas cu pas pentru ca fiecare pagină din site-ul tău să fie optimizată.

Tu ai transparență totată privind procesul, pentru că știi clar de unde plecăm și unde ne dorim să ajungem.

De asemenea sunt numeroase tool-uri online prin care poți chiar tu să verifici dacă auditul SEO realizat de mine este real. Evident, anumite aspecte nu le poți vedea, pentru că necesită să plătești suplimentar ca să ai acces la ele.

Din acest motiv apelezi la mine, pentru că e în responsabilitatea mea să folosesc tool-uri plătite și ca să obțin informațiile de care ai nevoie pentru o imagine completă.

Pentru că îmi doresc transparență, te invit pe tine să verifici cum stă site-ul tău, din punct de vedere al optimizării SEO.

Dacă ai obținut sub 80% la aceste teste, te invit să mă contactezi pentru a aduce o transformare privind optimizarea SEO!

Pasul 3: Optimizare cuvinte cheie
Procesul de optimizare SEO pe cuvinte cheie și expresii de tip long tail necesită stabilirea unei strategii, atât în funcție de obiectivele pe vânzări ale companiei, cât și alte obiectele de marketing (creșterea brandului). După ce avem clar această strategie stabilită împreună, urmează optimizarea conținutului din site. Și la acest pas, vei primi rapoarte clare prin care vei avea clar ce am schimbat și cum aceste schimbări au adus noi vizitatori pe site și implicit noi conversii.
seo on site off site bianca ionel optimizare seo
Pasul 4: Monitorizare evoluție și adaptare constantă
Optimizarea SEO este un proces susținut și constant iar monitorizarea rezultatelor generate în urma schimbărilor în site ne oferă constant o imagine privind asupra adaptării acestora pentru a maximiza rezultatele.
 
Tot în acest pas putem începe campanii plătite de Google Ads pentru a susține și mai mult afacerea ta în Google.
 
 
De ce doar acum spun de campanii plătite?
 
Pentru că dacă site-ul nu este optimizat SEO On Page și Off Page corespunzător, campaniile în Google Ads nu aduc rezultate maxime. E ca și cum l-ai forța pe Google să promoveze ceva ce nu e convins că oferă calitate 100% și da, o să apari pe prima pagină prin publicitate plătită, însă nu în partea de sus, ci în partea de jos.
PACHETE optimizare SEO
BONUSURI ce depășesc 2000 RON

Indiferent de pachetul pe care îl alegi, vei primi aceste 2 bonusuri

Audit SEO înainte și după

Dacă alegi să colaborăm îți ofer drept bonus partea de Audit SEO a întregului site atât înainte cât și după optimizările pe care le voi realiza pentru tine. Dacă îți dorești separat doar partea de Audit SEO și dorești ca optimizarea să fie făcută de altcineva, ofer acest serviciu și individual, însă plătit - 200 RON/pagină și 100 RON/pagină produs.

Rezolvare erori HTML & CSS

Pentru că de profesie sunt programator aleg să-ți ofer drept bonus soluționarea erorilor HTML și CSS din site ce îți afectează gradul de optimizare SEO a acestuia. În mod normal, acest serviciu este oferit separat și cel care se ocupă de optimizarea SEO face recomandări punctuale și le trimite către un programator pentru a fi rezolvate.

Dacă ai nevoie de optimizare doar pentru câteva pagini, e ok, discutăm un pachet personalizat pentru tine.

Da, sigur, optimizarea SEO o pot realiza pe orice site, nu doar pe cele dezvoltate pe WordPress, Magento, Prestashop, OpenCart, Joomla.

Da, sigur, optimizez orice tip de site, indiferent de platforma pe care este dezvoltat.

Magazinele online intră la pachetul destinat pentru acestea sau putem face un pachet personalizat în funcție de numărul de produse de pe site.

Domeniile sunt vaste, de la utiliaje prelucrare lemn, metal, tablă, zootehnie, imobiliare, produse medicale dar și produse horeca și servicii individuale (cursuri online, yoga, terapie).

Ești pregătit să ajungi pe prima pagină în Google?

Programează  o ședință de 15 minute, telefonică sau pe Zoom, în care să povestim despre afacerea ta
și despre cum te pot susține pentru a atinge un nivel digital superior.

ce spun clienții
l working with Bianca since a very long time ago, her skills in IT are very larg, her knowledge are very great ! ! ! l am prood to work with you on defferents projects. Thanks a lot for your work.
herve
Hervé Fourcroy
CEO - ton-bijou.com
Bianca este o super tipă, genul de om și de profesionist pe care știi că te poți baza oricând. S-a ocupat rapid și impecabil de implementarea template-ului customizat al newsletter-ului NO.MAD Talks și a răspuns prezent de câte ori a fost nevoie. O recomand cu drag.
lacramioara vidru
Lacramioara Vidru
Copywriter
O recomand cu drag pe Bianca pentru disponibilitate, informatiile clare si usor de implementat si pentru creativitate. M-a ajutat sa-mi compun o strategie si am evitat sa mai bantui in marea de necunoscut a online-ului 😊
Delia Șimon
Fotograf
De unde să încep...🤔...Bianca Ionel mi-a făcut site-ul exact așa cum mi l-am dorit?! prea puțin spus! Adică a avut răbdarea să mă asculte și să înțeleagă ceea ce vreau, să mă ajute să caut soluții, să facă să pară ușoară până și partea tehnică pentru o persoană care nu e prietenă cu tehnica, și să facă toate lucrurile astea în timpul pe care eu i l-am cerut. O recomand pentru profesionalism, pentru eficiență și pentru că, pe lângă expertul din ea, Bianca este OM! Cald, înțelegător și dornic să ajute! Mulțumesc, Lady!🙏
alina burla
Alina Burla
CEO - Suri Yoga
Am avut placerea sa am un interviul pe blogul Biancai, despre businessul meu, Retreat Camps. Bianca, m-a surprins placut prin intrebarile pe care mi le-a adresat, exact cele potrivite pentru un astfel de interviu. Se vede ca este o profesionista si ca studiaza cu atentie fiecare detaliu al afacerii, inainte sa faca un astfel de interviu. Multumesc Bianca, sunt sigura ca si restul serviciilor oferite de tine sunt la fel de profi.
Retreat Camps
Ramona Burda Sălășan
CEO Retreat Camps