Parc Aventura Nativa Barnova Iasi Bianca Ionel blogger iasi

Parc Aventura Nativa relaxare și aventură la înălțime

Parc Aventura Nativa este locul în care natura și omul se pot regăsi într-o aventură ce îi va aduce atât relaxare cât și testarea propriilor limite. La mine aventura a început la final de săptămână. Într-o zi de vineri când toate greutățile săptămânii ce stă se termine apasă tot mai mult pe umeri. Cum a început totul? Ca o provocare lansată de grupul de bloggeri ieșeni. În ultima perioadă am început să facem tot mai multe lucruri împreună, pe lângă workshopuri și ieșiri la clătite.

Parc Aventura Nativa – testarea propriilor limite

Înainte de a vă povesti cum stă cu testarea limitelor, am să vă povestesc că la Parc Aventura Nativa pot veni atât cei mari, cât și cei mici. Este un parc de aventuri, cu trasee pentru cei mici dar și pentru părinți. Dacă în copilărie toți eram prin copaci la bunici și părinții ne rugau să coborâm de acolo, la Parc Aventura Nativa puteți face asta fără nici o grijă. Am ajuns acolo echipată sport și cu picioarele tremurând de vreo trei zile.

Echipa de la Nativa ne-a oferit echipament corespunzător, ne-a instruit cu privire la cum ne asigurăm că montăm corect hamurile și ne-a lăsat să ne bucurăm de trasee. Pentru adulți sunt patru trasee: portocaliu, verde, roșu și negru. Dificultatea acestora este în ordinea însiruirii. În cadrul echipei de bloggeri Irina a fost cea curajoasă și a terminat toate traseele.

Parc Aventura Nativa - echipament
Parc Aventura Nativa – echipament

Eu l-am început pe cel portocaliu și acolo m-am oprit. Deși în copilărie am stat mult prin copaci pe la țară, acum am simțit că e momentul să fiu cumințică. Posibil să fie vorba de o serie de limitări, posibil să fie vorba de talpa papucilor ce nu mi-a oferit suficientă siguranță. N-aș fi singura care dă vina pe papuci și Alexandra a pățit cam la fel.

Parc Aventura Nativa Iasi - traseu portocaliu
Parc Aventura Nativa Iasi – traseu portocaliu

Este important să știți că dacă începeți un traseu și simțiți că nu îl puteți duce până la capăt, cei din echipa Nativa vă vor ajuta să coborâți oriunde vă aflați. Ideal ar fi să vă aventurați pe toate traseele și să vă bucurați de ele. Nu puteți urca de la jumătate sau dintr-un punct pe care îl considerați mai ușor. În schimb puteți coborî oriunde simțiți că nu vă mai țin picioarele sau mâinile. Din punctul meu de vedere, ai nevoie de un pic de condiție fizică pentru a te cățăra sau o doză de liberate.

Parc Aventura Nativa – despre locație

Parcul se află destul de aproape de Iași, în pădurea Bârnova pe strada Eduard Caudella nr.24. Se ajunge foarte ușor, fiind indicatoare chiar în drum spre locație, primul în drepul Hanului Trei Sarmale. Pentru mine locația este perfectă pentru relaxare și pentru a ieși din zgomotul orașului. În ziua în care am fost acolo era o caniculă insuportabilă. Ajunsă acolo m-am bucurat de umbra și răcoarea copacilor. Andreea Chiriac, cea care a avut și ideea parcului ne-a confirmat faptul că temperatura este mai scăzută față de oraș cu 5°C și nu era doar o impresie răcoarea de acolo.

Parc Aventura Nativa Iasi - Padurea Barnova
Parc Aventura Nativa Iasi – Padurea Barnova

Parcul Aventura Nativa oferă foarte multe posibilități de relaxare. De la stat la o cafea, apă, suc pe terasa amenajată în fața pădurii, până la traseele de care v-am povestit mai sus. De asemenea se găsesc trambuline, spații de joacă amenajate pentru cei mici, trasee la sol, posibilitatea de a juca badminton sau tenis de masă. Pentru părinți și cei mici poate fi o adevărată aventură și un exercițiu de lucru în echipă o escapadă în acest loc.

Pentru cei care se întreabă cât ar costa o astfel de escapadă în natură, prețurile sunt următoarele:

 • Adulți: 39 RON
 • Studenți/Elevi: 29 RON
 • Copii escalada (< 150 cm): 19 RON
 • Copii obstacole: 12 RON
 • Tenis de masă: 15 RON/h
 • Badminton: 15 RON/h
 • Grupuri (începând cu 5 persoane): 34 RON
 • Grupuri (începând cu 10 persoane): 29 RON

Cu excepția tenisului de masă și a badmintonului, restul activităților nu au limitare pe oră. Plătiți 39 RON, dacă sunteți adulți și vă puteți bucura de trasee cât doriți, zilnic, în intervalul 10:00 – 20:00.

Parc Aventura Nativa Iasi - Traseu Roșu
Parc Aventura Nativa Iasi – Traseu Roșu

Despre această experiență unică au scris și colegii de blogosferă care au fost prezenți: Andreea Ignat, Alexandra Alistar, Anda Pintilie, Diana Dascalu, Diana Lupu, Mariana Dorosenco, Victor Cojocaru.


Mai multe despre locație puteți găsi pe pagina de Facebook Parc Aventura Nativa. Voi ați experimentat așa ceva? Aștept impresiile voastre în comentarii.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

13 thoughts on “Parc Aventura Nativa relaxare și aventură la înălțime”

 1. Eu nu am curaj sa experimentez asa ceva, dar fiica-mea e mare fan al traseelor de acest gen. Baiatul mai putin, el prefera siguranta conferita de …pamant 😀
  Se vede ca te-ai distrat. O prietena de-a mea, Alexandra, a fost alaturi de tine si de ceilalti bloggeri si spunea cum si-a depasit temerile asa ca imi dau seama ca depinde efectiv de vointa fiecaruia ce sa aleaga si cum sa mearga mai departe.

 2. Si eu am fost la Park Aventura chiar in weekend-ul trecut, doar ca la Bacau. A fost foarte fain, am mai fost de cateva ori, dar de fiecare data e mega fun. Bineinteles, m-am ales dupa cu o foarte draguta febra musculara, dar a meritat :))

 3. uff, ce va invidiez. Am vazut pe Social Media ca toata lumea se relaxa la Parc Aventura Nativa, insa eu eram prinsa cu munca.

  In orice caz, mi se pare destul de aproape si, cand o sa ma mai viziteze nepoteii mei, cu siguranta ii duc acolo.

 4. Pana acum n-am fost la nici un parc de acest gen. Cred ca ar fi interesant sa fac si eu putina miscare de acest gen. Poate cand va mai creste fetita mea voi face impreuna cu ea

Lasă un răspuns