paul padurariu picturi cu lumina si suflet

Paul Pădurariu – picturi cu lumină și suflet | Sedință foto Iași

Din pasiune, pictez cu lumină.” – Paul Pădurariu

Ai privit atât de multe poze cu tine în care nu te vedeai pe tine încât ai renunțat să îți mai dorești să apari în poze. Erau suficiente cele de buletin sau pașaport. De fiecare dată când le privești îți amintești că erai nervoasă, obosită de stat la cozi sau plouată, ca doar tu poți avea așa noroc să toarne cu găleată când mergi la poză, deși prognoza meteo arăta doar soare.

Au fost multe persoane ce au încercat să te surprindă în poze, dar prea puține care ți-au surprins sufletul. Dacă ar fi acum să îți amintești, ți-ai aminti de toate acele momente în care stima de sine era sub nivelul mării, de toate defectele tale, de faptul că nu ești fotogenică, că ai ochii greu de machiat, ce să o mai lungim, nu ieși bine în poze, nu ești model!

În timp te obișnuiești să fugi de poze, le preferi pe cele de grup, sau pe cele cu un peisaj frumos în spate. Doar așa poți fi sigură că nimeni nu se va uita strict la tine. Ajungi să îți fie frică de pozele făcute de alții, de pozele în care ai impresia că e cineva care seamănă cu tine.

***

Au fost ani în care am ales să spun pas pozelor, să fug de ele, să mă ascund în ultimul rând în cele de grup, sau să fiu foarte serioasă în orice poză, pentru că mi s-a spus că doar așa arăt și eu bine.

Fiecare dintre noi știe că orice poză ascunde o poveste, o stare. Eu sunt fan poze instantanee, acele poze în care nu am timp să mă gândesc la toate pozele în care am ieșit rău, la ceea ce ar trebui să corectez la mine și la toate criticile adunate. Acele poze surprind starea și omul în adevărata sa valoare.

Pozele surprind gânduri și fără să ne dăm seama transmitem neîncredere, fericire, tristețe sau liberatate prin pozele noastre. Uneori nu transmitem nimic și aici nu suntem noi vinovați, ci cei care ne surprind în ele și sunt mult mai atenți la haine, păr sau accesorii decât la starea noastră. Am și eu multe poze de acest gen. Le-aș putea numi cu ușurință poze de produs.

***

Dacă arunc o privire prin pozele mele de profil de Facebook aș putea să fac o poveste. Jumătate sunt cu mine cântând, cu ochii închiși, savurând momentul. Evident, am fost întrebată, de ce aleg poze de profil cu mine, cu ochii închiși, de parcă aș fi moartă?! Ei, nah! Așa simt eu muzica! Am avut și fotografi care mi-au reproșat că nu m-am uitat la ei în timp ce cântam. Trebuia să cochetez cu camera, să zâmbesc, să fiu fotogenică. Încep să am alegerie la cuvântul „fotogenic”. Prea puțini au înțeles că eu eram prinsă în piesă și în versurile acesteia. Nu aș putea zâmbi doar ca să dau bine în poză, dacă eu cânt despre ceva trist. Ar fi fals acel zâmbet și m-aș rupe de piesă, de mesajul ei, de ceea ce vreau să transmit oamenilor care mă ascultă. Cealaltă jumătate sunt selfie-uri sau poze făcute de persoane apropiate mie.

***

Dincolo de toate aceste momente plăcute sau nu, săptămâna trecută am decis să particip la un eveniment dedicat bloggerilor, organizat de Kooperativa 2.0 Iași în Studioul lui Paul Pădurariu. Pe Paul îl știam de aproximativ un an, e nelipsit la evenimentele noastre și ultima oară interacționeasem cu el la Seminarul de Parenting de la JCI, când nu am scăpat fără o poză oricât de mult am fugit de ea.

Prima poză care mi-a făcut-o Paul a fost la prima mea întâlnire cu bloggerii și a reușit să fie un instantaneu. Culmea și zâmbeam!

bianca ionel blogmeet kooperativa 2.0 iasi

Atunci a fost momentul în care am realizat că în pozele făcute de Paul ies bine și treptat am încetat să mai fug de el la evenimente.

Paul e un om foarte vesel, nu l-am văzut niciodată trist și de multe ori mi-am dorit să fiu și eu mereu cu zâmbetul pe buze. Îi place ceea ce face și reușește să îi molipsească și pe cei din jur cu zâmbetul său. Când am ajuns la studio eram destul de stresată, emoționată, cu toate experiențele neplăcute rulând în capul meu. Evident, Paul m-a simțit că sunt plecată pe cărări străine, dar m-a lăsat pe mâna Adelinei Bohan – make-up artistul bloggosferei, să mă transforme și apoi m-a luat la pozat 🙂

M-am așezat timidă pe scaun, ca pe canapea la psiholog, fără să ghicesc măcar că va urma o mică ședință de terapie și de dezactivare a poveștilor cu poze triste din viața mea. Orice frică a noastră are în spate o poveste și Paul a reușit să scoată de mine una din povești, cea mai recentă, și a reușit să mă facă să am încredere în mine.

Eram conștientă că puteam fi cel mai dificil blogger ce a intrat în studioul său din cauza încărcăturii emoționale cu care venisem. Îmi era frică că toată neîncrederea mea se va reflecta în poze și îi va strica munca, dar treptat, cu ajutorul lui Paul, m-am eliberat de toate și am reușit să fiu eu.

Nu știam cum să stau, cum să-mi țin mâinile, capul, părul, nu știam nimic. Eram conștientă de asta și de spatele meu ghebos de la prea multe ore de stat la calculator și programat. Dincolo de toate aceste griji, Paul a reușit să mă surprindă în momentele în care eram relaxată.

Mi-a arătat din când în când poze cu mine pentru a mă face să capăt încredere și să zâmbesc din tot sufletul. A contat foarte mult acest lucru și mi-a oferit siguranță. Nu a fost o ședință foto cum vedem pe la televizor, cu indicații tehnice, a fost un moment de terapie și de regăsire și voi lăsa pozele să vorbească pentru mine.

acorduri-din-suflet-bianca-ionel-paul-padurariu-poza-photo-shooting bianca-ionel-paul-padurariu-poza-studio bianca-ionel-poza-de-paul-padurariu-blog paul-padurariu-bianca-ionel-blog-acorduri-din-suflet-kooperativa-iasi portret-bianca-ionel-de-paul-padurariu-poze-cu-suflet-iasi portret-bianca-ione-poza-paul-padurariu-blogger-iasi portret-de-paul-padurariu-bianca-ionel-blogger-iasi poza-portret-bianca-ionel-paul-padurariu-kooperativa poza-cu-suflet-bianca-ionel-paul-padurariu-blogger

Poza mea preferată este cea de mai jos și am să mi-o salvez în telefon să o am aproape pentru momente în care cineva va îndrăzni să îmi spună că nu sunt fotogenică și pentru toate clipele în care voi simți că mă scufund într-o mare de neîncredere.

bianca ionel poza portret de paul padurariu blog.biancaionel.com

Cu siguranță, nu sunt singura femeie care a trecut prin momente dificile cu fotografii și cred cu tărie că toate avem nevoie de un fotograf ca Paul Pădurariu, un fotograf care să ne înțeleagă temerile și să ni le alunge înainte de a ne face o fotografie.

Postarea mea e lungă, poate chiar tristă, dar fără povestea de la început nu ar fi avut sens nimic și nu ar fi înțeles nimeni ce a fost în sufletul meu.

Pe toți cei care au o frică de poze, ca mine, sau amintiri cu fotografii triste, îi invit să-l cunoască pe Paul Pădurariu – fotograf profesionist Iasi, să pășească pragul studioului său și să își deschidă sufletul pentru a lăsa și zâmbetul să iasă la suprafață. Îl găsiți ușor, la studioul de pe Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 4. Vă va întâmpina cu un zâmbet larg și vă va suprinde prin tot ceea ce face. Visul său este să poată îndeplini dorința tuturor celor care îi spun „Aș vrea ca momentul ăsta să dureze pentru totdeauna”.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

6 thoughts on “Paul Pădurariu – picturi cu lumină și suflet | Sedință foto Iași”

  1. Sunt foarte frumoase pozele <3 Ma bucur ca ai trecut peste nesigurante si temeri, chiar esti fotogenica. Si da, pozele instantanee sunt un deliciu, de multe ori ies niste comori vizuale, fix atunci cand nu esti atent la aparat.
    Kisses

  2. Ce poze frumose, eşti fotogenică! Şi eu am fost pasionată mulţi ani de fotografia de portret, am chiar şi un portofoliu. Ar trebui să mă reapuc cândva.

  3. Ai scris foarte fain și cred că de multe ori, poate și pentru câteva momente, ne putem regăsi pe rând, sătui de poze cu noi, sătui să nu ieșim bine, sături să nu știm să ne punem frumusețea în evidență. Să fim sinceri, în mai multe momente. Dar așa cum machiajul înseamnă lux, și un fotograf e tot un lux :). Într-adevăr, Paul face niște fotografii minunate! 🙂

  4. Pingback: Impresii de la Conferința Beauty&Wellness | Blogger Iasi | Acorduri din Suflet

Lasă un răspuns