Pentru ce a mai rămas din 2013

2014, please don’t be awesome!

Nu, nu vreau un 2014 extraordinar, vreau un 2014 care sa mă transforme pe mine într-un om extraordinar şi asta vă doresc şi vouă, dragi prieteni şi cititori.

Pentru toţi cei care cred că seara aceasta e specială, am să fiu rea pentru ei şi realistă pentru mine: NU ESTE! E o seară ca toate acelea în care suntem sfârşiţi şi credem că întunericul ne va aduce linişte şi că mâine va fi altfel, fără ca noi să facem ceva. De ani buni simt aceeaşi goliciune înainte de toate aceste momente şi simt ruptura după ora 12:00. Şi poate în acest an mi-am învăţat lecţia, sau nu am învăţat nimic.
Eu pot spune că indiferent de ceea ce vrem, totul se întâmplă în alt fel şi asta mi-a demonstrat şi 2013 şi 2012, 2011, 2010, 2009… şi aş vrea ca 2014 să nu mă surprindă din nou, aş vrea să fiu pregătită sufleteşte şi moral, că lucrurile se vor întâmpla într-un mod natural şi nu în cel voit de mine.

Pentru ce să-mi pun dorinţe la trecerea dintre ani, dacă unele din ele nu se vor îndeplini niciodată fără să lupt, eu, pentru ele?
Pentru că aşa „trebuie”? Nu! Am încetat de mult să mai visez la prinţi şi cai albi şi fiecare an m-a învăţat că primeşti doar dacă munceşti, cei drept eu muncesc dublu sau triplu pentru ceea ce-mi doresc, dar asta e altă poveste cu care m-am obişnuit deja.
Dorinţe pentru miezul nopţii sunt multe, dar nu mai am 10 ani să cred în îndeplinirea lor. Nici în oameni nu cred, care sunt reali!

După 2013 am înteles că număratul stelelor cu glas tare şi vorbitul cu îngerii despre dorinţele cele mai ascunse te fac sa pari nebun, dar asta nu înseamnă că voi înceta să cred.  Oamenii se ascund sub prea multe pelerine de Superman, dar nu realizează că cei ce au nevoie de salvare sunt chiar ei.

Nu exista un Superman care să întârzie un pic şi să te lase în agonie şi apoi să apară de nicăieri, să te ridice din durere, să te plimbe prin aer şi să te salveze de tine, de durerea care te transformă şi de tăcerea ce te sfâşie. Exişti doar TU şi dragostea pentru a te salva pe tine.

Oamenii din jur sunt reci, îţi construiesc lacrimi pe obraji, îţi taie respiraţia şi te lasă când ai nevoie mai mare de ei. O perioada crezi ca nu poţi trăi fără ei, apoi înveţi ca se poate trece peste, dar rămâi cu amintirile ce de multe ori îţi fac mai mult rău decât bine. Într-un final alegi să dansezi în ploaie, realizezi că nu mai ai nimic de pierdut şi felul în care ai ales până atunci reflectă valoarea ta umană.

Treptat lucrurile par mai clare, drumul pe care mergi zilnic începe să prindă culoare şi contur, realizezi că ziua nu reprezintă doar timp fizic şi înţelegi că alţii câştigă în faţa ta pentru că pleacă la timp, fără să gândească şi fără să rămână legaţi de trecut.
Vei rămâne captiv în orele care îţi plac, vei avea impresia că paşii tăi te duc prea des în jos şi vei înţelege că drumul uşor şi drept nu te va duce nicăieri.

Nu va mai conta ambalajul lucrurilor şi oamenilor din jur, pentru că vei ştii că dincolo de fundiţe se află surpriza, plăcută sau neplăcută. Nu vei mai rămâne surprins de cei care pleacă şi nici de cei care vin doar atunci când au nevoie de tine.
Dumnezeu îţi va fi martor de fiecare dată, pentru momentele în care ai făcut lucruri din suflet şi pentru momentele în care ai făcut pentru clasicul „trebuie”.

Viitorul nu se citeşte nici în stele, nici în globuri magice, nici în ochii celor din jur. El va fi mereu afară, jucându-se cu noi, cu dorinţele noastre şi ne va face mereu să credem că toate se întâmplă cu un motiv.

Umbrele vor umple golurile din inimă, iar zorii zilei ne vor face să vedem dincolo de cicatrici, dincolo de omul ce se reflectă în oglindă.

Vom vrea să schimbăm culorile cerului în zilele posomorâte, vor vrea să simţim viaţa diferit, să iubim diferit, pentru toate acele momente în care am simţit că murit pe interior. Noaptea va fi momentul în care ne vom dori toate acestea şi dimineaţa se va transforma în acel „azi” şi „acum” care, sperăm noi, ne va schimba viaţa.

Dar lucrurile se întâmplă pentru că aşa sunt menite, marile iubiri mor înainte ca unul din cei doi să plece pentru totdeauna, cuvintele nespuse la timp vor rămâne fără valoare, copilul din noi se bucură de jucării, mereu, prea târziu.

În viaţă plătim pentru tot, nu doar pentru cafeaua care ne face dimineţile mai bune ci şi pentru dragostea în care am crezut, şi pentru flacăra care a ars în noi de fiecare dată când ne-am pus o dorinţă, pentru tot, bun sau rău.  Am condus prin durere, am stins lumini în viaţa altora, am renunţat crezând că pierderea ne va aduce linişte şi într-un final, ajungem să facem aceeaşi paşi, poate mai maturi, mai încrezători, dar fără presupusa lecţie învăţată.

De câte ori ne-am gândit că va fi bine şi de câte ori o vom mai face şi vom încerca să privim în interiorul oamenilor de lângă noi şi vom crede în fiecare minciună sau adevăr găsit? Nu vom putea face oamenii să simtă ce simţim noi, nu vom putea transforma nimic, oricât de adânc le-am intra pe sub piele şi oricât de aproape am fi de ei. Fantoma celui ce a fost va fi mereu în ei, iar aşteptarea de cele mai multe ori n-are nici un sens. De multe ori privim şi noi fantoma din interiorul nostru, o simţim vie, simţim cum ne invadează cu emoţii şi fugim de ele, minţindu-ne că e doar o viziune a trecutului.

Pentru mulţi viaţa e ca o oglindă spartă, ce vine cu 7 ani de ghinion sau chiar mai multi, pentru alţii e o coală albă pictată de mâna unui orb. Banii vor face ca pictura să fie realizată în acuarele de calitate sau nu, dar toţi vom sta la aceleaşi cozi aşteptând bucurie, linişte şi iubire.

Vom primi sub formă de speranţă, acum, în prag de an nou, toate acestea şi vom fugi cu ele, sperând să le ducem şi în anul următor, dar vom râmâne doar cu ceea ce avem şi iubim în interior.

Am să închei aici, şi am să vă urez sănătate, puterea şi capacitatea de a vedea realitatea care e în jurul vostru. Am să vă urez să visaţi, dar să râmâneţi realişti, să iubiţi, dar să iubiţi cu cap, să vă dăruiţi vouă şi acelor lucruri şi persoane care vă fac mai buni, care vă ajută să urcaţi scări şi nu vă distrug psihic, fizic şi sufleteşte şi nu în cele din urmă, să iertaţi pentru a vă elibera sufletele.

Vă doresc un 2014 aşa cum îl aşteptaţi, pentru că doar voi puteţi şti ce vreţi, ce visaţi şi ce speraţi să vă aducă acest an. La mulţi ani!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

3 thoughts on “Pentru ce a mai rămas din 2013”

  1. Pingback: Bilanț 2014 | Blogger Iasi - Bianca Ionel | Acorduri Din Suflet

Lasă un răspuns