pentru cei care au renunat la mine bianca ionel blog

Pentru cei care au renunțat la mine

Sunt oameni care au renunțat la mine, pentru că am fost nebună, insuportabilă, pesimistă, o influeță negativă în viața lor, într-un cuvânt toxică! Așa m-au perceput sau așa au ales să mă perceapă. Nu voi scrie acum că toată critica lor asupra mea a fost o reflexie a propriilor personalități, deși m-aș putea împăca destul de ușor cu această idee. Ar fi cel mai sănătos gând al meu când vine vorba de ei.

Nu am ținut niciodată oamenii cu forța în viața mea. Fiecare a fost liber să plece sau să rămână. Am încercat de nenumărate ori să mă transpun în pielea celor care au renunțat la mine și să înțeleg adevăratul motiv al îndepărtării lor. Nu am reușit.

M-am gândit la toate momentele în care eu am vrut să renunț la oameni pentru că am ales să pun pe ei anumite ștampile. În timp, am realizat că eu sunt destul de încăpățânată încât să rămân în preajma lor pentru a îi ajuta să se schimbe. Indubitabil mi-am dorit același lucru și pentru mine, mi-am dorit să nu renunțe nimeni la mine.

Toți putem fi toxici. În fața persoanelor în care avem încredere deplină devenim toxici, pentru că ne deschidem sufletul, pentru că alegem să le împărtășim cele mai mari temeri ale noastre, cele mai ascunse gânduri și idei, alegem să le spunem tot ce ne macină sufletul. Devenim nebuni, insistenți, insuportabili, pesimiști. Îi încărcăm negativ și pe ei cu toate trăirile noastre cele mai ascunse, pentru că nimeni nu e fericit 100%, nimeni nu poate fi pozitiv tot timpul, nimeni nu e perfect. Fiecare ascunde în el un grad de toxicitate.

Oamenii care aleg să rămână lângă noi riscă să devină ca noi, dar mai presus de tot, își doresc să ne vadă pe noi bine. Sunt oamenii care ne dau din liniștea lor în momentele noastre de nebunie. Sunt oamenii care tac și ne ascultă și încearcă să ne arate lumina din întuneric. Sunt oamenii care se regăsesc în toxicitatea noastră și luptă alături de noi, pentru ei, dar și pentru noi. Sunt puțini, dar ei sunt cei care rămân, ei sunt cei puternici. Ei aleg să nu stea într-un balon înconjurați de oameni aparent perfecți, ei aleg să transforme oameni.

Pentru toți cei care au renunțat la mine am doar un mulțumesc. Plecarea voastră a fost o lecție pentru mine, dar reîntoarecea voastră ar fi o provocare, pentru mine, dar și pentru voi. Nu am să vă spun că ați fost slabi, a fost alegerea voastră să plecați, am să vă spun doar că ați fi putut schimba ceva prin prezența voastră, mai mult decât prin lipsa voastră. Încă o puteți face…


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns