povestea aparatului de epilat

Povestea aparatului de epilat cu ceară

Din colțul unui dulap se aude un plâns cu sughițuri de aproximativ o oră. Doar Uscătorul de păr mai reușea să-l acopere cu zgomotul lui. Placa de par aproape încrețită de nervi începe și ea să țipe:

Placa de păr: Oprește-te că nu te mai suportăm! Gata, am înțeles că ești trist, dar încetează.

Aparatul de epilat cu ceară: Toată lumea mă urăște, eu aduc numai suferință în jur.

Încălzitorul de ceară: Eu nu te urăsc, liniștește-te!

Cartușele cu ceară: Nici noi, noi te iubim cel mai mult!

Aparatul de epilat cu ceară: Normal, că voi sunteți familia mea, că altfel cine știe ce îmi ziceați acum.

Încălzitorul de ceară: Nu doar pentru că suntem familia ta, te iubim pentru că te iubim și atât. Hai nu mai plânge, vorbește cu noi.

Aparatul de epilat cu ceară: Aș vorbi, dar abia vă aud de gălăgia care o face Uscătorul de păr și nu mai pot țipa că-mi pierd de tot vocea.

Placa de păr: Frățioareeee! Hello, Uscătorule de păr, gata!

Uscătorul de păr nimic, el dansa prin dulap și se bucura de aer, când cald, când rece, când potrivit. Nervoasă Placa de păr își întinde un cablu și Uscătorul de păr se împiedică și cade. Tot dulapul începe să râdă mai puțin Aparatul de epilat cu ceară. 

Uscătorul de păr: Da mulțumesc, extraordinară soră ești, iar faci glume de astea? Dacă ajungeam jos? Acum nu mai aveai frate!

Placa de păr: Lasă dramele că avem una mai mare ca a ta aici.

Uscătorul de păr:Cine, cine?

Placa de păr: Nu-l vezi? Aparatul de epilat…plânge aici de dimineața, iar ție îți arde de dansuri artistice pe etajere.

Uscătorul de păr: Nu arde nimic, ferească să ardă ceva. Da ce ai pățit dragule?

Aparatul de epilat cu ceară: Toată lumea mă urăște! (plâns în hohote)

Placa de păr: Nu din nouuu…trebuia tu să-l strârnești, da’ se putea?

Uscătorul de păr: De ce spui că toată lumea te urăște?

Aparatul de epilat cu ceară: Pentru că eu aduc suferință în jur. Tu nu ai văzut că de fiecare dată când vine vorba de mine se tot amână momentul? Abia de mă folosesc o dată pe lună și când mă folosesc, ce auzi?

Uscătorul de păr: Eu de aici nu prea aud nimic?

Aparatul de epilat cu ceară: Îți spun eu ce aud! „Au, vai, nu, de ce?! Abia aștept să vină iarna să nu-l mai folosesc!”. Pentru fiecare fir de păr pe care îl iau, primesc drept răsplată un „au”.

Cartușele cu ceară: Cred că noi suntem cele care provocăm suferință, nu tu…

Placa de păr:Tu plângi după firele păr acum? Păi ce? Când mă folosesc pe mine ai impresia că nu se rup fire de păr? Uscătorul de păr și cu mine rupem, prăjim, gătim fire de păr în fiecare zi, și ne vezi plângând?

Aparatul de epilat cu ceară: Dar la voi nu zice nimeni „au”…

Uscătorul de păr: Pe moment, dar din când în când ne mai luăm și noi niște aruncături prin dulap. Tu de bine de rău, o dată pe lună tot ești folosit, dar noi avem momente când suntem uitați cu lunile, că cică am deteriora părul. Acolo dramă!

Aparatul de epilat cu ceară: Păi eu fac părul să dispară, iar în urma mea pielea rămâne catifelată, dar nu-mi mulțumește nimeni pentru asta.

Placa de păr: Îți mulțumește ție cel puțin o persoană, dar în gând. Îți amintești petrecerile alea zgomotoase în pijamale?

Aparatul de epilat cu ceară: Când stăteam toți ca la tăiere pe masă?

Placa de păr: Da, alea. Cine a fost cel mai lăudat?

Aparatul de epilat cu ceară: Cine?

Placa de păr: Off, că mă enervez iar! Tu ai fost! Nu ai văzut toate domnițele alea că roiau în jurul tău și te admirau și te suceau pe toate părțile?

kit epilat cu ceara si miere bianca ionel

Aparatul de epilat cu ceară: Eu credeam că râd de mine, că m-au analizat și m-au lăsat înapoi pe masă, în schimb pe voi v-au folosit.

Uscătorul de păr: Pai normal, că noi nu avem nevoie de nu-s ce norme de igienă speciale, dar tu, tu ești special, ce vrei să aplici magia ta pe orice picior de vrăjitoare?

Aparatul de epilat cu ceară: Dacă aș fi iubit ca voi…

Uscătorul de păr: Tu ești incredibil! Vrei să-ți desenăm? Prin simplul fapt că tu faci ca firele de păr să dispară ca prin magie, ești folosit doar de o persoană, iar acea persoană nu vrea să te împartă cu nimeni pentru că pe ăia de îi iubești cel mai tare nu îi împarți cu cei din jur, îi ții doar pentru tine. Te arată, te prezintă, dar nu te dă. Ai impresia că e mare plăcere să suflii  în orice fir de păr, chiar și de pisică uneori?

Aparatul de epilat cu ceară: Eu de unde să știu?!

Uscătorul de păr: Îți spun eu că nu e nici o plăcere, mai ales când vine vorba de blăniță de pisică. Pe mine mă folosesc la tot ce le trece prin cap și pe poate usca…

Placa de păr: Eu ce să mai zic?! Ultima oară am fost pe post de fier de călcat…am călcat un guler. Deloc plăcut. Tu plângi degeaba, ești un norocos, ai o unica întrebuințare, faci magie cu părul de pe picioare, cam dureroară din ce spui tu, dar magia e magie!

Uscătorul de păr: Și mai e și vorba aia că baba rabdă la frumusețe, așa că lasă plânsul, că nu e cazul.

Încălzitorul de ceară: Hai nu mai plânge, că ne întristezi și pe noi, acesta e jobul nostru, pentru asta există kituri pentru epilat, ca să facă părul să dispară ca prin magie și la asta suntem cei mai buni.

Placa de păr: Să știi că au fost și alte epilatoare înainte ta și să auzi acolo durere și gălăgie și transformări, și nici rezultate nu prea erau, drept urmare ai apărut tu și de atunci a trecut multă vreme…

Aparatul de epilat cu ceară: Pe măsură ce tot vă ascult încep să prind curaj și chiar să cred că sunt măcar plăcut, dacă nu iubit.

Uscătorul de păr: Cred că ar trebui să ai mai multă încredere în tine și să lasi emoțiile astea de toamna să nu te mai cuprindă, că nu îți fac bine.

Cartușele cu ceară: Hai să ne îmbrățisăm!

Placa de păr: Hai, hai, îmbrățișare de grup!

Uneori e bine să ai alături de tine pe cineva care să te susțină și să îți reamintească de adevarata ta valoare.


Povestea aparatului de epilat cu ceară a fost scrisă pentru proba numărul 4 din cadrul SuperBlog 2015.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

1 thought on “Povestea aparatului de epilat cu ceară”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 4. Hair-Files

Lasă un răspuns