baterii auto

Povestea unei baterii auto

Când vine vorba de mașini, viața mea este o adevărată aventură, iar când vine vorba de mașina cu care obișnuiesc să circul, aș putea să scriu o carte. Nu e nouă, are ceva anișori și evident e plină de figuri. La sfârștiul lunii octombrie mi-a pus la propriu răbdarea la încercare. Să vă povestesc și vouă! Era în jur de ora 17:00, prietenul meu mă aștepta în parcarea de la serviciu și în momentul în care m-am urcat în mașină, aceasta s-a oprit. Evident, a venit și întrebarea din partea prietenului meu: „Ce ai făcut?”. Vrăji nu fac, butoane magice mașina nu are. Mașinuța a decis că e prea obosită să mai meargă acasă, iar încercările noastre de a o porni erau în zadar. Ce avea?

În vară pățisem ceva asemănător, atunci ne-a lăsat în mijlocul străzii din senin – urât moment – noroc de noi că nu era aglomerație în zonă. Câțiva șoferi ne-au împins din drum și apoi a urmat distracția, a se citi cu ghilimelele de rigoare. Am sunat la un service, erau ocupați, apoi la altul, la fel, într-un final am găsit unul care ne putea primi în acea zi, dar nu aveau mașină pentru tractări. Altă distracție, din nou telefoane. După vreo două ore de telefoane, nervi și alte crize, am ajuns la service. Au început testele și deși ne așteptam să fie bateria auto, supriză, nu era bateria, era alternatorul!

Acum, în octombrie, aveam experiența anterioară, eram totuși fericită că mașinuța a fost de treaba și nu ne-a mai lăsat în drum, în trafic, evident ne-am dat cu părerea și am zis că de data asta sigur e bateria, ce altceva mai putea fi? Am început să sunăm din nou pe la serviceuri, aveam deja un deja-vu, din păcate ora 17:00 era încă un minus pentru noi. Serviceurile nu prea lucrează după 17:00, unul din cei care ne-au răspuns ne putea primi abia peste două săptămâni – adorabil, știu – e aglomerat la Iași,multe mașini cu probleme. Am fost nevoiți să lăsăm mașina în parcare și am plecat acasă, urmând ca dimineață să începem să sunăm iar la service-uri. Vă spun sincer, că după acel moment am zis că îmi deschid service care să lucreze non-stop. Am căutat online tot felul de soluții, în speranță că există un magazin online cu baterii auto cu montaj la domiciliu, știu îmi doream prea mult, în Iași nu există așa ceva. O să îmi spuneți că e defect profesional, lucrând ca și web developer sper ca toată lumea să aibă magazine online, montaje rapide, eventual roboței la care să vină să îți scaneze mașină și să îți dea și un raport corect al problemelor pe care le are. Din păcate, a trebuit să mă resemnez și să sper că a doua zi voi avea mai mult noroc și am avut, dar procedura s-a repetat. Am găsit service, dar pentru tractare aveam nevoie de un intermediar. Am găsit service la 200 de metrii de locul unde era parcată mașina și din păcate am fost nevoiți să plătim pentru tractare, doar 80 RON pentru 200 de metrii, pentru că acel service nu oferea deplasare, nici măcar pentru 200 de metrii. Asta este, acestea sunt probleme cu care ne confruntăm în 2015.

Cu siguranță încă îmi mai simțiți frustrarea în această postare, deși a trecut ceva timp, încă mă enervez când îmi amintesc, pentru că pur și simplu sunt genul de client care are pretenții, și aș spune că pretențiile mele nu sunt exagerate, în contextul în care trăiesc într-un oraș măricel, în contextul în care am nevoie de mașină azi, acum și nu prea îmi convine să pierd două ore și să nu-mi răspundă nimeni, iar când îmi răspune să mă amâne două săptămâni sau pur și simplu să mă pună să tractez o mașină 200 de metrii pentru că ei nu se deplasează.

Trecând peste nervi, mașina a fost dusă în service, a fost supusă la unele teste, așa cum bănuiam și noi era acumulatorul auto. A fost schimbat și am plecat fericiți la serviciu, dar din păcate peripețiile noastre nu s-au oprit aici. Seara, mașina ne-a lăsat din nou, în altă parcare, din nou am apreciat că nu ne-a lăsat în drum. Să vă spun continuarea? Era trecut de 19:00, nimeni nu ne putea ajuta, nimeni nu ne putea tracta, am lăsat-o în parcare și am plecat acasă, nervoși, oboșiți și frustrați. Azi o scoți din service, cu baterie nouă și verificată și la câteva ore te lasă?!

Evident, am început să ne gândim că bateria nu e bună, că poate era descărcată, că cine știe ce mai poate fi. Când vine vorba de chestii tehnice și mecanice la mașini, aleg să spun pas, dar în cazul de față îmi venea să mă apuc eu de demontat și de cautat o baterie nouă.

A doua zi dimineață mașina a pornit, surpriză 🙂 Am ajuns cu ea în service și avea un senzor dus. Mai multe detalii nu mai pot să vă dau, eram prea nervoasă ca să mai fiu atentă, era al meu atent și cred că era suficient. Am schimbat senzorul minune și momentan până acum nu am mai avut parte de surprize.

Ca să vin și cu ceva concluzii, e oribil în serviceurile din Iași, nu știu în alte localități cum e, dar în Iași e cam jale. Ce poți face în astfel de situații? Am aflat acum 7 zile de o soluție online, da online, ați citit bine! Există un magazin de baterii auto, magazin online și nu l-am făcut eu peste noapte, cineva s-a gândit la asta, posibil să fi trecut prin ce am trecut și eu, și pe acel magazin poți comanda online bateria dorită, sau poți suna și poți primi și suportul necesar de la un inginer cu experiență. Programul? Între 10:00 – 20:00, iar bonus, dacă ești din București poți beneficia și de montaj la domiciliu. Livrarea se face în 24 de ore prin curier rapid. Pentru acest serviciu m-aș muta în București, sau poate echipa de la bateriiauto.net se va gândi să deschidă un mic punct de lucru și în Iași.

baterii auto

Cam acestea ar fi o parte din peripețiile mele cu mașina, pentru cei care o să-mi recomande o baterie în porbagaj, vă rog să luați în calcul că are suficiente kilograme și eu nu sunt specializată în montarea de baterii auto.


Povestea unei baterii auto a fost scrisă pentru proba 17 din cadrul SuperBlog 2015. Nu știu dacă ar trebui să mulțumesc mașinuței sau vechei baterii pentru că mi-a oferit suportul necesar pentru această postare, dar sunt convinsă că toate se întâmplă cu un rost în viață.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

3 thoughts on “Povestea unei baterii auto”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 17. Punem lumea în mișcare. În fiecare zi.

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

  3. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a) | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

Lasă un răspuns