branza bianca ionel

Povestea unei brânze alese

Poveștile cu aromă de brânză își fac tot mai des simțită prezența pe aici, ai zice că blogul e la regim, regim cu brânză mai exact! Ai să mă întrebi în curând cum merge dieta, câte kilograme de brânză am dat jos din galanterele supermarketurilor și eventual dacă Toni mi-a făcut vreo vizită să se asigure că nu depășesc doza zilnică recomandată de brânză, nu de alta, dar n-ar mai avea cu cine să povestească aventurile lui trăite prin lume.

Cutiuțele mele cu brânză și rondelele de cașcaval erau să facă o revoluție în frigider, aveau impresia că nu le văd și nici nu le aud. Le-am lăsat să se bată în istorie și brânzoșenie în timp ce îmi savuram brânzica mea pufoasă pe canepea. Au realizat într-un final că nu era loc de războaie și cruciade pentru că se aflau în posesia celui mai înfocat fan brânză. Din păcate sunt doar un fan, dar în adâncul sufletului îmi doresc să fiu o Toni Delaco, pardon o Bianca Delaco, parcă sună și mai bine așa, nu? Mi-aș face și un blog nou, Bianca Delaco – Acorduri brânzoase și să nu îndrăzească vreun alt fan Delaco să molfăie într-o altă tonalitate sau pe o notă greșită vreo bucățică de brânză, că prăpad fac. Armonie și brânză să fie și să plecăm în prima călătorie!

~ Jurnal brânzos de călătorie ~

23 noiembrie 2015, Laponia

Frig, de îți îngheța brânzica în burtică, dar scopul vizitei ne încălzea sufletul. Ce ar căuta Bianca Delaco în Laponia? O să aflați! Lângă viluța lui Moș Crăciun se afla un magazinaș cu brânză și se zvonea că era atât de bună de se dezgheța și zăpada din jurul magazinului. Personal am convingerea că magazinul e al Moșului, dar îl ține secret pentru că îi e frică de reacția copiilor. Îți imaginezi cum ar fi să vrei drept cadou de Crăciun o cutiuță de brânză, hai două, hai măcar o cutie mareee cât tine de mare? La câți fani brânză sunt în toată lumea, săracul Moș Crăciun și-ar da demisia, nu că n-ar face față cererilor, ci pentru că ispita ar fi prea mare. Ai auzi la știri „Moș Crăciun nu a adus toate cadourile anul acesta pentru că le-a mâncat” sau „De la prea multă brânză Moș Crăciun a rămas blocat în hornul unei case” și continuarea? Hmm, Bianca Delaco salvează Crăciunul! Ahh, nu, Toni și Bianca Delaco salvează Crăciunul, pentru că super eroii au nevoie de ajutoare! M-a luat valul, revenim la poveste și lăsăm știrile pentru cei din domeniu. În fața mea se afla magazinul despre care se zvonea, atât de luminos, atât de brânzos, atât de delicios. Mi-am luat brânza în dinți, a se citi inima și am bătut la ușă cu îndrăzneală și ușa s-a deschis, în fața mea, paradisul.

povestea unei branze

Dacă până atunci ușa frigiderului meu era poarta spre paradis, acum înțelegeam că frigiderul meu era doar o scară. Fascinată de toată brânza din jur, am zărit de după o tejghea de brânză un moș, și am îndrăznit să intru.

– Bună ziua!

– Bună să îți fie brânză tânără domniță! Ce te aduce pe aici, te-ai rătăcit sau îl cauți pe Moș Crăciun?

– Ahh, nu, nu, am depășit vârsta, ce căutam pare că am găsit, aici, acum.

– Poftește, curaj, gustă din ce vrei, văd cum salivezi. Ți-e poftă de ceva?

– Poftă? Glumești? Simțurile mele au luat-o razna, în toată viața mea n-am văzut atâta brânză și nici nu știu cu ce aș începe. Mozzarella, Parmezan, Provolone, Mascarpone, Brie, Leerammer, Gouda, Roquefort, Pecorino, Nasal, Roquefort, Emmenthaler, Parmezan, Pecorino Romano, vai mă pierd în atâta brânză.

– Mai am și în magazie și alte sortimente, dar, pari a fi o mare cunoscătoare de brânzeturi, deții propria ta afacere cu brânză?

– Da, putem spune și așa, sunt un mare fan brânză și acum am plecat în cautarea unui nou sortiment și după multe cercetări am aflat că aici s-ar afla o brânză pe care fanii brânză încă nu au gustat-o, aș îndrăzi să spun că Moș Crăciun ține doar pentru el acea brânză.

– Ho, ho, ho, parcă ziceai că ai depășit vârsta?

– Ho, ho, ho? Hmm, vârsta pentru a primi daruri de la Moș Crăciun, dar nu și vârsta pentru brânză, pentru așa ceva nu ești niciodată prea bătrân. Deci, ce brânză ascunzi Moșule?

– Eu nu ascund nimic, doar că nu oricine îndrăznește să vină până aici să descopere cea mai bună brânză a Laponiei.

– Eu am venit, dar lasă detaliile, unde e brânza?

– Ai fost cuminte?

– Cu minte? Pai, dacă sunt aici, e clar că n-am avut prea multe minte, dar pasiunea mea pentru brânză e mai presus de orice, deci, mergem în magazie? (bănuielile mele se adevereau, Moș Crăciun deținea magazinul cu brânză)

– Ho, ho, ho! Ești glumeață, ai fost copil cuminte?

– În tinerețile mele, da, bineînțeles, mâncam toată brânza din farfurie, și acum fac la fel, deci primesc brânza cea vestită? O pot degusta?

– Care ziceai că e numele tău, să te caut pe lista?

– Nu m-am prezentat, îmi cer scuze, dar nici nu m-am înscris pentru degustări, nu știam că se fac înscrieri, totuși mă numesc Bianca, Bianca Delaco.

– Delaco zici? Te-a trimis Toni?

– Toni, ai vorbit cu Toni?

– Bineînțeles! Azi trebuie să ajungă și el, dar nu mi-a spus că trimite pe altcineva.

În secunda aceea tot universul meu brânzos se destrăma. Toni era cu un pas înaintea mea, iar eu nici nu știam. Visam la brânză cu ochii deschiși și nu m-am gândit nici o clipă că el nu va permite nimănui să îi ia locul, bineînțeles, în afară de Toni Jr. care a intrat la instruire. Nici bine nu mă dezmeticisem și am auzit vocea lui Toni.

– Tu ești de la concurență?

– Ahh, nu, eu sunt un fan…fan brânză Bianca.

– Domnița Bianca, am auzit că vrei să porți numele Delaco și oricât aș vrea să fii aleasa inimii mele, brânza deja ocupă acel loc. Ce te aduce aici? Ai venit după mine?

– Nu, am venit după brânză…

– Să înțeleg că avem surse comune de informare și ai negociat ceva cu Moșul, ai gustat brânza?

– Nu, încă eram în tratative.

– Ce tratative? Un Delaco adevărat, intră, cere și degustă! Privește și învață!

Urma lecția lui Toni, despre cum se cucerește brânza cea mai bună!

– Moș Crăciun, eu sunt Toni, Toni Delaco și înainte să îți negi identitatea ascunsă, adu-ne aici două roți de brânză de Laponia să vedem dacă ceea ce am auzit este adevărat și să nu îndrăznești să ne păcălești, pentru că gura mea a degustat brânză din toată lumea și recunosc foarte ușor o brânză adevărată și una de umplutură.

– Cu tine am vorbit la telefon, spiridușii mei vă vor aduce imediat brânza cerută, dar înainte de a încheia tranzacția, zici că putem înlocui biscuții și laptele cu care sunt așteptat de copii, cu ceva brânzică Delaco?

– Dacă așa am discutat, așa rămâne, sunt un om de cuvânt, dar încă aștept brânza și încep să-mi pierd răbadrea.

– Imediat, vine brânza, acum…uite Brânza Laponia!

În fața noastră se aflau două rondele de brânză imense, simțeam mirosul de iarnă și brânză, iar ochii mei erau încântați de galbenul atât de intens. Toni nu mai era de mult impresionat de brânză, dar am văzut un tremur în momentul în care a tăiat o bucățică de brânză și mi-a întins-o mie.

– Gustă și spune-mi, e demnă să fie aleasa inimii mele?

Fără să stau prea mult pe gânduri am luat bucățica de brânză și o simțeam cu se topește în gură, era un fel de cașcaval cu aromă de sărbătoare, era o brânză fină și pufoasă ca prima zăpadă, era o brânză aleasă. N-am putut să dau un răspuns de frică să nu pierd aroma ce îmi inunda simțurile și am dat din cap afirmativ. Toni a făcut semn să fie umplut cu brânză tot camionul ce aștepta afară, m-a luat de mână și mi-a zis:

– Să mergem, anul acesta toți fanii brânză vor simți Crăciunul diferit!

***

Bianca, trezește-te! Expiră deadline-ul pentru proba 21 la SuperBlog! Iar vizezi la brânză? Deschide frigiderul, alege brânza dorită și insiprație să fie, hai, hai nu îl dezamăgi pe Toni, toți fanii brânză scriu de zor.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

4 thoughts on “Povestea unei brânze alese”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 21. Cea mai bună brânză din lume

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a) - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

  3. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a) | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

Lasă un răspuns