Povestea unei căni pictate în culorile toamnei

Fiecare dintre noi colecționează ceva. Unii aleg să colecționeze momente, alții vise, alții șervețele sau frunze, dar în toată această mare de suflete se află și cei care colecționeză căni și nu orice fel de căni, ci căni care îi definesc, căni care spun o poveste despre ei. Dacă te invită la ei acasă, la ceai sau la cafea ai să rămâi surprins, pentru că de fiecare dată te vor servi în altă cană și îți vor spune o nouă poveste, tu vrei crede că este cană, dar povestea va fi despre ei, despre ce e în sufletul lor și mai ales despre visele care speră să le transforme în realitate. Astăzi nu vom face o analiză la microscop a acelui tip de om, care sigur îți este prieten, astăzi vom lăsa cănile să vorbească pentru el. Care căni? Cănile ce stau așezate în dulapul cu vise, gânduri și speranțe, acele căni personalizate alese cu grijă la fiecare excursie prin lume, sau alese pur și simplu dintr-un magazin online pentru a completa colecția. Dacă le privești, toate sunt diferite, nici una nu seamănă cu alta și totuși, împreună dau formă colecționarului, îți arată sufletul acestuia și gândurile cele mai ascunse.

Dacă deschizi dulapul pe primul rând poți observa trei căni: cana de cafea, cana de ceai și … unde e cana pentru musafir? Nu e, de ce? Să aflăm împreună!

povestea unei cani

Cana de cafea: De ce suntem doar două, aici în primul rând?

Cana de ceai: Nu știu, mereu a treia alegere e cea mai dificilă.

Cana de cafea: Poate frigul de afară ține musarifii la distanță, poate în această săptămână am rămas doar noi responsabile.

Cana de ceai: Frigul? Nu contează frigul când savurezi un ceai cald dintr-o căniță care îți va încălzi sufletul.

Cana de cafea: Poate vine cineva nou! Nu am mai primit pe nimeni nou de ceva timp și ar fi drăguț să avem o colegă nouă, o poveste nouă.

Cana de ceai: Poate vine tot o soră de a noastră, de la Magazinul de Căni, eu am fost așa fericită când am ajuns aici și am văzut că mai este cineva ca mine. Îți mai amintești?

Cana de cafea: Cum să uit momentul? Mă uitam la tine și credeam că m-am transformat peste noapte într-o caniță de ceai și nu reușeam să înțeleg ce s-a întâmplat, până ai început să vorbești.

cana ceai si cana cafea magazinul de cani
Sursa foto: http://www.magazinuldecani.ro/

Cana de ceai: Erai comică, te învărteai, te răsuceai și nu înțelegeam ce ai, credeam că omuleții de pe tine te gâdilă.

Cana de cafea: Amintiri, amintiri plăcute. O lună de zile eu eram de tură dimineața și tu seara, eu aduceam energie, tu somn și liniște. Atât de asemănătoare și totuși atât de diferite, inclusiv poveștile noastre.

Cana de ceai: Da, amândouă am fost luate pentru a sărbători un nou început, tu un job nou, eu un stil de viață sănătos, dar uneori ne-am întâlnit și seara pe birou și am privit luna împreună.

Cana de cafea: Da, fascinanta lună, și aseară a fost lună plină, în nopțile cu lună plină de obicei eram pe birou. Nu știu dacă ai observat că lumina lunii aduce inspirație și o dată cu ea vin și mai puține ore de somn. Când e lună plină ai nevoie de o cană de cafea plină de emoție, de idei, de vise. Când e lună plină eu sunt acolo prezentă la destăinuirea celor mai tainice gânduri, crezi sau nu, ultima oară o picătură de cafea a ajuns chiar pe o foaie de jurnal. Ai fi zis că e o lacrimă, o lacrimă pentru o zi tristă dar totuși plină de învățături. Atunci am aflat că zilele trisite sunt totuși iubite, altfel cu ți-ai explica atâtea rânduri scrise într-un jurnal?

Cana de ceai: Fiecare zi are farmecul ei, cele triste vin cu o încărcătură emoțională mai mare, poate de asta sunt scrise mai multe rânduri, cele fericite, sunt fericite și atât, uneori prea puțin apreciate, aș spune.

Cana de cafea: Din ce am auzit eu, oamenii aleg să povestească mai multe despre zilele fericite, iar cele triste sunt date rapid uitării, totuși nu toți sunt la fel, nu toți colecțioanză căni, nu toți aleg acele căni care îi definesc. Te-ai gândit vreodată că omuleții de pe noi semnifică un drum cu suișuri și coborâșuri?

Cana de ceai: La asta nu m-am gândit până acum, totuși indiferent de drum ei sunt veseli, drept urmare te invită să treci prin orice moment al vieții tale cu zâmbetul pe buze.

Cana de cafea: Se spune că oamenii cei mai veseli sunt de fapt cei mai triști, dar eu nu cred asta. Cum poți să fii vesel și trist în același timp?

Cana de ceai: Oamenii din ziua de astăzi poartă măști, alții aleg să își ascundă durerea în spatele unui zâmbet pentru a nu părea slabi, sensibili. Cine știe, cine îi poate înțelege, nu vezi câte căni sunt în jurul nostru? Fiecare cană e o stare de spirit, una mai importantă, că dacă ar fi toate…nu am încăpea în această cameră.

Cana de cafea: Totuși, cine ar putea veni lângă tine? Ce ar lipsi?

Cana de ceai: Ar lipsi emoția toamnei, frunzele arămii în lumina soarelui, mirosul de foc proaspăt făcut, bruma dimineții și ceața serii, mirosul de fructe de toamnă, fructe uscate de toamnă…

Cana de cafea: Hmm, o cană de toamnă cu o poveste de ascultat în fața focului, o cană de toamnă care să ne amintească de efemeritatea vieții..

Cana de ceai: O cană pictată în culorile toamnei!

***

Uneori ceea ce îți dorești devine realitate, unii ar spune pentru că ți-ai dorit prea mult, alții ar da vina pe destin, cei mai mulți ar spune că ai obținut acel ceva pentru că ai luptat pentru el. Din dulap lipseau acele căni pictate, nu doar în culorile toamnei ci în culorile emoției. Unii aleg să picteze tablori, alții aleg să picteze căni pentru că simt că pot ajunge mai ușor așa în sufletul celor din jur, într-un fel sau altul își pun sufletul în mâinile celor din jur. Eu cred în acele căni originale, căni care exprimă emoție, căni care te invită la visare, căni care te invită să fii tu, să simți căldura și apoi recele, să simți cum timpul poate fi măsurat în timp ce bei un ceai, o cafea, o ciocolată caldă.

cana pictata
Sursa foto: https://www.facebook.com/magazinuldecani

Cana pictată în culorile toamnei a apărut lângă celelalte două căni, completând cu mai multe emoții. Ea a devenit cana musafirului, cana care invita pe cel ce savura din ea fie un ceai infuzie, fie o ciocolată caldă, să iubească toamna, culorile și ploile. De fapt ea ne învață să iubim oamenii indiferent de toanele lor, indiferent dacă aduc emoții pozitive sau negative în viața noastră. Dacă aș fi o cană, aș fi o cană pictată în culorile toamnei, aș fi o cană melancolică și puternică în același timp. Aș fi cana pregătită să învingă frigul iernii, pregătită să se bucure de ploaie, de vânt, dar și de soarele cu dinți, aș fi cana de mai jos. 

cana frunze bianca ionelAparent simplă, dar complicată, cu un capac pentru a păstră cât mai mult clipele unice, cu un capac care să mă apare de gândurile negative, de cuvintele ce uneori rănesc, de răutatea transformată în iarnă. Frigul ce se va furișa în adâncul inimii mele va fi filtrat printr-un infuzor și la final va rămâne doar culoarea, aroma și gustul cel mai bun. Uneori dulce acrișor, alteori amărui, inima mea va fi inundată de emoții. Fiecare dintre noi are nevoie de un magazin de căni, sau mai bine zis un magazin de emoții prinse în căni. Tu ce cană ai fi?Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

2 thoughts on “Povestea unei căni pictate în culorile toamnei”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 10. Fericirea într-o cană

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns