Povestea unei surse PC

În carcasa unui calculator, printre placa de bază și procesor, rami, placa de rețea și DVDROM, SDD-ul își exersa rolul de mare orator și bineînțeles laudător, și aștepta cu nerăbdare să primească premiul pentru cel mai bun dintre ajutoare de la acea adunare. Dacă nu știți despre ce vorbesc, vă spun, deși nu pare fieresc, că în fiecare lună, toate componentele dintr-un PC se adună și decid în unanimitate care e cel mai bun din unitate. Evident, ca peste tot, trebuie să se făcă un top! Așadar în mare grabă, SDD-ul începe primele silabe să le lege:

– Dragii mei ascultători, și iubiții mei alegători, știu că vă gândiți deja cum să-mi dați vestea, că eu sunt primul în top și eu vă ajut non-stop și aștept cu nerăbdare să fiu ajutorul numărul unu, al lunii anterioare!

Placa de bază amuzată, intervine delicată:

– Iar îți faci planuri deșarte și ai impresia că faci mari arte? Fiecare e important și nu e o decizie ușoară de luat.

Procesorul avea deja un preferat și a simțit că SDD-ul era un pic mai mult decât disperat:

– Concurența pentru titlu este mare și titlul nu se dă doar așa pentru afirmare, noi deja știm cine ne-a ajutat și culmea nici măcar nu a avut ceva de comentat.

Placa de bază curioasă, poate poate ar fi ea a lunii aleasă:

– Dragul meu Procesor, ne-ai putea spune pe cine ai tu așa în vizor?

– Draga mea, nu e secret, Fortron, cel nou și discret, a făcut o treabă bună, chiar dacă e venit de jumătate de lună.

SDD-ul iritat, iese imediat la atac!

– Vrei să-mi spui că un începător merită titlul de „Cel mai bun ajutor” ?

– Merită, pentru că deși e nou, apariția lui a fost binevenită, ca să nu mai zic, că s-a adaptat rapid, nici n-am clipit! Pe lângă asta e foarte silențion, toarce ca un pisoi pufos și cel mai important îmi da doza de curent exact! – își susține Procesul părerea, exaltat.

– Și fără sursă, noi am fi degeaba, ăsta e adevărul și mai exact cam așa stă treaba, a adăugat o plăcuță de ram cu gândul la un bairam.

– Adică și tu ești de acord cu ce spune Procesorul, și tu ții cu tot poporul? Eu, SDD-ul, ce ar trebui să fac, să-mi iau gândul de la premiu și să tac? Cealaltă sursă de ce nu a fost premiată, ea nu era de voi adorată?

– Pentru că era aici când noi am ajuns și…gazdele nu prea e bine să le vorbești de rău, de asta părerile ni le-am ascuns. Era la pachet cu a noastră căsuță, drept urmare am tăcut și de treabă ne-am văzut, a venit cu explicații pertinente Placa de bază.

– Și acum că nu mai este, de rău o vorbiți, totuși cred că vă grăbiți, a adăugat indignat SDD-ul înfuriat.

 – Îmi cer scuze că intervin, dar de surse FSP am mai auzit, au grijă de noi într-un mod divin și ne feresc de prea mult curent nedorit, a adaugat foarte bine informată placa de rețea, încă o aliată.

– E clar, rămân a nimănui și premiul meu…off titlul meu…când eu credeam că am ajuns la apogeu, of și aoleu – suspina al nostru SDD-eu.

– Hai nu te mai întrista, asta nu e luna ta, mai așteaptă și tu vreo 30 de zile și liniștește-te că te punem pe pastile! – a adaugat înduioșător domnul DVDROM.

– Asta e deja complot, vreți să scăpați de mine de tot? Eu tot sunt SDD, sunt dintr-o nouă generație și nu vreau decât să vă intru în grație!

– Dragul nostru, noi te apreciem și colaborarea cu tine nu vrem să o încheiem, doar că am decis că ar fi frumos să îi arătăm noului venit că din partea noastră se bucură de tot respectul cuvenit și să-l și încurajăm, că e nou și vrem să-l ajutăm, să îi facem și noi viața ușoară, că el temperează atâta curent și vorba aia, are un pic de trebuișoară! – a încercat și Procesorul să-l liniștească, deja simțea și el că treaba începuse să se înrăutățească.

– Bine, înțeleg, mă dau bătut și eu tot așa am să aleg și acum că avem un câștigător, ne face onoară să nu mai fie așa integrat în decor?

fotron

– Îmi cer scuze pentru toate discuțiile provocate, știu că am venit aici aproape peste noapte, dar scopul meu nu este să vă deranjez, de asta nici să vorbesc nu prea îndrăznesc. Eu am venit dintr-un magazin online de surse și vă spun că îmi lipsesc și de mult vreau să vă vorbesc. Poate par neînsemnat, dar am fost cam ocupat, când curentul vine în șuturi, eu văd în jur numai fluturi, dar e misiunea mea să vă protejez, curentul să îl dozez. SDD-ul meu drag, eu aș vrea să-ți fiu pe plac, mai ales că pe noi ne leagă multe oferte de componente, ca să nu mai zic că ar mai fi vreo câteva elementele. Mă simt onorat să fiu deja ales ca ajutor, dar cel mai tare mă bucură ce vom face-n pe viitor.

– Ahh, așa mai emoționat și ne bucurăm mult că ni te-ai alăturat, placa de baza a adaugat.

– Mă bucur că ți-ai făcut curaj să ne vorbești, îmi era frică că tu nu știi să grăiești și alături de tine viața lungă vom avea, dar asta o știm deja! (a intervenit protector, al nostru Procesor)

– Și acum să ne distrăm, un pic de energie în circuite să băgăm! – spune entuziasmă plăcuța noastră de ram, petrecăreață toată.

SDD-ul: – Înainte să începem petrecerea, aș mai avea eu de adaugat ceva. Vreau să-mi cer scuze că am fost nerăbdator și că am denigrat al vostru ajutor și draga noastră sursă Fortron, vreau să știi că pot fi și un domn, iar azi am cam exagerat, dar eu sunt un manierat, am să te invit să dansăm, să ne relaxam și de toate ieșirile mele să uităm.

Sursa: – Accept cu mare drag, dar nu prea mă pricep la dansat!

Cine își putea imagina atâta gălăgie într-un calculator, atâta tensiune e chiar revoltător, dar din fericire, totul s-a încheiat cu bine. Toată lumea s-a împăcat, la urmă au și dansat și povestea s-a încheiat!


Povestea unei surse PC a fost scrisă pentru proba numărul 14 din cadrul SuperBlog, sponsor MarketOnline.ro

marketonline


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “Povestea unei surse PC”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 14. FSP – Fortron îți pune PC-ul în mișcare!

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns