Povestea unei zile unice

Deși sunt proaspăt logodită, încă îmi este foarte greu să îmi imaginez ziua nunții mele. Cred că sunt prea ancorată în realitate și am încetat de mult timp să mai cred în poveștile cu zâne și prinț pe cal alb. Nu am fost genul de fetiță care își îmbrăca păpușa în rochițe cu volănașe și nici nu am un vis cu nunta mea bine păstrat încă din copilărie. Recunosc am început să mă uit după buchete de mireasă și invitații, chiar și după mărturii, dar nimic mai mult.

Cred însă, că nunta nu trebuie planificată prea mult, ci trebuie făcută exact cum simți și adaptată după anotimp. Orice planificare de eveniment începe cu alegerea unei locații, și aș alege cu siguranță să fac nunta la hotel, pentru că familiile noastre sunt din zone diferite și consider că e important să ai unde să îți cazezi invitații care vin din provincie.

Dacă avem locație, ar trebui să alegem decorațiuni, motiv și alte elemente. Ca să fiu sinceră, nu cred că aș vrea flori naturale, pentru că se ofilesc, aș opta totuși spre flori naturale stabilizate, nu știu dacă există și în decorațiunile pentru nunți, dacă nu există să se facă pentru mine.

planificare nunta

Ca și culori aș îmbina cu siguranță albul cu albastru regal. Consider că această combinație exprimă eleganța supremă, cel puțin în acest moment, până la momentul nunții mai este timp să mă răzgândesc.

Nu mi-aș dori o nuntă fastuoasă, aș vrea ceva restrâns, elegant dar emoționant în același timp, aș vrea ca fiecare invitat să sărbătorească alături de mine ziua, să se bucure de faptul că eu am decis să îmi unesc destinul cu alesul inimii mele și să vină la petrecere cu gândurile cele mai bune și mai frumoase. Sunt convinsă că e dificil să mulțumești pe toată lumea, dar cred că atunci când ai în fața ta un cuplu care se iubește și e fericit, te molipsești și tu de la ei și te bucuri.

Încet, încet mă ia valul, poate la finalul postării am să constat că fără să vreau mi-am planificat nunta, ar fi o surpriză și pentru mine. Consider că cel mai important la o nuntă este să vezi mirii fericiți, am trăit să văd nunți unde mirii nu prea se respectau între ei, că să nu mai zic de iubit, dar fiecare cu alegerile lui.

Dansul mirilor consider că este momentul în care îți poți da seama cu adevărat dacă cei doi se bucură de moment sau nu. Când vezi o mireasă țâfnoasă că el a greșit un pas sau că i-a călcat rochia, sau un mire absent total, înțelegi din start că prioritățile acelei nunți sunt altele. Îmi place să văd emoție, îmi place să văd că cei doi se bucură de dans indiferent dacă acesta iese perfect sau nu, și mi-aș dori ca și eu să transmit acest lucru la nunta mea. Cu siguranță am să fac o sută de repetiții ale dansului înainte de nuntă, dar îmi doresc să nu iasă o coregrafie perfectă, ci să se vadă dincolo de fum, artificii, piese, să se vadă în ochii mei și a soțului meu că ne iubim, că ne bucurăm că am ajuns în acest punct și că vrem să dăm startul unei seri de neuitat alături de cei dragi nouă.

Am participat la atât de multe nunți încât aș putea face o listă cu tot ce nu mi-aș dori la nunta mea, mi-ar fi mai ușor decât o listă cu ceea ce mi-aș dori. Nu vreau să judec, dar consider ziua nunții o zi unică, o zi în care trebuie să te bucuri și dincolo de asta consider că nunta trebuie făcută pentru tine, pentru cei dragi și nu pentru bani, pentru a te mândri cu un meniu super extra sofisticat din care să nu poți mânca nimic, sau mai rău să o transformi într-o petrecere de lăutari. Poate sunt eu prea ancorată în realitate, poate unii așa își doresc, dar eu vreau să pun accentul pe sentimente și pe evenimentul în sine, mai mult decât pe orice altceva. Cred că sentimentele nu te pot dezamăgii. În schimb dacă îți faci anumite planuri și visezi ca dansul să fie perfect, ca el să te învârtă ca un dansator profesionist, sau că meniul super sofisticat îi va da pe spate pe invitații, riști ca la final să tragi linie și să realizezi că nu a fost totul chiar cum îți doreai, să apară regrete, să îți dorești să dai timpul înapoi și să schimbi ceva.

Dacă alegi să pui accent pe invitați, pe caracterul lor, pe ceea ce le place lor și să combini toate acestea cu ceea ce îți place ție, ai șanse mari să realizezi o nuntă de vis și să ai o zi unică pe care ai pune-o oricând pe repeat.

Încă nu am trecut prin asta, momentan îmi schițez gândurile referitoare la ziua cea mare, dar cred că voi reuși să mă organizez, atâta timp cât am un spațiu care să mă inspire și să inspire eleganță și un viitor soț iubitor care să mă suporte cu toate crizele de rigoare ale momentului, o nuntă așa cum îmi doresc și cred că fiecare dintre noi poate face asta. Iubirea și zâmbetul ar trebui să fie aranjamentele principale de pe fiecare masă, iar restul vor veni de la sine.

golden tulip


Povestea unei zile unice a fost scrisă pentru proba cu numărul 13 – Scenariu de nuntă, la Golden Tulip Times, din cadrul SuperBlog 2015,


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

5 thoughts on “Povestea unei zile unice”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 13. Scenariu de nuntă, la Golden Tulip Times

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

  3. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a) - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

  4. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

  5. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a) | Blogger Iasi | Acorduri din suflet | Bianca Ionel

Lasă un răspuns