gtools bianca ionel blog

Povestea unui meșter priceput

Mereu am fost de părere că fetele sunt mai creative decât băieții și mult mai atente la detalii și totuși s-a făcut o oarecare selecție prin care femeia trebuie să împletească și bărbatul să rindeluiască. Ce-ar fi dacă, măcar pentru o zi am fi lăsate să facem ce vrem și să ne lăsam imaginația liberă? Ce ar putea face o femeie dacă ar avea ajutoarele necesare în materie de mașini și scule electrice și bineînțeles echipamentele de protecție necesare?

Ai o grădină mică în spatele blocului sau poate o grădină mai mare la propria ta casă și te-ai gândit de mult să o amenajezi, ai idei, ai vrea o măsută, două scaune și gardul viu ar trebui să căpete o formă interesantă, o formă dinamică, de ce nu, ceva diferit?! Aproape că a trecut vara de când tu visezi la colțul tău de rai în care să îți savurezi cafeaua dimineața sau să citești o carte, ai făcut schițe, ți-ai luat toate materialele necesare și totuși nu ai curaj să începi să schimbi ceva, ți-e frică de greșeli, ți-e frică de faptul că poți strica o bucată de lemn sau cel mai concret ți-e frică de faptul că ești femeie și n-ar trebui să te apuci de făcut scaune și măsuțe? Ai impresia că dacă te vede cineva cu o mașină de găurit în mână va spune că a venit sfârșitul lumii? Să nu exagerăm! Nu cred că este femeie care să nu fi bătut vreodată un cui și deși nu sunt tocmai promovate există multe femei în această lume care știu să folosească scule electrice și să transforme orice material brut într-o operă de artă.

Ca să vin și cu un exemplu practic, astăzi am să vă arăt cum puteți face o măsuță interesantă care o puteți așeza pe balcon sau în grădină. Aveți nevoie de 4 lăzi de lemn, în care se depozitează legumele sau fructele, un exemplu aveți mai jos.

lada lemnAcestea le puteți aranja în așa fel încât spațiul din interior să fie pentru depozitare, mai exact pe orizontală, cu partea pentru depozitare spre exterior. Vă recomand să asezați în așa fel lazile încât în mijoc să rămână un spațiu, în formă de dreptunghi. Pentru a prinde lăzile între ele ai nevoie de suporți metalici în formă de „L” și de o mașină electrică de găurit și înșurubat și evident de câteva șuruburi sau holșuruburi.

suport metalic în forma de L

După ce ai prins bine lăzile, indicat ar fi să șlefuiești suprafața pentru a nu fi așchii de lemn, apoi să o vopsești într-o culoare caldă, sau apropiată lemnului sau o poți lăcui. Dacă ai ales să lași un spațiu în interior, poți alege să pui un ghiveci pătrat, un pic mai mare decât spațiul liber, eventual să forțezi un pic acel ghiveci, iar la final să adaugi planta dorită, sau pietre decorative. În cele din urmă măsuța ta poate arăta ca cea de mai jos, sau chiar mai frumos. Îi poți pune roți sau o poți lăsa în formatul orginal.

masuta din lemn Tot ce ai nevoie e un pic de imaginație și curaj și eventual câteva ajutoare în materie de scule electrice de la GTools.

Dacă ești mai creativă de atât și te bucuri de o grădină mare și frumoasă, trebuie să-ți faci curaj și să pui mâna pe o masina de tuns gard viu și să îi dai formă și expresie grădinei tale. Nu trebuie să îți fie frică dacă nu va ieși din prima ceea ce tu îți dorești, iarba crește, la fel și gardul viu și dacă ar fi să ne gândim mai bine, în zilele noastre arta abstractă e la mare căutare, așa că, grădina ta se poate transforma oricând în locul în care tu își lași liberă imaginația.

gradina makitaCând stai la casă și ai și o grădină mare și frumoasă sigur ajungi să folosești mașini pentru cosit, personal nu am folosit niciodată una, dar am văzut suficient de multe în funcțiune. Cred totuși că partea de cosit a ierbii e o munca pentru jumătatea noastră, noi putem fi prezente cu privitul și eventual cu cicălitul, „acolo a mai rămas un pic”, „dincolo e cu 5mm mai înaltă” și tot așa. 🙂

Indiferent dacă alegeți sau nu să vă implicați în treburile casnice de acest gen, consider că e important să știm de existența unor astfel de scule care ne ușurează viața și care ne oferă șansa de a ne pune mai repede în practică ideile noastre creative.

Eu vă invit să vă construiți propria măsuță, din punctul meu de vedere e foarte utilă pentru depozitat reviste sau pentru servit cafeaua. Puteți să o așezați în balcon și de jur împrejur puteți alege să puneți perne și să vă bucurați de propria creație.

Povestea unui meșter priceput a fost scrisă pentru proba numărul 15 din cadrul SuperBlog 2015, sponsor GTools.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

2 thoughts on “Povestea unui meșter priceput”

  1. Pingback: SuperBlog | Proba 15. Cu sculele electrice potrivite, și tu poți fi un meșter priceput!

  2. Pingback: Bilanț SuperBlog 2015 (partea a II-a) - Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns