Web Analytics

Prestashop error vizualizare detalii client

Astăzi am decis să vă scriu câteva rânduri despre Prestashop error vizualizare detalii client. M-am lovit de o formatare nu tocmai elegantă adetaliilor despre clienți după un update de la versiunea 1.6.1.2 la versiunea 1.6.1.4. Nu am să pun o imagine a problemei, pentru că există date confidențiale despre acel client și nu aș vrea să le fac publice. Inițial am crezut că problema venea de la un  fișier css sau js, drept urmare am analizat situația în console, dar toate păreau să fie la locul lor.

Prestashop error vizualizare detalii client

Primul pas pe care îl fac de fiecare dată când întâlnesc o eroare în Prestashop este să activez Prestashop Debug. Cum? În fișierul defines.inc.php, aflat în folderul config din root modific după cum urmează:

prestashop error customer view bianca ionel
Activare mod debug Prestashop 1.X

Salvez și urmez din nou pașii în admin pentru a vizualiza pagina cu detaliile clientului. De această dată pot vedea și eroare care produce acest dezastru 🙂

[su_note note_color=”#090909″ text_color=”#ffffff”]

[PrestaShopDatabaseException]

Unknown column ‘w.default’ in ‘field list’ SELECT w.`id_wishlist`, w.`name`, w.`token`, w.`date_add`, w.`date_upd`, w.`counter`, w.`default` FROM `ps_wishlist` w WHERE `id_customer` = 1541 AND id_shop = 3 ORDER BY w.`name` ASC at line 635 in file classes/db/Db.php 629.

[/su_note]

Eroare este mult mai lungă. Pentru mine a fost suficient să văd wishlist pentru a înțelege că de acolo era problema. Nu ar fi prima dată când există conflicte între module sau elementele default din Prestashop și cu siguranță nici ultima.

Am cautat modulul Wishlist. Daca aveți Prestashop în română acesta se numește „Listă de dorințe” și l-am dezactivat. Am dat un clear cache și am revenit în pagina de vizualizare a detaliilor despre client. Dezastrul dispăruse, toate datele apăreau la locul lor și tot designul era cum trebuie să fie. Am reinstalat modulul Wishlist, am verificat din nou pagina cu detaliile despre client, toate erau la locul lor. Drept urmare nu mai rămânea decât să dezactivez Prestashop Debug. La final am dat un clear cache și problema a fost rezolvată.

Dacă articolul Prestashop error vizualizare detalii client ți-a fost de ajutor, nu uita să îi dai un share și să lași un comentariu.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.