Prețuiește timpul din viața ta!

„Timpul curge din noi ca dintr-un ceasornic cu nisip, dar noi nu simtim fuga asta, mai ales in unele clipe supreme.” – Victor Hugo

Acum un an și mai bine vorbeam despre time management și înaite de a scrie acel post a fost întrebarea „de ce ar trebui să am grijă de timpul meu?” Ei bine, motive sunt multe și astăzi mă voi lăsa cuprinsă de melancolia toamnei și vă voi invita în viața unui om care fuge de timp și după timp.

„Shadows fill an empty heart as love is fading, from all the things that we are but are not saying…” – așa începe o nouă dimineață, în care somnoroasă opresc alarma. Și… bună dimineața! Nu avem timp de prea multe introduceri ci doar de o rutină clasică care mă duce spre birou. Aici timpul meu se măsoară în 8 ore, cei drept, în ultima perioadă în 9, 10, noroc de al meu ceas care îmi atrage atenția că e timpul să mai las munca și să fiu alături de cei dragi.

De ce am eu nevoie de time management? Pentru a petrece cât mai mult timp alături de cei dragi. Toate clipele frumoase trec prea repede și mereu am apreciat punctualitatea celor din jurul meu, pentru că orice secundă contează. Și cum să fii un om punctual? Simplu! Îți iei ceas și îl pui înainte cu 10 minute și în felul acesta vei prelungi timpul tău chiar și cu o secundă.

Suntem acuzați constant că pierdem clipe, că timpul trece pe lângă noi în timp ce suntem ocupați cu banalități, în timp ce rețelele de socializare sau jocurile ne acaparează viață și ajungem la bătrânețe când cerșim clipe alături de oamenii pe care îi iubim. Toate acestea se pot schimba dacă ne monitorizăm activitățile și dacă reușim să conștientizăm importanța timpului și a ficărei secunde care trece. Ceasul meu Casio mă ține legată de realitate și în linistea și puterea cu care se ține strâns de mâna mea îmi amintește să nu pierd clipe pe care le voi regreta când viața mea se va sfârși.  Poate pare subru, poate pare dur, ca la vărsta mea să mă gândesc la un astfel de moment, dar consider că doar cruda realitate ne poate face să reacționăm și apoi să acționăm pentru noi, pentru viața noastră, pentru tot ceea ce vrem să fim, să trăim și să devenim.

Postarea mea se va încheia aici și vă voi invita să trăiți, să vă contorizați mai bine timpul și să-l conștientizați dincolo de sfaturile de time management, dincolo de orice lege a naturii. Lăsați un ceas să vă prindă de încheietură și să vă strângă de fiecare dată când irosiți momente, dar nu orice ceas, ci unul pro viață, pro eleganță, pro iubire, pro clipe unice. Nu aveți nevoie de multe ceasuri, ci de unul care să vă fie alături, unul care să se asorteze cu idealurile dumneavoastră și nu doar cu ținuta.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 thought on “Prețuiește timpul din viața ta!”

  1. Pingback: O secundă în plus pentru noi… | Bianca Ionel - Acorduri din suflet

Lasă un răspuns