Web Analytics Made Easy - StatCounter
Prima filă de jurnal... - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO
prima fila din jurnalul de programator bianca ionel august 2021

Prima filă de jurnal…

💖 Motivată de Mălina Calamaz, prietenă de suflet și profa de canto și pian, care tocmai a început un nou parcurs pe drumul copywriting-ului și a ales să-l documenteze prin postări pe Facebook, mă gândesc să povestesc din viața de programator, de om de digital marketing, de om… dincolo de roluri.

Nu-mi place să scriu pentru mine și despre mine, DELOC. Mă simt, de fiecare dată, precum un doctor la prima lui operație pe cord deschis. M-am pregătit și mă pregătesc zilnic, însă când pun mâna pe tastatură (bisturiu), tremur. Parcă aș mai privi un pic la alții cum operează în timp ce eu programez liniștită.

Culmea e că oamenii au așteptări de la mine, să îmi fie ușor, că deh, asta fac. Însă, mereu am zis că e de mii de ori mai ușor să scriu pentru alții, decât pentru mine. La un moment dat mă gândeam să-mi iau om care să scrie pentru mine. 😅

𝐂𝐞 𝐦-𝐚 𝐚𝐩𝐮𝐜𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐮 𝐩𝐨𝐬𝐭𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐚𝐬𝐭𝐚❓

Păi, sunt întrebată în privat pe unde am concerte, dacă sunt fotograf, dacă-s jurnalist sau dacă-s blogger de travel la cât mă plimb. 🤪

👩🏻‍💻 8-9 ore din zi sunt programator web sau „the digital fairy” cum m-au branduit Ema și Alex de la Pinion Ink. Cel mai mult visez să plec prin lume cu o rulotă: la orele de vârf să programez, în rest, să mă plimb.
Eram plecată de mult dacă viteza internetului și accesul la acesta era la fel de nelimitat ca în România, oriunde în lume. Încă mă întreb de ce avem noi „privilegiul” acesta cu net nelimitat și cum ne afectează dezvoltarea personală și profesională. 🤔

🔥 Așadar, clarific: sunt creator de site-uri de prezentare și comerț online, pasionată de muzică, fotografie, scris și plimbat lela pe dealuri și câmpii de la 4 dimineața până nu-mi mai simt picioarele seara. Despre aceste pasiuni îmi e foarte ușor să povestesc, de asta la mine pe Facebook/Instagram e plin de ele.

Despre liniile de cod povestesc doar în cercurile de programatori și nici în alea. Prefer să ascult și să iau notițe pentru că… eticheta de „nu-s suficient de bună” e lipită de mine, tare-tare bine. E motivul pentru care public despre pasiuni zilnic și prea rar despre ce fac din rolul de profesionist. E motivul pentru care îmi iau certificări peste certificări, deși nu mă întreabă nimeni de ele.

Acum am dat eticheta un pic jos, pentru că mă durea spatele de la cât o car. 🙃

𝗣𝗿𝗼𝘃𝗼𝗰𝗮𝗿𝗲𝗮 𝗱𝗲 𝗮 𝘀𝗰𝗿𝗶𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗽𝗿𝗲 𝗰𝗲 𝗳𝗮𝗰 𝗱𝗶𝗻 𝗿𝗼𝗹𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗮𝗻𝘁𝗿𝗲𝗽𝗿𝗲𝗻𝗼𝗿/𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗮𝘁𝗼𝗿/𝗱𝗶𝗴𝗶𝘁𝗮𝗹 𝗺𝗮𝗿𝗸𝗲𝘁𝗲𝗿

Prin 2015, când am fost speaker la CodeCamp Iași, motivată de nevoia identificată printre participanții la prezentarea mea, mi-am făcut o rubrică pe blog în care povesteam despre site-urile la care lucram, provocările săptămânii, despre erori și descoperiri în Magento 1.X – marea mea iubire.

Prinsă-n proiecte și alte priorități, am încetat să scriu despre ele.

Acum mi-aș fi dorit să nu mă fi oprit. Ar fi o fost o documentare a evoluției mele profesionale. Ar fi fost, probabil, o sursă de inspirație pentru cei aflați la început de drum.

Cred că aș fi râs copios de erorile ce îmi dădeau bătăi de cap acum 5-6 ani. Poate am să reiau acea rubrică.

❓ Tu ce spui? Ai citi ceva despre programare web, site-uri de prezentare/comerț online și digital marketing? Ai citi despre ceea ce fac zilnic, din rolurile pe care le am sau ai da scroll mai departe? Mi-ai povesti și tu în comentarii despre tine și ceea ce faci?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.