Procesul slabiciunii bianca ionel blog

Procesul slăbiciunii

Am corpul imoblizat în fața slăbiciunii. Nu e prima data când în mintea mea se duc procese. Sute și mii de gânduri, scenarii și nici o soluție mă țin la limita dintre rațional și absurd. Poate absurd e prea dur pentru tot ceea ce ar putea fi definit a fiind liric de orice scriitor. Am o sensibilitate accentuată, de vreme, de stări, de mine.

Sunt imobilizată între cele două și pierdută într-o așteptare a unei soluții. Eu sunt omul ce are mereu rezolvări la orice. Ironic sau nu, acum mă învârt în cerc în căutarea uneia. Mă trezesc în fața unor răni mai vechi, mă împiedic de coaja unor cicatrici uitate. Mă plimb în fața pragului precum un ceas ce a stat. Mă simt îngrădită de propriile stări.

Procesul slăbiciunii începe

În mijlocul nebuniei conștiința se chinuie să își preia rolul de judecător.
– Onorată Instanță am obosit!

Emisfera dreapta și cea stângă se află în impas. Și-au încheiat pledoariile pentru fericirea pierdută pe drum și încrederea încătușată la bară. Martorii obosiți de povestea deja cunoscută, par indiferenți la tot ce se întâmplă. Pe ei cade greul în nopțile prea lungi și diminețile prea matinale. Perna oftează, iar pilota m-ar strânge în brațe. Un martor mișcat de circumstanțe poate influența pe restu? Aștept verdictul ca un copil cadourile de Crăciun.

– Totul e în capul tău! Ar fi bine să te relaxezi. Inspiră, expiră, inspiră, expiră, inspiră…
– Asta e tot? Un exercițiu de respirație?
– Raționalul așteaptă să te preia.

Și eu îl aștept ghemuită în scaun. Respir și apăs greoi pe fiecare tastă. Am conștientizat motivul slăbiciunii și urmează închiderea lui. L-am prins de mână și i-am promis că nu-l voi uita într-un colț întunecat. I-am promis că îl voi vizita și într-o zi îl voi elibera.

Poți să-ți privești slăbiciunea fix în ochi și să te simți liber?


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

14 thoughts on “Procesul slăbiciunii”

  1. Este nevoie de multa sinceritate cu tine insati ca sa iti recunosti propriile slabiciuni, dar mai ales sa le infrunti. De multe ori educatia sau mentalitatea te impiedica sa constientizezi macar ce simti darmite sa realizezi ce masuri poti lua.

  2. Poti sa-ti privesti slabiciunea in ochi si sa te simti liber numai daca esti judecatorul ei. Eu as face-o scapata de pedeapsa pe slabiciune, dar i-as da de inteles ca scapat ca prin urechile acului si tura viitoare o poate astepta o noapte-doua la gherla.

  3. Îmi place să citesc astfel de cugetări, mi-ai dat de gândit. Slăbiciuni toți avem, dar cred că le putem învinge numai privindu-le în ochi, recunoscându-le. Apoi să căutăm eliberarea, soluția și forța care e tot acolo, în noi.

Lasă un răspuns