Ziua de luni incepe cu rezoluții pentru 2018 bianca ionel blogger iasi acorduri din suflet

Ziua de luni începe cu rezoluții pentru 2018

E luni, e o nouă săptămână și un nou an, motiv pentru care mulți deja și-au făcut acele multe rezoluții pentru 2018, alții încă se gândesc de unde să înceapă.

Eu am rămas o iubitoare a zilei de luni ca și în 2017, dar am simt o oarecare presiune a acestei zile. Nu mi-am stabilit clar setul de rezoluții pentru 2018, dar la finalul acestui articol sigur o voi face. Pentru cei care se află în același punct cu mine, sper să găsiți motivația să faceți lista pentru 2018.

Lista cu rezoluții pentru 2018 începe cu vizualizarea anului 2017

Consider că nu putem face rezoluții pentru 2018 dacă nu clarificăm ce a fost în 2017. Ce am făcut bine, ce nu am făcut bine, unde am eșuat și de ce nu ne-am dus toate planurile la capăt. Eu am un set de întrebări prin care trec. Am să-l împărtășesc cu voi și am să vă invit să meditați la ele și să scrieți pe o foaie răspunsurile.

 1. Cum a fost viața mea în ultimele 12 luni?
 2. Ce s-a schimbat în viața mea în ultimele 12 luni?
 3. Pentru ce sunt recunoscătoare anului ce a trecut?
 4. Ce a mers așa cum mi-am dorit în ultimele 12 luni, ce nu a mers și unde am rămas blocată?
 5. Ce am învățat în ultimele 12 luni?
 6. Ce mi-a lipist în ultimele 12 luni?
 7. Ce pot construi în viitor din ce am început în ultimele 12 luni?
 8. Ce am lăsat în urma mea în ultimele 12 luni?
 9. Cum eram la începutul lui 2017 și cum sunt acum. Ce om am devenit?
 10. Am bifat tot ce era pe lista de rezoluții în 2017? Cum, de ce și de ce nu?

După ce trec prin toate aceste întrebări, găsesc răspunsurile de care uneori am fugit, dar și rezolvări pentru 2018. În momentul în care am răspunsurile pe hârtie pot să-mi observ acele obiceiuri bune sau rele care m-au aduc în punctul în care sunt în prezent.

După acest moment, toate rezoluțiile pentru 2018 vor veni incredibil de repede. Vă recomand să mai aveți o foaie albă alături și să le scrieți până le epuizați.

Acum avem rezoluții pentru 2018, dar ce urmează? Din punctul meu de vedere, urmează partea cea mai grea: analizarea fiecărei rezoluții și stabilirea unui plan pentru ea. Aceste două lucruri sunt esențiale pentru a duce la bun final ceea ce ne propunem. Cum facem asta?

Cum analizăm și planificăm o rezoluție?

Cred că fiecare are modul său de organizare, dar am să vă împărtășesc ceea ce fac eu. Iau o foaie nouă, mai exact încep o foaie nouă în agendă și trec rezoluția ca și titlu. Apoi, aplic pe ea o serie de întrebări.

 1. Cât de importantă este această rezoluție pentru mine?
 2. De ce îmi doresc să o îndeplinesc în 2018?
 3. Am mai avut această rezoluție în trecut? Am dus-o la îndeplinire. Dacă da, cum, dacă nu, ce m-a împiedicat.
 4. Îmi va schimba într-un mod pozitiv viața?
 5. Cum mă va schimba această rezoluție ca om?
 6. Cum va afecta această rezoluție pe cei din jur?
 7. Cum voi face pentru a atinge această rezoluție?
 8. De ce cred că planul de mai sus va funcționa?
 9. Care sunt valorile pe baza căroră voi atinge această rezoluție?
 10. Ce mă motivează să fac asta?
 11. Ce îmi lipsește pentru a atinge această rezoluție?
 12. Ce m-ar putea face să renunț?
 13. Ce voi face în momentele în care voi avea tendința să renunț?
 14. Cum voi monitoriza progresul?

Cu siguranță lista de întrebări poate fi mai lungă sau mai scurtă, în funcție de fiecare. Pentru mine acestea sunt întrebările de bază. De multe ori ne setăm o rezoluție, dar după ce o trecem printr-un set de întrebări conștientizăm că nu este atât de importantă pentru noi.

Mare atenție la acele rezoluții pe care le punem pe lista noastră pentru a face altora pe plac!

Cum mai putem planifica lista de rezoluții pentru 2018?

După ce treceție fiecare rezoluție prin câte seturi de întrebări considerați voi necesare, puteți să faceți și o serie de pași pentru fiecare rezoluție. Eu aleg să setezi acesti pași pentru fiecare săptămână și la fiecare final de lună să contorizez ce am făcut bine și ce nu. În felul acesta pot schimba traiectoria pentru luna următoare încât să îmi ating rezoluția dorită.

Cred că ar trebui să avem pentru fiecare rezoluție cel puțin 10 pagini în agendă. Primele 2-3 pentru planficare și următoarele pentru monitorizare.

Ca să vă ofer și un exemplu concret, în 2017 mi-am propus să citesc 2 cărți pe lună. La fiecare început de lună îmi alegeam cărțile și le aveam fizic pe birou. În fiecare seara dedicam 15 minute pentru citit. Au fost seri când citeam mai mult, au fost seri când nu citeam deloc. În primele luni m-am ținut foarte bine de acest lucru, dar treptat, din diverse motive am abandonat acest lucru. La final de an abia dacă aveam citită o carte pe lună.

Această rezoluție se află pe lista mea și în 2018, alături de toate motivele ce m-au făcut să o abandonez, dar și de rezolvări pentru ele. Aparent e o rezoluție banală, destul de ușor de îndeplinit, dar fără o planificare corectă, fără contorizare și disciplină uneori nu va fi dusă cu succes la final.


Îți doresc succes în noul an și cât mai multe puncte pe bifate pe lista pe lista cu rezoluții pentru 2018. Te invit să împărtășești cu mine cum alegi tu să planifici și ce ți-ai propus pentru 2018.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns