M-am săturat să fiu singur! bianca ionel blogger iasi

M-am săturat să fiu singur!

Nu, nu e despre mine azi, e despre tine, suflet sătul să fii singur! Nu e prima dată când scriu despre singurătate, dar sper că de data aceasta să nu mă mai întrebe nimeni ce am pățit. Aș vrea să se înțeleagă că a fi singur nu e o boală, nu e un handicap. Să fii singur e bine, e firesc, e uneori un dar și un moment de care trebuie să te bucuri.

Mi s-a acrit de societatea asta în care singurătatea unui om e legată de cum este el, de ce face el, de cum arată și de cum se îmbracă. Unii aleg să fie singuri, alții sunt și se zbat să schimbe asta.

Suflet, ascultă-mă și înțelege!

 • Nu ești singur pentru că îți place rock-ul.
 • Nu ești singur pentru că nu te îmbraci la 4 ace.
 • Nu ești sigur pentru că ai ochi căprui.
 • Nu ești singur pentru că ai celulită, prea multe kilograme în minus sau în plus.
 • Nu ești singur pentru că îți lipsește mintea.
 • Nu ești singur pentru că sunt alții mai buni.

Ești singur pentru a te bucura de tine, pentru a te cunoaște și pentru a înțelege profunzimea vieții!

Nu am luat-o razna. Încă am o relație, am un suflet lângă mine, dar asta nu înseamnă că nu pot vorbi despre singurătate. Am fost singură mulți ani și m-am bucurat de acea singurătate enorm. Acum am decis că e momentul să vorbesc despre asta.

Hai să îți spun o poveste! Eram în ultimul an de licență și acela pe care îl consideram sufletul meu pereche a decis să plece și să mă lase singură. Am disperat, am plâns, m-am dat cu capul de pereți și puteam să jur că am să mor de dor. Puteam să jur că nimeni nu a mai suferit cum sufăr eu… Știi povestea, nu? Toți trecem măcar o dată prin faza asta. E o etapă, o lecție, o ușă deschisă spre altceva.

Nu îmi amintesc cât a durat toată perioada asta, dar îmi amintesc de momentele în care eram fericită. Da, eram singură și fericită. Paradox? Pastile? Iarbă? Nimic, doar bucuria de fi și de a mă bucura de viața.

În perioada respectică am descoperit meditația. Stăteam ore întregi singură în cameră, deconectată de la orice telefon sau Facebook și îmi rumegam gândurile. Le așezam, le alungam, le dădeam formă și faceam planuri pentru a le da și fond.

Ar trebui să învățăm să fim singuri și să ne bucurăm de acele momente de singurătate.

Ar trebui să încetăm să ascultăm ce spune societatea și să renunțăm la nevoia de a avea mereu oameni în jur. Mulți depindem de oamnei, fericirea noastră depinde de oameni. Și cei mai mulți sufocăm oameni pentru că ne este frică să fim singuri.

Știi privirea pe care ți-o aruncă toți când ești singur într-o cafenea? Milă combinată cu presupuneri. Îți jur că nu o pricep. Și sunt genul de om care uneori stă singur într-o cafenea și bea o cafea. Pentru că simt nevoia să fac asta, pentru că am nevoie de momentul meu cu mine.

Sunt oameni care pleacă singuri în călătorii. Am fugit și eu o dată singură. E altceva acel moment. Îți simți viața în propriile mâini, îți simți puterea de a face orice. Te simți viu și te întorci și mai viu.

Frica omului de a fi singur e strâns legată de frica de a se cunoaște, de a se accepta și de a se asculta. Când suntem singuri ne trec multe gânduri prin cap. Unele ne sperie, altele ne surprind prin creativitate sau noutate.

Singurătatea te învăța să te asculți, să te corectezi, să te cerți și să te dezvolți.

Să știi cine ești, care îți sunt valorile și care îți este puterea! Singurătatea te învață că nu depinzi de nimeni și de nimic și doar tu deții controlul asupra stărilor tale.

Singurătatea te pregătește pentru o viață lângă cineva. Cei care aleg să fie în relații pentru a nu mai fi singuri, clar sunt nefericiți. Încăpățânarea de a mai rămâne în acele relații, duce la nefericirea ambilor parteneri.

Nu avem nevoie de oameni pentru a ne repara, avem nevoie de oameni pentru a ne bucura împreună de viața.

Am fost mereu mai singuratică. Am preferat să scriu pe un blog, decât să vorbesc despre ce simt cu cei din jur. Nu-s bună la interacționat cu cei din jur. Eu sunt cea care stă singură într-un colț și analizează, face conexiuni și caută sens. Abia după ce îmi asez gândurile interacționez. Am momentele mele de singurătate și în mijlocul unei mulțimi.

Și eu am probleme, dileme și momente pe care unii aleg să le rezolve discutând cu cineva. Eu aleg să îmi iau un moment de singurătate, să mă plimb sau să ies să beau o cafea singură. În acele momente îmi povestesc mie ce se întâmplă și mă las în brațele mele și nu în brațele altcuiva.

Nu e doar o vorbă că orice întrebare își găsește răspunsul în interiorul nostru. E o realitate! Ca să găsim acel răspuns avem nevoie de singurătate. Când îl găsim înțelegem că putem să facem multe lucruri singuri. Putem să ne rezolvăm problemele și putem să conștientizăm că nu avem nevoie de ajutorul nimănui pentru a merge mai departe.

Omul trebuie să învețe să fie singur, să aibă o relație cu el, să se înțeleagă.

Fiecare a avut un moment în care nu se înțelegea pe el, nu-i așa? Și eu mai am zile de astea și mă arunc în a face reproșuri altora, iar apoi realizez că am nevoie de un moment cu mine.

Când ne certăm cu cei din jur și le reproșăm X lucruri ne trezim într-o însiruire de dorințe de care nici noi nu aveam habar. Dacă noi nu știm ce ne dorim, cum să știe cel de lângă noi?

Nu e nebunesc să ții un jurnal. Nu e nebunesc să te bucuri de singurătate. E chiar sănătos aș spune eu. Pentru tine, dar și pentru cei din jurul tău.

Nu mai lăsa societatea să decidă pentru tine. Alege să îți înțelegi deciziile, momentele bune dar și pe cele rele. E mai important ce simți tu, decât ce spune lumea.

Nu ai nevoie de o relație dacă nu simți asta și nu ai nevoie de o relație pentru a fi fericit.

Vizualizează dorințele din spatele alegerilor și înțelege că de fiecare dată când suferi, motivația a fost greșită.

Nu e nevoie să-ți dai întâlnire cu tine, e nevoie să-ți oferi doar timp. Câteva minute înainte să adormi, câteva minute în timp ce aștepți să se facă mâncarea, câteva minute în drum spre un magazin. Atunci ai timp să te bucuri de momentul tău de singurătate și să-ți așezi gândurile.

Dacă ești singur, ca să revenim la titlul articolului, și te-ai săturat de asta, ți-aș spune să te mai gândești o dată și să vezi câte lucruri poți face.

Singurătatea ne este oferită ca un dar și e o lecție despre noi. Despre ce suntem, despre unde putem ajunge și despre faptul că nu există limite, nu depindem de nimeni și putem străluci oricând.
Când vei trece testul singurătății va apărea și acel cineva în viața ta și te vei bucura de acea relație altfel decât o făceai până acum.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

13 thoughts on “M-am săturat să fiu singur!”

 1. Cristina Barbieru

  Uneori e bine sa mau stam noi cu noi. Singuratatea me ajuta sa ne punem ordine in ganduri. Dam prea multa importanta la ce spune lumea!

 2. Foarte frumos spus! Si eu tin foarte mult la momentele mele de singuratate! Am ajuns sa apreciez orice moment de liniste si chiar nu pot functiona cum trebuie daca nu am parte de cl putin o ora sau chiar mai multe pe zi in care sa fiu singura sa pot sa imi pun la punct gandurile, sa ma calmez si sa-mi pun in ordine intreaga fiinta.

 3. Mie imi place singuratatea, dar cu un pici tot timpul invartindu-se pe aici… ramane doar un vis frumos… pe mai tarziu, cand imi va fi dor de aceste momente.

 4. Ai mare dreptate, singurătatea nu e rea, ne poate fi benefică dacă știm ce să facem cu ea. Și eu sunt de părere că uneori ai nevoie de timp pentru tine, pentru gândurile tale, chiar să bei o cafea singur, de ce trebuie să pară ciudat?

 5. Albu Steluta Georgiana

  Fiecare suflet e diferit. Sunt persoane care sunt singure intr-o relatie si sunt perosoane singure si implinite cu sufletul lor!

 6. Citesc o carte….nu e legata de singuratate, insa am ajuns la un astfel de capitol! Chiar sunt oameni carora le place sa fie singuri, care se bucura de viata lor!
  Si eu consider ca e un moment in care sa te bucuri mai mult de tine…poate de prieteni putin uitati!

 7. Pana acum 2-3 ani uram singuratatea. Nu imi placea sa stau singura, sa mananc singura sau chiar sa stiu ca iubitul este suparat pe mine pentru mai mult de o ora. De cand a aparut cea mica, ma bucur de momente de singuratate. Imi doresc sa se mai duca cu tacasu afara sa raman eu cu mine … este un sentiment ciudat pe care pana sa o am pe ea nu l-am trait

Lasă un răspuns