Sedinta foto in maci - iunie 2020 - paul padurariu fotograf iasi - bianca ionel 8

Sedință foto în câmpul de maci

Am admirat până la tăcere, ani la rând, câmpul de maci.
N-am îndrăznit să pășesc printre ei.
N-am îndrăznit să visez că mă voi plimba liberă.

Mă mulțumeam cu acei maci, ce s-au izolat sau au fugit de propriul câmp, aproape de stradă, aproape în sufletul celor ce treceau prea grăbiți cu mașina pe lângă ei. De fiecare dată îi vedeau prea târziu și de fiecare dată tânjeau după ei în oglinda retrovizoare… până când ochii nu îi mai vedeau dar sufletul simțea un gol și un amar. În graba vieții, fugim de viață!

Macii! O pată roșie, o energie, o stare! O emoție atât de puternică roșind în fața propriei intensități. Doar ei au puterea de a face asta! O împletire de fragilitate cu verticalitate, o lecție despre libertate în captivitate, o stare, un a fi efemer într-o lume care visează la eternitate.

Ajunsă în mijlocul lor m-am regăsit stângace. N-ar fi prima oara când natura mă lasă mută.

Ce face un om în maci? Am simțit încă o dată cât de puțin știu despre natură și cât de neîndemânatică pot fi în mijlocul ei. Ce poți face într-un câmp de maci? Nimic din banalitatea umană nu s-ar încadra în măreția simplității lor. Poți să îi privești și să te pierzi. Poți să te asezi în mijlocul lor, să închizi ochii și să-i asculți… să lași liniștea lor să acopere zumzetul minții și zbuciumul inimii.
Poți doar să fii.

Mulțumesc Paul Pădurariu pentru răbdare și fotografii. ❤

Rochița: Orsay, colecția 2019


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns