Sfaturi pentru un blogger începător blogger începator sfaturi pentru bloggeri bianca ionel blog

Sfaturi pentru un blogger începător (VII)

În ultima perioadă, ca și om de social media pentru diferite evenimente am trimis comunicate de presă atât la ziare cât și la bloggeri. Nu mare mi-a fost uimirea să văd că nu doar ziarele dau un copy-paste la articole, ci și bloggerii. Motiv pentru care am decis să scriu despre acest subiect într-un nou articol cu sfaturi pentru un blogger începător.

Și eu primesc comunicate de presă. De bun simț atât pentru cei care mi le trimit, cât și pentru cititorii mei este să le citesc. Apoi extrag din ele informațiile pe care le consider eu necesare într-un articol și eventual să adaug câteva în plus.

Cum publicăm comunicatele de presă dacă suntem bloggeri?

Dacă aleg să merg la evenimentul la care am fost invitată prin intermediul acelui comunicat de presă îmi place să scriu și de ce merg. Ce m-a atras și ce mă motivează să particip la el,  de ce îmi rup din timpul meu și spun prezent. Cred că și cititorul ar vrea să știe de ce mergi tu la acel eveniment, asta dacă nu o faci doar pentru „pișcoțăreală”.

Dacă mergi la eveniment doar pentru că dă bine să fii acolo iar interesul tău este zero pentru a oferi o informație prețioasă despre acel eveniment, eu aș spune să îți faci o secțiune pe blog Comunicate de presă. Măcar așa ești sincer cu cel care te citește. Știe clar, că secțiunea respectivă e un copy-paste obosit despre care tu nu ai nimic de spus.

Oricât de dur ar părea, ești blog și nu ziar de știri. Dacă ții la imaginea ta și la cititorii tăi, ar trebui să te gândești la conținutul pe care îl livrezi. Aș putea să închei prin a spune că Google penalizează conținutul duplicat. Un text care apare în toate ziarele locale și la tine pe blog în același format, clar va fi penalizat.

Dacă ai un blog, alege să fii original pentru tine și pentru cei care te citesc. Oraganizatorii evenimentului la care ai fost invitat vor aprecia mai mult un articol scris de tine și adaptat pentru blogul tău, decât un copy-paste. Ține mine acest lucru și oferă calitate mai presus de orice. Keep in touch!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

10 thoughts on “Sfaturi pentru un blogger începător (VII)”

  1. Foarte interesant…ai perfecta dreptate…si eu aleg sa scriu un articol prin „ochii” mei….cum il interpretez eu…si prin ceea ce simt in legatura cu acel – eveniment/produs, etc. Eu nu pot nici macar sa citesc un articol in stilul copy/paste…..si nici nu ma convinge sa merg sau sa cumpar un articol de acel tip..dar o experienta personala …da! <3

  2. Foarte utile sfaturile si sunt perfect de acord cu tine, mai bine esti original si scri din propria experienta decat sa dai copy-paste la ceea ce a scris altcineva ! 😀

  3. Sunt de acord!
    Imi place daca merg la un eveniment sa scriu experienta mea de acolo, despre noutati , nu doar produsele pe care le-am primit – in cazul in care am primit ceva!
    Eu am o categorie numita Beauty News unde am lansari de produse, dar din toate comunicatele, public foarte putine, pentru ca pana ajung eu sa postez astfel incat sa nu fie un simplu copy-paste, oamenii deja afla despre ce e vorba si nu mai intra, ba chiar pot ignora continutul meu.

  4. Ai foarte mare dreptate.Eu mai primesc comunicate de presa si chiar le postez , dar nu mereu, dar nu m-am gandit sa fac o sectiune speciala lor , dar am sa tin cont de acest lucru. Multumim pentru articol.

Lasă un răspuns