Web Analytics
Website avocat - site de prezentare birou de avocatură

Ești avocat sau deții un birou de avocatură? Descoperă de ce ai nevoie de un website!

Să fii reprezentat de un avocat bun în secolul XXI este foarte ușor, însă să ai un website pentru biroul de avocatură sau un site de prezentare avocat care să te reprezinte cu brio poate fi o adevărată provocare, nu-i așa?

Știu, poți fi specializat în dreptul familiei, drept comercial, drept penal și lista cu orice ar începe cu „drept” vine la pachet cu procese câștigate, însă, dacă nu îți exerciți și dreptul la prezența în online, într-un mod elegant și de impact, așa cum îți voi povesti în rândurile ce urmează, expertiza ta rămâne cunoscută doar unui număr limitat de oameni.

Ce mă certifică în a îți vorbi despre dreptul tău la promovare în online prin intermediul unui site de prezentare pentru al tău birou de avocatură? Experiența din 2009 până în prezent în domeniul dezvoltării de site-uri de prezentare și comerț online. Însă, acest articol este despre tine și rândurile ce urmează sunt pledoaria mea când vine vorba de site-ul de prezentare ce poate fi o probă foarte bună la dosarul pentru prezența ta în online.

Domeniul juridic necesită precizie și atenție la detalii. La fel e și în IT. Pe lângă faptul că ai nevoie să fii foarte clar și să nu lași loc de interpretări pentru că orice poate fi folosit ca o mișcare împotriva ta, chiar și birourile de avocatură sau chiar avocații care lucrează independent au nevoie să atragă clienți, exact ca orice altă afacere. Și cum poți atrage clienți noi dacă nu prin intermediul unei strategii online, ce include și un webiste?!

Construirea unui brand unic este la fel de importantă ca și în cazul oricărui alt domeniu de activitate. Dincolo de toată strictețea acestui domeniu, e nevoie și de o formă creativă care să echilibreze situația, nu-i așa? Un site de prezentare poate fi acel ceva echilibrat care să-ți contureze imaginea mult dorită și în online. De ce tu, ca avocat, sau în calitate de birou de avocatură, ai nevoie de un site?

În primul rând pentru credibilitate!

Studiile arată că 75% din public (actuali şi potenţiali clienţi) judecă o afacere după site-ul pe care îl deține. Abia în urma evaluării acestuia, ei aleg dacă vor alege sau nu serviciul respectiv. Așadar, un site este piatra de temelie în construirea credibilitatii în online și offline.

În al doilea rând, pentru a evita toate apelurile în care tu sau cineva din echipa ta trebuie să explice că…

 • nu ești specializat pe dreptul familiei ci doar pe cel comercial (sau orice altă combinație),
 • anumite cereri de la clienți se rezolvă la notar și nu la avocat,
 • faci parte din Baroul din județul tău și poți fi găsit și în Tabloul avocaților,
 • ai o experiență de mulți, mulți ani pe o anumită specializare,
 • ai o echipă în spate pe care o recomanzi cu încredere specializă pe anumite arii în funcție de cerințele clientului.

În al treilea rând, pentru a îți educa publicul!

N-ai vrea un loc în care să scrii un articol despre faptul că doar în telenovele există „custodia copilului” și în legislația din România vorbim doar despre exercitarea autorității părintești și stabilirea locuinței minorilor?

Sau poate despre faptul că Art. 318 din Codul Civil spune că „Fiecare soţ poate să îi ceară celuilalt să îl informeze cu privire la bunurile, veniturile şi datoriile sale, iar în caz de refuz nejustificat se poate adresa instanţei de tutelă.”

Și ca rămânem tot prin Codul Civil, cum ar suna un articol prin care să știe tot românul că nu e nici o ofertă în faptul că ambalajul produsului nu este cântărit, ci doar o respectare a Art. 1663 ce spune următoarele „când preţul se determină în funcţie de greutatea lucrului vândut, la stabilirea cuantumului său nu se ţine seama de greutatea ambalajului”.

Despre toate aceste subiecte fierbinți dar și despre multe altele, poți scrie pe un blog, pe website-ul tău de avocat sau pe site-ul biroului tău de avocatură!

Ți-am oferit 3 motive pertinente pentru a avea un site, acum e timpul să îți povestesc un pic și despre site!

Structura unui site de prezentare pentru avocat sau birou de avocatură

Un site de prezentare pentru un avocat are în medie 7 pagini principale, dintre care cele mai importante sunt următoarele:

 • prima pagină sau home page,
 • pagina servicii cu subpaginile aferente domeniilor de practică,
 • pagina despre noi,
 • pagina cu întrebări frecvente,
 • pagina blog/articole,
 • pagina de contact.

Pe scurt, pe prima pagină poți avea o descriere a ta, a echipei, a serviciilor oferite, o zonă cu testimonile de la clienți și în subsolul paginii programul după care lucrezi și link-urile care atestă apartenența ta la Barou și cel către Tabloul avocaților.

În pagina cu servicii poți detalia fiecare domeniu de practică și chiar poți oferi ca exemplu câteva procese tip studiu de caz, pe care le-ai scris în secțiunea de blog a site-ului. Acestea îți vor spori credibilitatea în fața posibililor clienți. De asemenea, prin intermediul lor își vor face o părere legată de cursul lucrurilor într-o anumită speță.

Pagina despre noi poate fi folosită pentru a prezenta experiența pe diverse arii sau chiar echipa în cazul în care vorbim despre un birou de avocatură. Orice ai alege, această pagină o să aducă posibilul client mai aproape de tine și îi vei spori nivelul de încredere.

Pagina cu întrebări frecvente te poate salva, din nou, de foarte mult timp irosit telefonic sau chiar la cabinet. În ea poți scrie răspunsurile la cele mai frecvente întrebări pe care le primești tu sau asociații tăi, de la costul onorariului până la documentele necesare pentru prima întâlnire de consultanță în funcție de specificul cazului.

Principalul scop al unui site este acela de a te susține în comunicarea cu clienții și în promovarea informațiilor de interes pentru aceștia. Pe site poți descrie cu lux de amănunte produsele sau serviciile și potenţialul cumpărător le poate citi la orice oră din zi sau din noapte.

Imaginează-ți cât timp economisești prin simplul fapt că nu mai oferi informații prin viu grai ci sunt mereu la un click distanță pentru cei interesați!

Pentru că țin foarte mult la confidențialitatea clienților mei, imaginile de mai sus sunt au caracter informativ și orice detalii legate de identitate au fost eliminate. În continuare îți prezint 2 modele de site-uri de prezentare pe care le recomand clienților mei avocați sau celor ce au un birou de avocatură.

Evident, putem lucra împreună și contura un site, așa cum îți dorești, cu toate detaliile necesare pentru a avea o prezență la fel de puternică și în online, precum cea din instanță.

Sute de avocați, din întreaga țara și inclusiv din orașul tău au deja un site, optimizat SEO și care apare pe prima pagină din Google. Dacă te îndoiești de acest aspect, realizează o simplă căutare pe Google și convinge-te singur! I-ai găsit nu-i așa? Acum contactează-mă pentru a avea și tu un site!

1 thought on “Ești avocat sau deții un birou de avocatură? Descoperă de ce ai nevoie de un website!”

 1. Confirm! Am fost salvat de intrebari redundante de cand am site. Evident, partea de educare este un plus enorm. Felicitari pentru alegerea de a scrie si pentru aceasta nisa. Succes!

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: