Fiecare proiect pe care îl realizez are în spate o poveste pe care aleg să o împărtășesc, aici, cu tine, iar astăzi este vorba despre SuriYoga.ro – un site de prezentare pentru studio Yoga.
Din 2009, de când am pășit încrezătoare în lumea programării web până în 2019, aproape că am uitat despre cât de important e să ai un portofoliu organizat. Am pierdut de mult numărul site-urile realizate de atunci și a proiectelor ce îmi poartă semnătura. Recunosc, mi-ar fi plăcut acum să răsfoiesc fiecare proiect precum un album cu fotografii, să văd cum am crescut și unde mai am de muncă, dar niciodată nu e prea târziu să încep să fac acest lucru. Din acest motiv, pe lângă pagina de portofoliu, pe care o actualizez – prea rar dar știe toată lumea povestea croitorului care n-are timp de hainele sale, am ales să realizez și o serie de articole pe site în care să povestesc despre proiectele la care lucrez/am lucrat, de la ce am pornit, care au fost cerințele și bineînțeles cum am ajuns rezultatul final.
Până ajung să povestesc despre cele de acum mulți ani, mi-am trecut în agendă să scriu cât mai des despre proiectele din ultimul an și din prezent. Te invit să descoperi povestea din spatele proiectului SuriYoga.
Introducere în Universul Suri Yoga
Am început să lucrez la proiect în iulie 2020 și de atunci până în prezent, Universul Suri, cum îi spune Alina, a prins tot mai mult contur. Ne-am găsit prin echipa No Mad KindMarket, o comunitate tare dragă mie, cu antreprenori și freelanceri care colaborează și se susțin într-un mod magic, din care fac parte de mai bine de un an și alături de care am construit și construiesc multe proiecte de suflet, cum ar fi:
- Interviurile cu antreprenori: Hidden, Iehana, Hug Me Blanket, FlipFlop;
- Site-ul Ioanei Chiriac – urmează să povestesc și despre el în viitor;
- Site-ul echipei mele de branding personal Pinion Ink sau „dream team” cum ni se spune nouă în comunitatea NoMad, pentru că împreună suntem echipa magică pentru diverse proiecte, pinionii Alex și Ema pe partea de web design și strategie de comunicare, subsemnata pe partea de implementare;
- Implementarea în MailChimp a design-ului pentru newsletter-ul săptămânal NO.MAD Talks, vezi aici despre ce e vorba, până îi fac postare specială;
- SEO pentru echipa RealKom București;
- Site-ul Alinei despre care povestim astăzi.
Revenind la site, încă din primele email-uri am pus bazele a ceea ce urma să conturez, o identitate vizuală și un site de prezentare pentru studio Yoga, „simplu, într-o manieră caldă”, așa cum mi-a transmis Alina. Da, comunicarea a fost doar pe email, pentru că eram în plină pandemie și pentru că Alina e din Brașov.
Am avut ca punct de reper un site de prezentare din UK și un excel în care am avut trecută strucutura site-ului și textele pentru pagini. Mi s-a umplut inima de bucurie, în momentul în care mi s-a transmis că predomintate vor fi fotografiile alb-negru. Să îți spun ce bucuria a fost pe mine, dat fiind faptul că iubesc fotografia alb-negru? E greu de descris în cuvinte, însă întreg parcursul proiectului a curs efectiv de la sine.
Universul Suri Yoga – identitatea vizuală
Orice brand are nevoie de o identitate vizuală care să-l definească, așadar, acesta a fost primul pas. Am avut ca model, de la Alina, un logo cu care rezona la nivel cromatic și de stil, așa că primul pas a durat 2 zile, cât am căutat un font care să definească imaginea studioului Suri Yoga. Dacă ai mai citit poveștile proiectelor de suflet la care lucrez, știi deja că sunt îndrăgostită de fonturile caligrafice, așadar, respectând și cerința clientului au rezultat două propuneri, dintre care una, a fost și cea finală (versiunea 2).
SuriYoga.ro – povestea unui site de prezentare pentru studio Yoga
Am să încep cu detaliile tehnice, și îți voi spune că site-ul este realizat în WordPress, pe o temă customizată de mine după dorințele clientului și are 6 pagini principale și încă 5 sub-pagini.
Provocarea acestui proiect a fost dorința de simplitate a clientului. În ultima perioadă toată lumea vrea site-uri cât mai colorate și cât mai încărcate, încât cererea de un site simplu poate deveni o provocare. Ca să împrumut din pasiunea mea fotografia, site-ul suriyoga.ro este unul minimalist. Precum în fotografie, minimalismul, aparent simplu, e cel mai dificil de surprins sau de conturat, cum ar fi în cazul de față. Ce a ieșit? Hai să vezi câteva pagini!
Site-ul este fără doar și poate unul minimalist ca structură și culori, probabil singura excepție o face zona de Bazar din site, unde Alina și-a dorit să promoveze toți oamenii ce sunt aproape de Universul Suri, o idee care mie personal mi-a plăcut foarte mult. Da, mă găsești și pe mine acolo. 🙂
Din punctul meu de vedere, site-ul devine o carte de vizită și fiecare detaliu contează. Potențialii clienți au nevoie să fie surprinși plăcut de site, de structura acestuia, de fonturi, culori și forme. Dat fiind faptul că fiecare afacere este unică, și site-ul acesteia are nevoie de unicitate și în același timp are nevoie să spună povestea omului din spate sau a brandului.
E foarte important să corelezi ceea ce oferă brandul în offline cu ceea ce se întâmplă în online.
Cu Alina am avut direcții foarte clare, legate de simplitate, dar și de faptul că site-ul său nu era pentru „cultul personalității” ci pentru a contura o comunitate. Chiar din primele zile mi-a mărturisit că abia așteaptă să adauge și alți instructori pe site. Îmi place să cred că am reușit să conturăm Universul Suri Yoga așa cum și-a dorit!
Ce spune Alina despre colaborarea noastră? Te invit să descoperi!

Tipul acesta de site de prezentare face parte din pachetul Medium Business și include și partea de implementare și configurare module de securitate, pe lângă cele legate de SEO și alte optimizări utile oricărui business aflat la început, indiferent de specificul acestuia. Vezi aici 3 motive pentru care ai nevoie de un site de prezentare și contactează-mă acum!
Sunt Bianca Ionel, the digital fairy, și abia aștept să lucrăm împreună pentru a transforma visul tău în realitate! ❤