Web Analytics

sITE DE PREZENTARE

bianca ionel de ce ai nevoie de un site
3 motive pentru care ai nevoie de un site

Credibilitate

Studiile arată că 75% din public (actuali şi potenţiali clienţi) judecă o afacere după site-ul pe care îl deține.

Publicitate 24/7

Principalul scop al unui site este acela de a te susține în comunicarea cu avatarul tău de client și în promovarea informațiilor de interes pentru acesta. Imaginează-ți cât timp economisești prin simplul fapt că nu mai oferi informații prin viu grai ci sunt mereu la un click distanță pentru cei interesați.

Competiția are site

Mii de companii care oferă aceleași servicii ca tine au deja un site, optimizat SEO ce apare pe prima pagină din Google. Dacă te îndoiești de acest aspect, realizează o simplă căutare pe Google și convinge-te singur! I-ai găsit nu-i așa?

7 pași pentru a avea un SITE DE PREZENTARE
Pasul 1: domeniu și hosting

Primul pas pentru a ajunge mai aproape de lansarea site-ului este achiziționarea domeniului și a hostingului.

Ambele pot fi luate de pe Spatiul.ro. Recomandarea mea de pachet este G2, care include:

  • 20 GB spațiu,
  • 5 domenii găzduite,
  • IPv4 Dedicat,
  • SpamExperts,
  • Certificat SSL.
Domeniul .ro pe un an pleacă de la un preț de 35 RON iar .com de la 56 RON. Partea de hosting ajunge la aproximativ 250 RON/an.
 
Dacă alegi să colaborăm, te voi susține pe parcursul procesului de achiziție, indiferent de varianta aleasă. Te voi ajuta și pe partea de configurare a nameserverelor dacă domeniul e cumpărat de pe un site diferit (de exemplu Rotld) celui de hosting.
 
Așadar, primul pas pentru a avea un site de prezentare necesită o investiție anuală de aproximativ 300 RON.
website hosting domeniu suport realizare site web bianca ionel
Pasul 2: Stabilire scop și structură site
Când începi un proiect mare ai nevoie de imaginea lui de ansamblu, nu-i așa?
 
Și când vine vorba de un site de prezentare e nevoie de același lucru. Pentru a stabili scopul și structura lui, o să avem o discuție de maxim 50 de minute pe Zoom, în care tu îmi vei povesti ce îți dorești să fie pe site iar eu voi veni cu experiența mea din 2009 până în prezent și te voi susține în conturarea lui, cu scopul de a pune în valoare unicitatea, personalitatea ta și serviile oferite.
 

În această etapă stabilim următoarele:

Numărul de pagini și structura

pe care le va avea site-ul, care sunt acestea și ce o să cuprindă fiecare.

Materiale pentru fiecare pagină

Ce avem nevoie pentru fiecare pagină (text, imagini, video) și cine se ocupă pentru a le oferi.

Funcționalitățile dorite

Abonare la newsletter, pagină de blog, posibilitate de a integra materiale audio/video/pdf, formulare de contact personalizate, optimizare SEO etc.

Design site

Stabilim ce fonturi, culori folosite conform identității tale vizuale (dacă nu ai o identitate vizuală, vezi Pachetul Start pentru Antreprenori).

Viziune pentru cel puțin 10 ani

Dacă ai în minte o creștere exponențială a afacerii tale ar fi bine să gândim toată structura site-ului la nivel mare pentru a te susține în evoluția ta.

Pasul 3: Pachetul ideal pentru site-ul tău
După ce avem claritate privind structura site-ului și tot ceea ce e necesar pentru a îl construi e momentul să discutăm despre pachetul cel mai bun pentru tine și să construim o ofertă personalizată pe nevoile tale.
Din 2009 până în prezent, am reușit să conturez 3 pachete pentru site-uri de prezentare care sunt cele mai cerute. Te invit să le descoperi și tu, cu mențiunea că pe cel mai potrivit ție îl conturăm împreună.
creare site bianca ionel pasul 4 site prezentare
Pasul 4: Realizarea site-ului

Pasul 4 e preferatul meu și momentul în care tu vei lua o pauză. În acest pas eu voi lucra pentru a construi site-ul care te reprezintă în totalitate și care îți pune în valoare serviciile oferite.

Voi contura pagină cu pagină, voi integra textul primit de la tine sau de la copywriter-ul cu care lucrez, voi aranja pozele și voi avea grijă ca fiecare pagină să te reprezinte în totalitate.

Aici e locul în care eu fac magie și aplic tot ceea ce am învățat din 2009 până în prezent.

Pasul 5: Feedback și modificări

Înainte de lansare, tu vei fi primul care vede site-ul în varianta aproape finală și te voi invita să îmi oferi feedback dacă îți dorești anumite elemente modificate.

Aceste modificări sunt normale și fac parte din proces. Ele completează și susțin structura site-ului și a elementelor pe care le vrei evidențiate. Un text cu bold, o imagine schimbată, un paragraf cu altă culoare sau background, un icon reprezentativ pentru mesaj etc.

În colaborarea cu mine, vei avea ocazia de 1 singură rundă de feedback și modificări pentru că plec de la premisa că orice rundă în plus cere transformarea completă a acelei secțiuni din site și nu mai respectă ceea ce am stabilit la pasul 3. Dacă e necesară această transformare, o discutăm însă va depăși estimările de timp și preț stabilite inițial.

creare site bianca ionel pasul 5 feedback si modificari site prezentare
lansare site prezentare pasul 6 bianca ionel
Pasul 6: Lansarea site-ului

Acesta o să fie pasul tău preferat pentru că vei da de veste în online și chiar în offline că a ta afacere are site. O să fie cu aplauze, felicitări și cu un entuziasm pe care nu ți-l pot descrie în cuvinte. Dacă ești părinte, îți pot spune că vei avea emoții asemănătoare cu cele trăite când a venit pe lume copilul tău.

Toți cei care te cunosc vor intra pe el, iar tu poți contoriza acest lucru dacă îți dorești asta. Acest aspect se încadrează la funcționalități suplimentare însă, îl vei primi bonus dacă alegi să colaborăm.

Pasul 7: Mentenanță și suport tehnic

95% dintre cei care își fac un site ignoră acest pas! Eu îmi doresc ca TU să fii în acel procent de 5%. Tu vrei?

De ce ai nevoie de mentenanță?

Securitate

Cu un singur click oricine poate depista versiunea de WordPress, Magento, Prestashop sau OpenCart pe care e construit site-ul și dacă are update-urile la zi. Dacă te întrebi ce e cu asta, îți voi spune că majoritatea site-urilor hackuite sunt cele care nu au update-uri făcute.

Experiența utilizatorului

Experiența utilizatorului pe site este esențială și vine la pachet cu o rată de conversie mai mare sau mai mică. Dacă site-ul nu este actualizat, există posibilitatea ca anumite funcționalități să nu ruleze corespunzător. De exemplu, formularul de contact să nu fie funcțional ori butonul de adaugă în coș/finalizare comandă. Sunt convinsă că ai pățit asta pe alte site-uri. Ce ai simțit atunci? Ce ai gândit despre acel business?

Economisești bani

Chiar dacă, pe moment, un pachet de mentenanță îl poți considera o cheltuială fără sens, pe termen lung, te poate salva de mai mulți bani cheltuiți în cazul în care site-ul este hackuit sau nefuncțional.

Un site este exact ca o mașină sau ca propriul tău corp.
Dacă nu investești în întreținere, costurile reparațiilor vor fi mult mai mari. Tu ce alegi între prevenție și tratament?

PACHETE SITE DE PREZENTARE
Site de prezentare Small Business

Site-urile de prezentare small business sunt recomandate afacerilor la început de drum care vor să fie prezente în online. Acestea au un număr maxim de 7 pagini: acasă, despre, contact, servicii, blog, testimoniale, portofoliu.

Sunt recomandate formațiilor, scriitorilor, firmelor care își doresc un site de prezentare separat de cel în care au produse spre vânzare, evenimentelor mari, traducătorilor, avocaților și altor profesioniști din diferite domenii de activitate.

Site de prezentare Medium Business

Site-urile de prezentare mediul business sunt destinate celor care au deja o identitate în mediul online și își doresc o mai bună promovare a serviciilor oferite.

Astfel de site-uri sunt pentru fotografii, terapeuți, psihologi, coach,  studiourilor de yoga.

Pentru că cererea de astfel de site-uri vine la pachet cu servicii ce pot fi achiziționate online, am ales să introduc implementarea magazinului online chiar dacă e un site de prezentare. Magazinul vinde un număr maxim de 3 servicii sau produse în funcție de specificul antreprenorului.

Site de prezentare Large Business

Site-urile de prezentare large business sunt destinate afacerilor medii, ce au deja o experiență de minim 3 ani pe piață sau celor care își doresc o creștere accelerată. Sunt cazuri în care antreprenorii au început cu un astfel de site pentru că aveau deja un portofoliu de 10 produse/servicii pe care le promovau doar offline și doar au făcut trecerea la online.

Acest pachet a fost ales de multe ori și în momentul în care s-a dorit un proces de rebranding sau când afacerea a trecut la un nivel superior, motiv pentru care are partea de magazin online.

Este recomandat pentru locuri de relaxare (SPA, masaj, saună, piscină), cluburi sport, antrenori personali, profesioniști ce vând cursuri online, centre culturale (ateneu, teatru), educatori sau gradinițe.

Site de prezentare Personalizat 100%

Site-urile de prezentare personalizate 100% presupun crearea unui design unic, conform cerințelor clientului, de către un web designer și implementarea acelui design conform machetei Photoshop sau Illustrator transmisă de acesta.

Dacă îți dorești un astfel de site, colaborez cu graficieni web specializați care îți pot contura site-ul dorit iar mai apoi eu mă voi ocupa de implementarea lui. Costul designul este separat de cel al site-ului și îl vei stabili cu persoana recomandată de mine sau cu altcineva dacă alegi să cauți în exterior acest serviciu.

BONUSURI în valoare de 250 Euro

Indiferent de pachetul pe care îl alegi, vei primi aceste 4 bonusuri

Setare de securitate

Schimbarea adresei de logare în admin, în special pentru WordPress. Adresa de accesare este wp-admin și majoritatea atacurilor pe WordPress încep de la acest link, motiv pentru care îți ofer gratuit schimbarea link-ului.

Integrare Microsoft Clarity

Vrei să știi cum interacționează un utilizator cu site-ul tău? Microsoft are un tool gratuit care te lasă să descoperi acest lucru iar eu îl voi integra special pentru tine, pentru că știu cum poți valorifica aceste informații pe termen lung.

Integrare Google Analytics

Google Analytics este un tool gratuit de la Google ce te susține să monitorizezi persoanele care își accesează site-ul. Prin intermediul lui ai acces la informații demografice despre aceștia cât și la un top al paginilor accesate.

Pagini utile

Fiecare site are nevoie de încă 3 pagini în plus, pe lângă cele care oferă informații despre tine și afacerea ta. Acestea sunt: Termeni si Condiții, Cookies și Confidențialitate iar eu îți ofer aceste pagini ca un bonus pentru că ai ales serviciile mele.

E normal să se întâmple acest lucru, motiv pentru care avem pasul 2 în care stabilim scopul și structura site-ului iar în funcție de acestea un preț pentru ceea ce îți dorești tu.

Sunt alături de tine în fiecare pas pentru realizarea site-ului și poți avea convingerea că alegem sau construim de la zero pachetul potrivit pentru tine.

Stai liniștit! Am o echipă de 3 copywriteri care pot lucra la textul site-ului tău, pentru un cost între 300-400 Euro.

Dacă ești din Iași pot să îți realizez chiar eu fotografiile pentru site, în special dacă vorbim despre fotografii de brand personal sau de produs. Dacă nu ești din Iași, am o bază de date de fotografi profesioniști din toată țara din care poți alege.

Da, ofer și astfel de servicii, pe care le putem integra de la început în pachet sau le facem ulterior, după lansarea site-ului. Vezi aici pachetele pentru optimizare SEO.
Deși recomandarea mea este să alegi pachetul cel mai mic pe partea de mentenanță, dacă nu îți dorești acest lucru, îl pot accepta. Însă, te invit să citești aceste articole pentru a avea o imagine de ansamblu privind importanța mentenanței unui site.

Super, ofer servicii și pentru modificări punctuale în site, indiferent de platforma pe care a fost dezvoltat sau limbajul de programare (Joomla, OpenCart, WordPress, Drupal, PHP). Te invit să mă contactezi și să discutăm despre aceste modificări iar apoi îți voi face o ofertă și voi estima timpul pentru implementare.

Da, bineînțeles! Prețurile pentru implementarea unui landing page pleacă de 200 RON (textul și imaginile le oferi tu sau poți să faci alături de mine și copywriterii din echipa mea). Te invit să mă contactezi pentru mai multe detalii.

Ești pregătit să ai propriul site?

Programează  o ședință de 15 minute, telefonică sau pe Zoom, în care să povestim despre afacerea ta
și despre cum te pot susține pentru a atinge un nivel digital superior.

ce spun clienții
⭐O recomand cu drag pe Bianca Ionel! Deși i-am dat doar câteva indicații cu privire la ce îmi doresc, ea a creat un site absolut minunat, funcțional și intuitiv. Mulțumesc, Bianca Ionel! La cât mai multe proiecte în noul an îți doresc! Cu siguranță când voi avea nevoie tot cu tine vreau să colaborez! ⭐🤗🥳⭐
lorena tarus
Lorena Țăruș
Content Writer
O recomand cu mare drag pe Bianca Ionel, mi-a facut site-ul ioanachiriac.com, m-a ajutat cu implementarea diferitelor functii, a fost punctuala, o adevarata profesionista, imi place foarte mult cum a iesit. 🥰 A predat rapid si la timp de fiecare data, orice o rugam sa scoata sau sa adauge, m-a ajutat cu mare drag.😀 Foarte buna colaborare am avut.
ioana chiriac
Ioana Chiriac
Theta Healer
De unde să încep...🤔...Bianca Ionel mi-a făcut site-ul exact așa cum mi l-am dorit?! prea puțin spus! Adică a avut răbdarea să mă asculte și să înțeleagă ceea ce vreau, să mă ajute să caut soluții, să facă să pară ușoară până și partea tehnică pentru o persoană care nu e prietenă cu tehnica, și să facă toate lucrurile astea în timpul pe care eu i l-am cerut. O recomand pentru profesionalism, pentru eficiență și pentru că, pe lângă expertul din ea, Bianca este OM! Cald, înțelegător și dornic să ajute! Mulțumesc, Lady!🙏
alina burla
Alina Burla
CEO - Suri Yoga
Sunt recunoascătoare pentru colaboarea cu Bianca și o recomand cu mare drag și încredere oricui dorește să își creeze un site, să modifice sau actualizeze unul existent. Bianca simte dorințele și gusturile oamenilor și creează într-un timp scurt "vise la cheie". Mulțumesc pentru creativitate, profesionalism și susținere!
aura-tudor-foto-2
Aura Tudor
Profesor, Educator, Director