Web Analytics
Configurare site search tracking Google Analytics | SEO | Blogger Iasi

Configurare site search tracking Google Analytics

După ce am urmat cursul SEO am descoperit faptul că nu aveam configurată căutarea în site cu Google Analytics, motiv pentru care am ales să îmi activez site search tracking și să vă povestesc și vouă cum puteți face acest lucru.

Ce reprezintă site search tracking?

Toți avem o căsuță de căutare în site, nu-i așa? Ei bine, noi nu prea știm ce caută cititorii în acea căsuță, iar rezultatele respective ne pot fi utile. Pentru a monitoriza aceste căutări trebuie să activăm opțiunea de site search tracking din Google Analytics. Cum facem acest lucru?

Pasul 1: Ne conectăm în contul de Google Analytics

Pasul 2: Admin ->View Settings

Configurare Search Tracking Google Analytics
Configurare Search Tracking Google Analytics

Pasul 3: Se va deschide pagina View Settings și vom alege secțiunea Site Search Settings. De aici trebuie să activăm prin apăsarea butonului din Off în On și prin adăugarea parametrului prin care se face căutarea în site.

Activare cautare in site
Activare cautare in site
Ce adăugăm la Query parameter?

Pentru a ști ce să adaugăm în câmpul query parameter, e nevoie să mergem pe site-ul nostru și să facem o căutare, apoi să analizăm link-ul generat în urma căutării. Să luăm câteva exemple.

 • Căutare în site WordPress
Cautare în site WordPress
Cautare în site WordPress
 • Căutare în site Blogspot
Cautare în site Blogspot
Cautare în site Blogspot
 • Căutare în site Prestashop
Cautare în site Prestashop
Cautare în site Prestashop
 • Căutare în site Magento
Cautare în site Magento
Cautare în site Magento
 • Căutare în site OpenCart
Cautare în site OpenCart
Cautare în site OpenCart

În toate căutările de mai sus am ales ca și cuvânt „blog”. După cum puteți observa link-urile diferă de la o platformă la alta. Cum alegem corect ce scriem în câmpul query parameter? Query parameter sau parametrul de interogare este ceea ce se află între „?” si „=”.

 • Parametru căutare WordPress: s
 • Parametru căutare Blogspot: q
 • Parametru căutare Prestashop: search_query
 • Parametru căutare Magento: q
 • Parametru căutare OpenCart: search

Acum, dacă ați inserat și parametrul de căutare în site, tot ce vă rămâne este să salvați și să vă bucurați de rapoartele pe care le puteți obține. Din punctul meu de vedere, acestă activare a căutarilor în site este utilă deoarece poți afla rapid ce așteptări au cititorii de la tine, ce nu găsesc rapid, ce caută și ce cuvinte cheie folosesc.

Tu ai activat site search tracking pentru site-ul tău? Dacă nu, fa-o acum și revin-o cu un comentariu prin care să-mi spui dacă ți-a fost utilă sau nu această postare! Keep in touch!

10 thoughts on “Configurare site search tracking Google Analytics”

 1. M-ai pierdut la un moment dat. De cand am inceput sa citesc articolele tale, folosesc agenda pentru a lua notite. Nu stiam ca poti sa faci astfel de modificari, dar nici nu stiu daca as avea curaj sa fac singura acest lucru de teama sa nu fac vreo prostie.
  Foarte informativ acest articol (ca de altfel toate pe tema aceasta). Nu sunt programator, ci doar blogger…dar am invatat multe lucruri in ultima perioada si pentru asta iti sunt recunoscatoare.

  1. Bianca Ionel

   Mă bucur că îți sunt utile articolele de acest gen, dar curaj, nu ai ce să faci greșit.

 2. Mă pun să încerc. N-aveam idee că-i posibil și nici chiar mi se pare util de știut. Mă uitam pe rapoarte și am văzut că mulți dintre vizitatorii ies rapid (bounce rate mare), practic nu găsesc ceea ce caută și mereu m-am întrebat ce căutau de fapt. Merci de pont 🙂

 3. Hey Bianca! Multumesc pentru articol, si eu am setat aceasta optiune si ma bucur ca ai scris pentru ca nu stiam care sunt pasii exacti!

 4. Ce bine ca ai scris despre asta! Am sa urmez si eu pasii, dar cand voi fi acasa, unde am acces la mai multe detalii! 🙂
  Mi-ar placea si m-ar ajuta sa scrii mai multe despre Google Analitycs…sunt multe informatii acoolo si multe lucruri pe care poate nu stim sa le folosim asa cum e nevoie…asa ca o astfel de serie., ar fi super utila! 🙂

  1. Bianca Ionel

   Mulțumesc Loredana, am să țin cont și am să mai scriu articole de acest gen.

 5. Nici nu stiam de aceasta optiune. Mi-am setat-o si eu si sper ca am facut-o corect. Stii cumva unde pot vedea statisticile acestor cautari?

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: