Web Analytics
Social media și postările de calitate - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Social media și postările de calitate

Am vorbit despre când postăm în social media și m-am gândit că ar fi interesant să discutăm și despre ce postăm în social media și cum postăm. Din punctul meu de vedere, postări de calitate se pot obține dacă se respectă trei reguli:

1. Imagine de impact;
2. Conținut de calitate;
3. Număr optim de caractere.

Ce reprezintă imaginea cu impact în social media?

Imaginea pe care o postăm în social media trebuie să respecte anumite dimensiuni și să fie relevantă pentru textul ales de noi.  Recomand următoarele dimensiuni pentru pozele folosite în postările din social media:

 • Facebook: 940px x 788px
 • Twitter: 1024px x 512px
 • Google+: 1240px x 700px
 • LinkedIn: 700px x 400px

Recomand ca pozele să fie și în format .png pentru a nu le pierde din calitate, mai ales pe Facebook.

Am observat că imaginile cu animăluțe au un impact destul de mare în online. Din acest motiv, dacă vreau să transmit un sfat, sau o informație utilă, aleg să o scriu pe o imagine cu pisici sau căței. Publicul nu mai ia mesajul respectiv ca pe un atac la propria persoană și la lucrurile pe care nu le face ca la carte. Mesajul este transmis mult mai ușor și este acceptat și implementat rapid. Acest lucru l-am testat aproximativ o lună de zile și cel puțin, publicul meu reacționează bine în acest fel.

Ce înseamnă conținut de calitate în social media?

Înainte de a scrie orice text identific publicul țintă. În momentul în care am identificat publicul țintă mă gândesc de ce ar fi interesat acel public și care îi sunt preferințele.
Când stabilesc și acest lucru, îmi stabilesc obiectivele textului și anume, ce ar putea să învețe acel public din ceea ce scriu și ce beneficii le-ar aduce citirea textului și dacă pot aplica ceva din ceea ce le ofer. Conținutul de calitate nu e despre tine, ci pentru cei care te citesc.

Pe scurt, conținutul de calitate rezolvă o problemă și aduce o stare de bine cititorului.

Ce texte sunt citite în social media?

În general, textele scurte au un impact mai mare decât cele lungi. Care este lungimea ideală pentru aceste postări, aflați mai jos.

 • Facebook – 40 caractere
 • Twitter – 71-100 caractere
 • Google+ – 60 caractere
 • LinkedIn – 100-150 caractere

Cu siguranță orice text interesant va fi citit indiferent de lungimea acestuia. Ține de noi să scriem texte care să ofere ceva publicului. Eu sunt pentru texte care oferă, deși aș vrea ca acele texte să facă și buzz. Rețeta de mai sus posibil să nu se aplice la toată lumea, de aceea poate fi doar un mic ghid. Voi vă cunoașteți cel mai bine cititorii, dar uneori ar trebui să testăm diverse formule.

Am descoperit că am tendința de a mă lungi în texte și de a pierde esențialul. Capacitatea de sinteză a unui text ajută, mai ales în online. Înainte de a publica un text kilometric întreabă-te dacă n-ai putea să-l faci mai scurt, fără să-i pierzi din mesaj.


Ce reprezintă pentru tine o postare de calitate în social media?

8 thoughts on “Social media și postările de calitate”

 1. Si cum modific dimensiunea pozelor? Nu stiu daca toate sun PNG…eu postez de pe Insta automat pe Fb si Twitter, nu stau sa modific nimic 😀

  1. Bianca Ionel

   Am aruncat o privire peste pozele tale și sunt ok. Formatul PNG și modificarea acestora în funcție de dimensiuni e mai mult când ești o companie cu pagină de facebook și postezi tot felul de mesaje, promovare de eveniment, speakeri etc. Dacă nu păstrezi formatul o parte din informație va fi afișată doar dacă mărești tu ca utilizator poza.
   Pozele făcute cu telefonul sau aparatul foto în general sunt calitative și nu au nevoie de redimensionări sau modificări.

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: