Web Analytics
Pentru tine ce e relevant în Social Media bianca ionel social media specialist mai 2022

Strategie Social Media – like-uri vs conversii

Pentru tine ce e relevant într-o Strategie Social Media?

A) Numărul de like-uri și comentarii de la final de lună
B) Numărul de conversii de la final de lună

Hai să-ți spun povestea mea!

Strategie Social Media – like-uri vs conversii

💻 În luna aprilie 2022 am reușit să mă țin de 𝐩𝐥𝐚𝐧𝐮𝐥 𝐞𝐝𝐢𝐭𝐨𝐫𝐢𝐚𝐥 de postări pe social media aproape 100%.

Când mă pregăteam să sărbătoresc micul meu succes, 𝐦-𝐚 𝐛𝐥𝐨𝐜𝐚𝐭 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦 pentru câteva zile. De ce? Am făcut un pic prea multă curățenie și m-a penalizat. 😅

Așadar, pe Instagram am rămas cu o postare nepublicată, însă 𝗰𝗶𝗳𝗿𝗲𝗹𝗲 𝘀𝘂𝗻𝘁 𝘀𝘂𝗳𝗶𝗰𝗶𝗲𝗻𝘁𝗲 pentru a trage câteva concluzii.

În primul rând, aș vrea să știi despre mine că oricât susțin conceptul de 𝗮 𝗳𝗶 𝗰𝗼𝗻𝘀𝘁𝗮𝗻𝘁 și 𝗿𝗲𝗹𝗲𝘃𝗮𝗻𝘁 în online, eu am fost de multe ori un exemplu de „𝙖ș𝙖 𝙣𝙪”. Am fost în categoria celor care postau foarte des o perioadă, apoi dispăream cu săptămânile.

🎯 Din martie 2022 am început să devin mai atentă cu acest aspect și să fac mici schimbări. Mi-am făcut un plan de postări pentru 3 luni de zile, cu 𝐨𝐛𝐢𝐞𝐜𝐭𝐢𝐯𝐮𝐥 𝐜𝐥𝐚𝐫 de a fi constantă, relevantă și de a avea 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝗶.

Conform 𝐜𝐮𝐫𝐬𝐮𝐫𝐢𝐥𝐨𝐫 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐬𝐨𝐜𝐢𝐚𝐥 𝐦𝐞𝐝𝐢𝐚 pe care le-am urmat în ultimii ani, idealul era să-mi setez și o creștere cu X% a impactului postărilor, a numărul de like-uri la pagină și tot așa. Am ales doar să monitorizez aceste lucruri fără a pune accent așa mare pe cantitate. Focusul meu a fost și este pe 𝐜𝐚𝐥𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞.

🚩 Știu, la noi în România e acest trend: să ai 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐨𝐚𝐧𝐞 𝐝𝐞 𝐥𝐢𝐤𝐞-𝐮𝐫𝐢. Un specialist social media 𝗧𝗥𝗘𝗕𝗨𝗜𝗘 să aibă o pagină cu mii de like-uri și comentarii, pentru că altfel nu e specialist, așa-i?

Personal, întrebarea pe care o adresez clienților mei și implicit mie e următoarea:
❓ 𝗖â𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗿𝗲𝗿𝗶 𝗱𝗲 𝗼𝗳𝗲𝗿𝘁ă/𝘃â𝗻𝘇ă𝗿𝗶 ț𝗶-𝗮𝘂 𝗮𝗱𝘂𝘀 𝗽𝗼𝘀𝘁ă𝗿𝗶𝗹𝗲 𝗱𝗶𝗻 𝘂𝗹𝘁𝗶𝗺𝗮 𝗹𝘂𝗻ă?

Pentru mine acest lucru e mai relevant decât like-urile și comentariile. Mi-aș dori ca treptat, orice om de social media să înțeleagă că 𝗮𝗱𝗲𝘃ă𝗿𝗮𝘁𝗮 𝘃𝗮𝗹𝗼𝗮𝗿𝗲 𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗽𝗿𝗼𝗱𝘂𝘀/𝘀𝗲𝗿𝘃𝗶𝗰𝗶𝘂 𝘀𝗲 𝘃𝗲𝗱𝗲 î𝗻 𝗻𝘂𝗺ă𝗿𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝗰𝗼𝗻𝘃𝗲𝗿𝘀𝗶𝗶 ș𝗶 𝗻𝘂 î𝗻 𝗰𝗲𝗹 𝗱𝗲 𝗹𝗶𝗸𝗲-𝘂𝗿𝗶.

Dar pentru că unii vor să vadă cifre, am și eu.

Însă așa cum am menționat și mai sus, pentru mine contează conversiile.

🎯 𝐂𝐞 𝐦𝐢-𝐚𝐮 𝐚𝐝𝐮𝐬 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟐𝟐 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭ă𝐫𝐢 𝐩𝐞 𝐅𝐚𝐜𝐞𝐛𝐨𝐨𝐤?

➤ 8 cereri de ofertă
➤ 2 contracte semnate.

Ar fi fost 4 contracte semnate, dacă nu aș fi avut anumite luni deja ocupate cu alte proiecte.

🎯 𝐂𝐞 𝐦𝐢-𝐚𝐮 𝐚𝐝𝐮𝐬 𝐜𝐞𝐥𝐞 𝟐𝟏 𝐝𝐞 𝐩𝐨𝐬𝐭ă𝐫𝐢 𝐈𝐧𝐬𝐭𝐚𝐠𝐫𝐚𝐦?

➤ 2 cereri de ofertă
➤ 1 contract semnat.

Pe lângă conversiile clare, postările mi-au oferit mie 𝐜𝐥𝐚𝐫𝐢𝐭𝐚𝐭𝐞 𝐩𝐫𝐢𝐯𝐢𝐧𝐝 𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚 î𝐧 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐜𝐨𝐧ț𝐢𝐧𝐮𝐭𝐮𝐥 𝐬𝐜𝐫𝐢𝐬 𝐝𝐞 𝐦𝐢𝐧𝐞 𝐠𝐞𝐧𝐞𝐫𝐞𝐚𝐳ă 𝐜𝐨𝐧𝐯𝐞𝐫𝐬𝐢𝐢.

Culmea, conținutul generator de conversii e diferit de cel care a generat interacțiuni. Asta da provocare în gestionarea unei pagini, nu-i așa?

Conform cursurilor, în strategia mea de social media pe următoarea lună ar trebui să cresc numărul de postări care generează magicul engagement. Conform experienței mele și 𝙨𝙩𝙧𝙖𝙩𝙚𝙜𝙞𝙚𝙞 𝙙𝙚 𝙤𝙣𝙡𝙞𝙣𝙚 𝙖𝙡𝙞𝙣𝙞𝙖𝙩ă 𝙘𝙪 𝙘𝙚𝙖 𝙙𝙚 𝙫â𝙣𝙯ă𝙧𝙞, aceasta va fi adaptată diferit.

🪄 Din perspectiva mea, asta înseamnă 𝘀𝗼𝗰𝗶𝗮𝗹 𝗺𝗲𝗱𝗶𝗮 𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗺𝗲𝗻𝘁 și așa îl ofer când vine vorba de consultanță pe această direcție. Pentru mine contează să fiu orientată spre îndeplinirea nevoilor clientului și spre creșteri de cifre în social media care nu aduc o creștere reală și a 𝗰𝗶𝗳𝗿𝗲𝗶 𝗱𝗲 𝗮𝗳𝗮𝗰𝗲𝗿𝗶.

Tu ce rezultate ai avut în Social Media în luna aprilie? Spune-mi într-un comentariu dacă ai avut și conversii sau doar like-uri și comentarii.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *