Spectacol de teatru coregrafic Iasi Opera Nationala Romana Iasi

Imagine all the people – teatru coregrafic la Iași cu Gigi Căciuleanu

Cea mai călduroasă zi din luna martie 2018 de până acum m-a adus la Opera Națională Română Iași pentru a mă bucura alături de alți bloggeri ieșeni la un spectacol de teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu.

Bloggeri Iasi la Opera Nationala Romana Iasi
Bloggeri Iasi la Opera Nationala Romana Iasi Foto: Alexandru Ciobanu

Așa cum îi spune și titlul, „Imagine all the people”, spectacolul este o invitație la imaginație. Spectacolul permite celui aflat în sală să se regăsească în piesele alese sau în mișcările „DansActorilor” așa cum îi numește Gigi Căciuleanu pe cei ce au făcut posibil momentul.

Imagine all the people – teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu

„Imagine all the people” în regia și coregrafia lui Gigi Căciuleanu a primit Premiul de Excelență la Gala Premiilor Operelor Naționale, ediția 2014, De asemenea a primit și Premiul „Mihaela Atanasiu” pentru cel mai bun coregraf de dans contemporan al stagiunii 2014-2015.

Aș vrea să împărtășesc cu voi și viziunea regizorului și coregrafului despre acest spectacol de teatru coregrafic.

În acest spectacol mi-am imaginat un grup de oameni, un eșantion de societate umană în acțiune. Și care altă artă dacă nu cea a mișcării, a dansului, ar fi aptă să pună împreună acești „atomi ai societății” spre a da viață unui moment de „fizică socială”… și de alchimie de grup.

Oricare adunare umană, schematizând, putem spune că este formată din trei „module”: Individ, Cuplu, Grup. […] Fiecare cu o a sa proprie dinamică, psihologie, poezie și, finalmente, filozofie.

Cum am simțit eu spectacolul de teatru coregrafic „Imagine all the people”?

Deși la începutul spectacolului am primit o mică broșură cu informații despre el, am ales să nu o citesc. Motivul a fost simplu: mi-am dorit să simt spectacolul așa cum este el, fără nici o direcție din exterior.

Pot spune că este primul spectacol de teatru coregrafic pe care l-am văzut, dar cu siguranță nu va fi ultimul. Mi-au luat cam 10 minute să mă prind care este direcția coregrafiei și cum se leagă totul cu muzica. A fost ceva nou pentru mine, dar inedit.

Teatru Coregrafic Iasi - Imagine all the people marca Gigi Caciuleanu
Teatru Coregrafic Iasi – Imagine all the people marca Gigi Caciuleanu Foto: Alexandru Ciobanu

Am să vă mărturisesc și faptul că m-am abținut să nu plâng într-un context ce surprinde ideea de cuplu. Deși momentul a avut și situații ce au stârnit râsul în sală, pentru mine a venit cu o încărcătură emoțională destul de mare. M-am regăsit atât de mult încât nu puteam accepta că există cineva și ceva care mi-ar fi putut descrie emoțiile atât de bine. Am aflat că există și acela a fost momentul în care m-am lăsat total cuprinsă de spectacol.

Dans cuplu Teatru Coregrafic Iasi - Imagine all the people marca Gigi Caciuleanu
Dans cuplu Teatru Coregrafic Iasi – Imagine all the people marca Gigi Caciuleanu Foto: Alexandru Ciobanu

Nu aș vrea să vă spun prea multe pentru a nu vă lua din bucuria de a descoperi tot ce poate să vă ofere „Imagine all the people”. Ca și recomandare ar fi să vă lăsați purtați de moment. Să vă bucurați de muzică și de fiecare pas al celor aflați pe scenă. O să vă placă! O să vă umple sufletul de mulțumirea că cineva, într-un fel atât de diferit trăiește și simte aceleași emoții ca și voi.

Cine sunt oamenii din spatele spectacolului „Imagine all the people”?

Am rămas surprinsă să văd printre cei ce fac parte din distribuție și persoane de alte naționalități. Mi-aș dori să pot să descopăr într-un interviu pe acest blog motivul pentru care au ales să se alăturie Operei Naționale Române Iași, dar și mai multe despre pasiunea lor.

Aș vrea să le mulțumesc pe această cale pentru emoția transmisă și pentru seara unică celor ce fac parte din distribuție. Felicitări Anca Andronache, Bogdan Tuluc, Dănuț Melenciuc, Dumitru Buzincu, Elvis Gache, Georgiana Dimitrescu, Hirohito Ikeuchi, Hanoka Nishimura, Kotomi Hoshino, Maria Cotorobai, Mălin Gălan, Mizuka Suzuki, Monica Ailiesei, Răzvan Vieriu, Roxana Trandaf, Sarasa Nagamine, Saki Kagawa, Viviana Olaru și Vlad Mărculescu.

Final de spectacol marca Gigi Caciuleanu
Final de spectacol marca Gigi Caciuleanu Foto: Bianca Ionel – arhiva personala

Acestea fiind spuse, vă recomand cu mare drag să mergi la spectacolele oferite de Opera Națională Română Iași, Vă invit să vă lasați imaginația liberă la spectacolul de teatru coregrafic marca Gigi Căciuleanu, dar și de alte spectacole ale lunii martie.

  • 24 martie – „Bărbierul din Sevilla”,
  • 25 martie – „Kabaret”,
  • 29 martie – „Don Quijote”,
  • 31 martie – „Don Giovanni”.

Tu când ai fost ultima dată la operă? Ce ai spune să îți rezervi un loc chiar acum!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

15 thoughts on “Imagine all the people – teatru coregrafic la Iași cu Gigi Căciuleanu”

  1. Imi place maxim sa merg la opera, opereta, teatru si ii admir tare mai ales pe cei din corpul de balet pt ca am un oarecare regret ca nu am continuat si eu pe drumul acesta. 🙁

Lasă un răspuns