tu cum scrii un titlu atractiv

Tu cum scrii un titlu atractiv?

Dacă citești acest articol înseamnă că titlul meu a fost suficient de atractiv, iar tu ai nevoie să știi cum poți să îmbunătățești titlurile de la blog-ul sau site-ul tău. Articolul acesta oferă metode pentru a scrie un titlu atractiv testate pe acest blog, din 2012 până în prezent.

Cum poți scrie un titlu atractiv?

1. Scrie articolul și apoi titlul
Începe prin a scrie articolul și la final extrage din el cuvântul cheie care îl definește. Pot fi și mai multe cuvinte cheie, dar la final trebuie să te hotărăști la unul singur sau maxim două pe care le poți combina într-o sintagmă. Sintagma cheie trebuie să definească în totalitate tot ce surprinde articolul tău. În cazul acestui articol sitagma cheie este „titlu atractiv”.
2. Concurența ce titlu a ales?
Dacă scrii un review despre un produs și mai sunt și alte persoane care au scris despre acel produs, verifică titlurile folosite de ei. E important să știi cum gândește concurența și poți să te folosești de acest lucru pentru a îmbunătăți titlul articolului tău.
3. Alege sintagme cu impact
Folosește cuvinte sau sintagme care au impact și fac cititorul să dea click și să-ți citească articolul. Care ar fi acelea? Am să-ți fac o listă cu cele care funcționează la mine.
secrete, metode, idei, lecții, motive, cum, unde, de ce, puternic, ușor, rapid, atenție, fericit, frumos, gratuit, descarcă, nou, află, provocare, acum, imediat.
Cel mai simplu mod de a scrie un titlu creativ este să te joci cu o serie de modele predefinite de titluri care fac buzz. Din punctul meu există mai multe formule ce pot fi adaptate în funcție de articolul scris.

Exemple de titluri attractive
 • Cel mai simpu mod de a te demachia
 • Cele mai noi trenduri SEO pentru 2017
 • Cum să îți optimizezi rapid imaginile pentru blog?
 • Tu ce faci într-o zi ploioasă?
 • Descarcă ultimul ghid SEO și fii primul în Google
 • 10 secrete ale unui blogger de succes
 • Cum să scrii pe blog ca un profesionist?
 • Tot ce trebuie să știi despre promovarea pe Facebook
 • Cele mai motivaționale 10 cărți de citit într-o viață
 • Ingredientul minune din produsul X
Formula pentru titluri atractive

Îmi place să o numesc formulă pentru că vin din domeniul IT, dar aceasta poate varia de la un blog la altul, în funcție de publicul țintă și de cititori. Consider că avem 5 tipuri de titluri.

 1. Titlul tip listă: 10 lucruri pe care le-am învățat în X ani
 2. Titlul tip știre: Cele mai noi trenduri în primăvara anului 2017
 3. Titlul tip „cum să”: Cum să obții mai mult trafic?
 4. Titlul cu beneficii: 10 metode pentru a fi mai eficient la muncă
 5. Titlul întrebare: Cum să fii productiv lunea?

Dincolo de toate aceste idei ce te ajută să scrii un titlu care să atragă, gândește-te dacă tu ai da click pe acel titlu. Dacă nu, alege unul care să te facă să citești mai multe.
Folosește cifre, întrebări, oferă motive, sfaturi și adaugă adjective la superlativ. Fă o listă cu articolele cele mai citite de pe blog și analizează titlurile folosite. Îți poți crea propria listă de cuvinte care au impact asupra cititorilor.

***

La final testează cum va arată titlul în Google cu ajutorul Google SERP Snippet Optimization Tool. Citește mai multe despre optimizare titlu și meta descriere.
Dacă nu ești convins că titlul ales de tine este cel mai bun și ai mai multe variante, schimbă-l pe parcursul a câteva zile și analizează schimbările. La finalul unei săptămâni vei putea să înțelegi care e titlul cel mai potrivit pentru articolul tău.

***

Tu cum îți alegi un titlu atractiv pentru articole? Dacă acest articol ți-a fost util, nu uita să dai un share.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

9 thoughts on “Tu cum scrii un titlu atractiv?”

 1. Mi se intampla sa am un subiect in minte care mi se pare foarte interesant, dar sa nu-i gasesc un titlu pe masura

 2. si eu procedez la fel. Scriu articolul si abia la final aleg titlul. Uneori imi ia destul de mult timp pentru a gasi un titlu cat de cat ok. 😀 Dar sfaturile tale chiar imi vor fi de folos pe viitor. 😀

 3. Foarte bune ideile tale cu privire la titlul unui articol! Eu mai intai scriu titlul si apoi continutul, iar in majoritatea cazurilor incerc sa ma leg de denumirea produsului sau produselor la care fac referire.

 4. Cum am un blog cu recenzii despre carti in titlu folosesc numele cartii si numele autorului. As putea da un alt nume articolului, ca o mica descriere a cartii dar asa cred ca i-as putea baga in ceata pe cititori

 5. Faine ideile! Am observat si eu ca sunt anume sintagme care functioneaza mai bine. Ce e drept, eu scriu de cele mai multe ori titlul si apoi continutul,dar se intampla sa modific titlul pe parcurs.

 6. Super ok sfaturile tale si verificate. Titlul nu e doar carligul catre cititor ci si o unealta seo pentru site. Un titlu bun ajuta la seo. Foarte utile articolele tale pe zona asta!

 7. Tare greu ma hotarasc la titlu, dar stiu ca acesta este foarte important la un articol. Am vazut acum ceva timp un document PDF pe un grup l-am descarcat si de multe ori ma uit acolo sa stiu ce trebuie. Articol foarte util si la obiect.

Lasă un răspuns