to do list 2016 bianca ionel

To do list 2016

A trecut o lună din 2016 și m-am tot gândit la un to do list 2016. Această postare nu va fi o listă lungă și frumoasă cu tot ce mi-am propus pentru 2016, nu pot face asta, prefer să fiu ancorată în realitate și să nu fac liste de acest gen. Am citit prea multe liste de acest gen și mi-am dat seama că sunt pline de speranță – ceea ce e minunat, dar total rupte de realitate.

Să luăm câteva exemple de rezoluții de la alții:

Pentru 2016 îmi propun să zâmbesc mai mult…” – hmm, să vedem, unde să zâmbesc mai mult? În poze, la monitor, pe stradă? Dacă ai contextul și oamenii potriviți lângă tine, clar ai să zâmbești mai mult, dacă nu, ai să te limitezi la a zâmbi în pozele pentru Facebook. Încearcă să zâmbești oamenilor pe stradă și analizează-le reacțiile. „Oare ce fumează? Pe ce pastile o fi? Sigur are săracul/săraca o problemă la cap….”

Pentru 2016 îmi propun să citesc mai mult…” – ce? Ai cumpărat 30 de cărți pe care vrei să le citești în 2016? Ți-ai făcut abonament la bibliotecă? Ai o listă cu 50 de cărți și un buget alocat pentru acele cărți?

„Pentru 2016 îmi propun să slăbesc…” – cred că asta o aud la fiecare început de săptămână, lună, anotimp și an. Bravo! Din nou întreb, cum? De Crăciun și revelion toată lumea s-a îndopat cu ce a putut și până nu a mai putut, pe principiul de la 1 ianuarie 2016 țin regim, merg la sală, etc. Pe 1 ianuarie nici o sală nu e deschisă și tu nu ți-ai luat pe 31 decembrie legumele și fructele pentru noul tău stil de viață, drept urmare momentul este amânat până pe 4 ianuarie, 11 ianuarie, 1 februarie, hmmm…încă îl amâni, nu?

Pentru 2016 îmi propun să fiu mai bun/ă…” – mda, când, unde și mai ales cu cine? La noi bunătatea depinde de X factori și e relativă în funcție de persoană. De asemenea, bunătatea e direct proporțională cu propriile interese. Vei fi mai bun/ă cu o persoană, dacă știi că un astfel de comportament îți va aduce unele beneficii. Dincolo de orice alte filosofii, nu ai cum să fii mai bun/ă în contextul actual, ești bun, toată lumea profită de tine. Ești bun cu un om al străzii, îi duci mâncare din când în când și haine. În timp, omul acela îți va cere bani, îți va face mofturi la mâncare și va dori haine mai bune. Cam asta e cu bunătatea la noi….

Am terminat cu răutățile 🙂 Ce mi-am propus eu pentru 2016?

NIMIC!

Mi-am făcut suficiente planuri până acum și dacă am învățat ceva în tot acest timp, este faptul că nu poți controla ce se întâmplă în viața ta și cu cei din jurul tău. E frumos să visezi, e frumos să îți faci planuri, e frumos să vrei să te schimbi și să vrei un an mai bun, un 2016 perfect, dar din păcate nu trăim într-o lume perfectă, cu oameni perfecți și fără să îți dai seama ai să dai vina pe toate imperfecțiunile ce apar pentru tot ceea ce nu ai reușit să realizezi. Și de ce să arunci vina pe ce e în jurul tău, în condițiile în care TU ai fost cel/cea nepregătită pentru neprevăzut?

Un an nou nu e o carte nouă, o pagină nouă, o viață nouă, pentru că nu ne naștem acum, perfecți și imaculați, fără bagaje, fără cicatrici și cu o încredere deplină în tot ce mișcă.

2016 este încă un an în care tot ceea ce am învățat de când ne-am născut trebuie aplicat cu înțelepciune și eleganță.

 Ce vreau eu de la 2016?

Vreau să am puterea și răbdarea să fac față la toate provocările care vor apărea și indiferent de cât de frumos este să visez, să rămân permanent foarte bine ancorată în realitate. Cred că restul vin de la sine, pentru că evident toți ne dorim anumite lucruri dar cred că este mai important să facem pași mici și siguri spre acele lucruri, decât să le scriem pe un blog, pe o hârtie și să rămână acolo și atât.

Dorințele noastre și așteptările noastre pentru 2016 nu sunt o listă de cumpărături, nu cred că se pot tăia ușor, cel puțin la mine nu, drept urmare ar fi mai constructiv să facem o listă cu pașii pe care trebuie să îi urmăm pentru a bifa la finalul lui 2016 acea listă cu rezoluții ca fiind completă. Toți știm ce vrem, dar nu prea știm cum ajungem la ceea ce vrem. nu vizualizăm hopurile ce pot apărea pe parcurs și nu știm cum reacționăm în situații limită.

Așadar, care sunt listele tale pentru 2016 care să te ducă la ceea ce ți-ai propus la trecerea dintre ani?

Sursa foto:  lizwalmsley.co.uk


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

3 thoughts on “To do list 2016”

  1. Pingback: Bilanț 2016 (I) | Blogger Iasi | Acorduri din Suflet

Lasă un răspuns