toamna asta bianca ionel blogger iasi

Toamna asta e frig

Toamna asta e frig și ceață.

M-am trezit zgribulită în căutarea unui loc în care m-aș putea cuibări, în căutarea unei îmbrățișări și a unui moment lipsit de nepăsare. E frig și ne ascundem în spatele unor haine ce ne fac sufletul de nepătruns. Aș putea să-mi pun inima în palma ta doar pentru a-ți simți căldura. Ar trebui să ai mâinile calde, numai bune, pentru sufletul meu rece, dar îl vei încălzi?

Azi n-a plouat. Nici măcar n-a bătut vântul, dar ceața ne-a ascuns chipurile îngrijorate și apăsate de prea multă nevoie de afecțiune. Ce faci în momentul în care conștientizezi o nevoie prea mare de afecțiune? Dai vina pe toamna asta, dai vina pe frigul din jurul tău și pe amorțeala ce te-a lăsat lipsit de cuvinte. Aparenta izolare la căldură, devine izolarea de lume, de suflete, de emoții, fie ele pozitive sau negative. Am obosit să controlez stări, emoții. Am obosit să-mi aleg hainele pentru a-mi ține trupul cald, când sufletul e din ce în ce mai rece.

Ieri a plouat. Au fost picături ce s-au izbit de geamurile sufletului, au fost stropi ce au lăsat în urma lor bălți de emoții nespuse. Și așa vor rămâne, nespuse! Degetele îmi sunt prea înghețate pentru a-ți mai scrie, iar sufletul… deja nu mai contează. E acoperit de frunze și ceață. Știi, ce?!

Nu-mi mai pasă cum va fi vremea toamna asta!

Oricum ar fi voi ajunge într-un colț de pat, învelită cu speranță și frunze. Am să stau tăcută sub pretextul frigului și a melancoliei de toamnă. Ce rost ar avea să foșnesc? Relaxarea e cuvântul ce va fi celebru în toamna asta. O relaxare ce mă va transforma în gheață înainte să vină iarna, o relaxare ce o vei simți atât de naturală încât te vei obișnui cu lipsa mea, mai repede decât cu prezența mea.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

13 thoughts on “Toamna asta e frig”

  1. Foarte profundă această scriere… un amestec tomnatic de sentimente și trăiri… La mine tocmai a ieșit soarele, îți trimit și ție câteva raze să te încălzească? 🙂

  2. Albu Steluta Georgiana

    Mie toamna imi place foarte mult, chiar si cu serile mai racoroase, cu frunzele ingalbenite, cu roadele gradinii…cu mirosul de dovleac copt si scortisoara.

Lasă un răspuns