Web Analytics
Top 5 addonuri Mozilla Firefox

Top 5 addonuri Mozilla Firefox

Azi am decis să vă fac o listă cu addon-urile de la Firefox care le folosesc zi de zi. Înainte ca iubitorii de Chrome să arunce roșii în mine, am să vă spun și de ce prefer Mozilla Firefox ca browser web:

  •  nu ține cache-ul ăla fantastic care te face să apeși ctrl+f5 din cinci în cinci minute,
  •  consumă mai puține resurse.

Cei de la TopTenReviews(1) mi-au confirmat faptul că Mozilla Firefox este cel mai bun browser web al anului 2015, ce e drept la o diferență de 8 sutimi față de Chrome, dar aceste 8 sutimi fac diferența.

Lăsând laudele la o parte, să vă spun care sunt cele 5 addonuri ce îmi fac mie viața mai ușoară.

1. Firebug – efirebug ajutorul  meu numărul unu când vine vorba de editat și monitorizat live CSS și HTML și JavaScript.

2. CollorZila – mă colorzilla ajută să iau cu un singur click codul culorii care îmi place și să-l folosesc imediat fie în Photoshop fie într-un css.

measureit 3. MeasureIt – e  un addon care îți permite să măsori orice element din pagină, să verifici dacă designul primit e perfect pixel cu pixel și să eviți discuții cu testerul sau cu designerul precum „Butonul acela era un pixel mai la dreapta, de ce îmi strici munca?!„.

bultwith4. BuiltWith – de felul meu sunt foarte curioasă și pe fiecare site pe care ajung trebuie să știu exact cu ce e dezvoltat, sau mai concret ce tehnologii sunt folosite. Poți afla pe ce web server este, CMS-ul pe care e dezvoltat site-ul, frameworkul folosit, ce servicii de analiză sunt folosite, librăriile JavaScript utilizate, widgeturi, etc.

user agent switcher 5. User Agent Switcher – mă scutește de deschis toate browserele posibile pentru a testa un site. Pot selecta printr-un singur click browserul și sistemul de operare și pot identifica ușor anumite bug-uri sau elemente de style care necesită condiții suplimentare în funcție de browser și sistemul de operare al utilizatorului.

Care sunt cele Top 5 addonuri Mozilla Firefox pentru voi?

Surse:

(1) http://internet-browser-review.toptenreviews.com/

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.