tu de ce fugi, frici interioare, bianca ionel blog

Tu de ce fugi?

Fiecare tinde să fugă de ceva, tu de ce fugi? Unii fug de responsabilitate, alţii de singurătate, alţii de locuri aglomerate şi fum. Cel mai des oamenii fug de sentimente.

Eu cred că fugim de ceva diferit în fiecare zi. Cred că această fugă e strâns legată de fricile noastre cele mai ascunse. Din păcate, acele frici le purtăm tot timpul în noi şi fără să conştientizăm, ele ne formează pista pe care alergăm. Alergăm zile, ani, alergăm toată viaţa şi prea târziu conştientizăm că alergăm de noi.
Sunt oameni care fug în momentul în care îţi deschizi sufletul în faţa lor. Cred că acei oameni sunt cei mai dificili de înţeles. Orice simți tu, pentru ei devine o bombă care explodează îi aruncă pe la kilometri distanţă de tine.

La început ai impresia că tu declaşenzi fiecare bombă. De fapt, toate bombele sunt coordonate de ei. Ai spus un „îmi pasă de tine”, BUM! De fapt, tu eşti cel care zbori forţat din viaţa acelui om pentru că orice sentiment pozitiv şi orice ai putea simţi pentru el îi declanşează fricile cele mai ascunse. Frici de care fuge şi nu are curajul să le accepte şi să le înfrunte.

Ce poți face când alții fug de tine?

Nu prea multe. Manualele de psihologie nu o să te ajute, pentru că în acest caz nu tu eşti problema, ci el. Cel care fuge. Poţi încerca treptat să te apropii, să risti şi să speri că nu va declanşa bomba,  nu azi.

Ei sunt oamenii care au nevoie de cea mai mare afecţiune. Cu cât îşi neagă această nevoie, cu atât mai multe bombe pun pe drumurile din jurul lor. Uneori, ei sunt cei care se transformă într-o bombă. Explodează de fiecare dată când încearcă să îşi înfrunte o frică alături de omul neprotrivit.

Fiecare pas în plus poate fi uneori echivalentul a 100 de kilometrii în minus în momentul în care acel om decalanşează bomba de îndepărtare. Uneori sentimentele tale sunt atât de puternice încât rişti tot. Dacă asta simţi, fă-o, dar ai grijă să nu o faci pentru a fugi de propriile tale frici.

Fricile noastre ţin oamenii care ne iubesc la distanţă. Îi alungăm, îi înderpărtăm, îi ignorăm. Totuşi, ei rămân acolo, până când ne vom decide să ne înfruntăm frica lângă ei. Dacă nu vom face asta niciodată?

Acum ceva timp, am primit un sfat, „Fă din cea mai mare frică a ta, cel mai mare atu!”. Azi să-l împart cu voi şi să sper să vă fie folositor.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 thought on “Tu de ce fugi?”

  1. Pingback: Tu de ce fugi? | DISCERNE

Lasă un răspuns