Web Analytics
Upload Image Magento 1.9.2.3 - Bianca Ionel - Digital Fairy Iasi - Site prezentare - magazin online - marketing - SEO

Upload Image Magento 1.9.2.3

Upload Image Magento 1.9.2.3

Poate titlul v-a dus cu gândul al un tutorial despe cum să uploadezi o imagine în Magento 1.9.2.3, dar astăzi am să vă prezint o mică problemă care mi-a fost semnalată de un client. O altă problemă apărută dupa update la versiunea 1.9.2.3 este una tot legată de persmisiuni. Magento a ridicat nivelul de securitate al fișierelor și folderelor  o dată cu SUPEE-740.  Drept urmare la încărcarea unor imagini pentru un produs din admin, acestea nu apar în backend.

Soluția 1: Ar trebui să mergem pe FTP să cautăm calea imaginilor încărcate și să dăm permisiuni pe folder 755. Din păcate această soluție, deși este una care păstrează în mare parte elementele de securitate, ea nu este una tocmai optimă, dacă avem un client care dorește să adauge produse noi zi de zi și poze pentru acestea.

Soluția 2 vine cu o serie de riscuri și implică o modificare, sau mai bine spus o mică hackuială a fișierului Uploader.php ce poate fi găsit în lib/Varien/File/Uploader.php

Copiați fișierul Uploader.php în app/local/Varien/File/Uploader.php pentru a nu rescrie fișierul original și modificați următoarele:

 • în funcția save() – se va înlocui
  chmod($destinationFile, 0640);
  cu
  chmod($destinationFile, 0644);

upload imagine magento 1.9.2.3 bianca ionel

 • în funcția _createDestinationFolder() se va înlocui
  if (!(@is_dir($destinationFolder) || @mkdir($destinationFolder, 0750, true))) {
  cu
  if (!(@is_dir($destinationFolder) || @mkdir($destinationFolder, 0755, true))) {

upload imagine magento 1.9.2.3 bianca ionel blog profesional

Nu recomand soluția 2, deși e cea care va da rezultate rapide și nu va împiedica activitatea clientului. Vă recomand totuși să discutați cu acesta, să îi explicați modificarea făcută și să îl rugați să vă anunțe în momentul în care acesta termină de adugat produse pentru a reveni la setările inițiale.

Sunt convinsă totuși că acest bug apărut la Upload Imagine Magento 1.9.2.3 va fi rezolvat la următorul update și toată această hackuială nu va mai fi necesară.

Dacă și tu te-ai confruntat cu această problemă nu ezita să îmi scrii cum ai rezolvat-o, iar dacă acest articol ți-a fost de ajutor, dă un share 🙂

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.