Vedere de la Costinesti Holograf Iasi

Vedere de la Costinești cu Holograf la Iași

Ploua, iar eu mă pregăteam să îmi iau vederea de la Costinești. Ceasul încă nu arăta 20:30, dar nu mai era mult până când spectacolul urma să înceapă. O sală aproape plină de oameni, de emoții, de trecut, prezent și viitor. Eram în aprilie și eu așteptam nerăbdatoare să trăiesc ceea ce nu trăisem până atunci.

O provocare lansată de Holograf ce urma să mă arunce în trecutul celor ce astăzi își aduceau emoțiile tinereții în fața noastră, la Iași. Să aduci amintiri de pe vremea când nici telefoane mobile nu existau, e ceea ce Holograf și-a propus să aducă la Iași și nu numai.

Decorul îl aveam. Sala Casei de Cultură a Sindicatelor cu siguranță te făcea să te întrebi dacă ai călătorit în timp cu vreo 40 de ani în urmă. Scena încărcată cu monitoare, lumini și instrumente muzicale, reporterii dornici de interviu și oamenii ce făceau poze te scoteau din starea vremurilor trecute. Aveam emoții de parcă urmă să cânt eu. Treptat am înțeles că aveam emoții pentru că îmi doream foarte mult să aud melodiile preferate cântate live.

Eram în liceu când am fost ultima dată la un concert Holograf. De atunci s-au schimbat multe, dar nu și preferințele muzicale. Am crescut cu Holograf și au fost un exemplu de formație care rezistă. Indiferent de câte stiluri au fost abordate de alții, indiferent de ce s-a întâmplat în zona muzicală ei s-au reinvetat constat și au păstrat emoția și profunzimea mesajelor transmise în cântecele lor. Acum aveam ocazia să mă bucur de un concert live Holograf la Iași.

Cum a fost la concertul Holograf la Iași?

A început timid cu melodii atât de vechi și totuși atât de cunoscute de cei prezenți. Fiecare fredona timid în timp ce trupa ne invita să cântăm mai cu patos alături de ei. Jocurile de lumini și imaginile derulate în spatele lor îți luau ochii. Toate acestea completau fiecare vers și fiecare acord. Trupa Holograf era energică, veselă și transmitea această stare tuturor celor prezenți. Îți doreai să te ridici de pe scaun, dar știai că acest gest i-ar fi împiedicat pe cei din spate să vadă ceea ce se întâmpla pe scenă. Spre finalul concertului am fost toți în picioare și fredonatul a fost înlocuit de un cântat cu toată forța.

Concertul promitea de la început să fie unul cu care să rămâi mult timp în amintire. Nu întâmplător am lăsat ca emoțiile de după să se aseze pentru a scrie acest articol. Momentul care mi-a ajuns la suflet a fost unul unplugged. O chitară și un bass acustic alături de vocea lui Dan Bitman ne-au transpus pe toți la malul mării. Am avut ocazia să ascultăm piese exact cum au fost cântate acum mulți, mulți ani.  Din tot concertul acel moment a fost de-a dreptul unic și special. Am putut înțelege povestea din spate, am putut simți valurile și adierea. Vederea de la Costinești se transforma într-o adevărata vacanță.

Concertul s-a încheiat cu multe aplauze și am plecat spre casă încărcați emoțional, cu urme de nisip în suflet și cea mai frumoasă vedere de la Costinești la început de aprilie.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

13 thoughts on “Vedere de la Costinești cu Holograf la Iași”

  1. Si eu ii ador pe cei de la Holograf <3 sunt niste profesionisti iar pieselor lor nu au varsta…sunt superbe toate 🙂 nu ai cum sa nu le stii si sa le fredonezi fiecare vers 😀 Superb articolul! <3

  2. O singura data i-am vazut pe cei de la Holograf intr-un concert la Deva. In principiu imi place de ei, dar atunci nu au avut deloc chef de cantat sau nu stiu care a fost problema. Au avut o prestatie cam slaba…dar mi-as dori sa ii revad intr-o pasa mai buna 🙂

  3. Vaai, imi amintesc ca in orasul meu de „zilele orasului” veneau cei de la Iris si Holograf in fiecare an. De aceea le stiu toate piesele, fara sa ma incurc. :))

  4. Holograf este o trupă care reușește să se reinventeze de câte ori este nevoie și să se adapteze perfect la ceea ce este în top. Totuși, au melodii vechi care te ung la suflet și rămân în inimile multora. Foarte frumos articolul 🙂

Lasă un răspuns