Vreau sa scap de toate

Vreau să scap de toate!

– Nu mai pot și vreau să scap de toate!
– Mai bea un pic de apă!

N-am înțeles niciodată glumița cu apa în momentele în care te simți apăsat de tot ce e în jurul tău, dar funcționează mereu. Să le mulțumim celor care ne-o oferă fără să stea prea mult pe gânduri.
Avem tendința să facem loc pentru încă ceva și să-i dăm cu apă pentru a se duce la vale mai repede. De cele mai multe ori noi suntem cei care ne ducem la vale.

Suntem obosiți și nu doar fizic. Lumea din jur ne obosește sau faptul că ne luptăm zilnic cu ea? Suntem obosiți de cei din jur, de toate jocurile, riscurile asumate sau nu, de dorința disperată de împlinire. Suntem obosiți de presiunea de a fi zilnic inspirați, prezenți, perfecți și puternici. Printre noi mai este câte cineva relaxat, cu sticla de apă mereu după el, cu glumele pregătite și cu o sacoșă de cuie.

– Vrei o gură de apă sau un cui să-ți agăți acolo măcar o dorință din alea multe?
– De ce faci toate astea?
– De ce te stresezi atât? Pentru ce?
– Ți-a ridicat cineva o statuie până acum?

Relaxarea lui te face să te umpli de nervi, dar îi dai dreptate. Nu știi de ce faci toate astea și nu știi de ce încă nu ai o statuie ridicată. Ai merita una. Toți merităm una, dar nimeni nu ne face una. N-am mai avea loc de ele prin lume.

Dacă ai avea o statuie ai mai vrea să scapi de toate?

Și mie îmi surâde ideea de statuie, dar știu că asta nu ar schimba nimic. Când te saturi, te saturi și punct. E inutil să primești acum o statuie când tu aveai nevoie de ea ieri. Și de ar fi fost ieri, tot n-ar fi fost suficient. Ne dorim acum și aici și dacă primim peste o milisecundă e fix zero. Programatorii vor spune că zero e mai bun decât null (nimic), dar toți ne-am săturat să ne amăgim așa… Un pahar gol e mai bun decât lipsa acestuia?

Și ce dacă ai statuie? Nu ai dormi mai bine noaptea. Tot te-ai pierde prin viață, prin nebunia zilelor, printre oamenii ce nu au statui, printre lecțiile neînvățate. Ai ajunge la final de zi la fel de obosit. Vei privi statuia și vei realiza cât de mult semănați. Și tu și ea lipsiți de tot ce vă face umani.

Mai bine o sticlă de apă și o sacoșă de cuie. E mai practic!

Și eu vreau uneori să scap de toate și tu vrei să scapi de toate. Toți avem un astfel de moment sau chiar mai multe. Sunt normale, sunt umane. Sunt parte din viața noastră și fără ele n-am simți că trăim. Nu avem nevoie de statui, nu avem nevoie nici de cineva care să ne încurajeze. O să găsim în noi toate cuiele și toate sticlele cu apă de care avem nevoie. Dacă vom uita de ele va exista cineva care ne va reaminti să bem și apă!

Ce faci când nu mai poți? Mai poți un pic!

Chiar și în momentele în care te simți total lipsit de speranță cauți în tine un motiv pentru a zâmbi. Niciodată nu te gândești să îți dai voie să cazi, deși ar fi cel mai eliberator lucru. Cum ar fi să cazi? Îți spun eu! Foarte tare și ai scăpa de toate!

Să ai mereu privirea de ansamblu nu ajută. Să vezi mereu totul de sus și să te critici pentru că nu ești cu doi pași mai în față, iar nu ajută. Te-ai gândit vreodată că ai putea să cazi în picioare? Să privești totul de jos în sus și să descoperi alt drum? Să cazi va fi mai bine decât să stagnezi unde ești acum.

Știi ce mai vezi de jos? Toate cuiele bătute de cel cu apa și sacoșa plină de cuie. Îl vezi cum trece în fiecare zi pe lângă unul și stă acolo. Se zbate să-l scoată, se zbate să-l transforme în ceva palpabil. Și el e obosit, dar a învățat să aibă răbdare. A învățat că oboseala face parte din poveste. Fiecare cui bătut e o destinație și o lecție învățată, Traiectoria o alege în funcție de cât de repede vrea să meargă azi.

Vreau să scap de toate! Vreau să cad în liniște și să mă ridic din liniște. Vreau un drum plin de cuie și o provocare în fiecare zi. Vreau să fiu obosită, tristă, nervoasă și lipsită de chef, dar vreau să am răbdarea de a trece prin toate aceste stări spre cea care îmi va aduce împlinirea. Vreau să scap de toate singură și nu am nevoie de o statuie la final. Dincolo de toate, vreau să rămân umană și motivată.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

10 thoughts on “Vreau să scap de toate!”

  1. Cineva spunea ca nu ne afecteaza ceea ce se intampla in jurul nostru, cat ceea ce interpretam si alegem noi sa ne afecteze din tot ce se intampla. Eu am inceput sa cred asta si sa observ schimbarile… desi nu e usor sa acceptam anumite lucruri. Dar daca alegem sa le privim din alta perspectiva, starea noastra se poate imbunatati. In viata e ce e. Restul interpretam noi.

  2. Toti avem momente de genul.. dar vorba ta.. si cand nu mai poti, mai poti putin.. Eu cel putin sunt motivata de rezultatul final, ma gandesc intruna la el si reusesc. 🙂

  3. Uneori avem nevoie de liniste si de timp pentru noi pentru a ne analiza putin situatia. Nu trebuie sa lasam garda jos niciodata, nu avem dreptul să pierd timp fiind suparati.
    Viața e grea, dar frumoasă, cu peripeții, dar sunt experiențe din care trebuie să învăță,
    Capul sus și fii curajoasă!

  4. noi alegem cat de mult ne lasam afectati de ceea ce se intampla. eu pe premisa asta merg, culegi ce semeni. daca tu esti ok si nu le pui chiar pe toate la suflet, e imposibil sa nu fie bine!

  5. Important e sa nu ne tina prea mult acest sentimesnt de a scapa de toate, dar cu siguranta ca acesta va reveni periodic in viata noastra. Cred ca e normal, e firesc, face parte din viata

  6. Eii bine da! Am patit si eu din astea si cel mai des mi se intampla cand era copilul mic si nu stiam de ce plange continuu fara intrerupere de la 12 noaptea la 3 dimineata. Iti vine sa-ti iei campii si sa fugi si totusi … vorba ta! Mai poti un pic 🙂

Lasă un răspuns