all about blogging kooperativa 2.0 iasi blog bianca ionel

Workshop All About Blogging

Înainte de a pleca în pelerinaj în Țara Sfântă am participat la primul workshop marca Kooperativa 2.0 Iași ținut de Andreea Ignat, la cafeneaua Fika, ce a purtat titlul All About Blogging.

Workshopul a început cu o întrebare ce m-a pus pe gânduri și anume ,,De ce ai blog?”. Nu a fost prima oară când am căutat să ofer un răspuns acestei întrebări, aparent ușoară. Gândurile și speranțele ce au fost puse la baza acestui blog sunt multe, unele s-au păstrat, altele s-au maturizat și au căpătat o altă formă.

La început, acest blog a fost un pic egoist. L-am făcut pentru mine și pentru toate gândurile ce mocneau încet în mintea mea. Îmi plăcea să scriu, dar profilul real ce l-am ales încă din clasa a V-a m-a făcut să rezolv mai multe ecuații și să scriu mai puține povești.

Pe lângă momentele ce ne-au invitat să contemplăm la motivațiile noastre când vine vorba de blog, Andreea ne-a oferit o imagine de ansamblu asupra tuturor elementelor de care trebuie să ținem cont ca și bloggeri.

Orice blogger are nevoie de un plan editorial

Printre sfaturile primite, s-a numărat și cel legat de existența unui plan editorial. La finalul lunii august am reușit să realizez un astfel de plan pentru toată luna septembrie. M-am ținut de el 26 de zile. După workshop mi-am propus să reiau acel plan și să îl respect în fiecare lună. Momentan, săptămâna 7-13 noiembrie are un plan editorial bine pus la punct, pentru toate cele trei bloguri pe care le dețin.

Pe lângă planul editorial mi-am propus să îmi structurez mult mai bine articolele, să adaug subtitluri și sursa fotografiilor folosite. Subtitlurile nu le văd necesare tot timpul, am început să le folosesc la articolele ce depășesc 300 de caractere imediat după Școala Flanco. Aș putea spune că îmi dau bătăi de cap. De multe ori am ales să pun doar trei steluțe centrate pentru a evidenția o nouă parte a articolului și nu am folosit un subtitlu, deși aș fi putut face acest lucru. Urmează să îmi impun această schimbare și să mă țin de ea cât mai mult. Pentru articolul Titlu meta și descrierile meta subtitlurile au fost chiar utile și naturale. Când ai un blog mai tehnic e mai simplu să faci delimitările.

La finalul workshop-ului All About Blogging am constatat că blogului meu îi lipsește un set de reguli, motiv pentru care luna aceasta mi-am propus să realizez unul și să îl actualizez constant. E importat atât pentru cititori, cât și pentru agenții sau clienți să cunoască valorile ce stau la baza acestui blog.

Cine a participat la Workshop All About Blogging Iași?

La workshop au participat Dragoş BârgăoanuConstantin CiobanuOana BlagaMihai-Alex OlteanuDiana Elena LupuRoxana IchimIsabela NiticaAdelina Bohan, Simona NemtanuGabriela MereuțăDurbaca Ionut LucianAlexandru TaradaciucCostin ChiricaAnda Elena PintilieAlexandra BohanSorina Chirilă, Florina Gabriela Pascariu.

 ***

Din punctul meu de vedere, a fost o seară foarte frumoasă și productivă. Mulțumim Andreea Ignat pentru toată implicarea și dedicarea! Așteptam de mult momentul în care să ne adunăm toți bloggerii ieșeni și să discutăm despre cum putem crește frumos împreună. Următorul workshop va fi pe 17 noiembrie și va fi unul tehnic ținut de mine și Alex Taradaciuc.

P.S. Deja am emoții 🙂


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns