Web Analytics
World of Instagram Iasi - From Basics to Mastery | Blogger Iasi

World of Instagram Iasi – From Basics to Mastery

Ziua de 21 noiembrie 2019, m-a adus la prima ediție World of Instagram Iasi – From Basics to Mastery, ce s-a bucurat de 2 speakeri locali Andreea Chirilă, Content Creator & Style Coach și Ioan Balașanu, fotograf de peisaj și unul național Raisa Socolov, Digital Marketing Strategist.

A trecut ceva timp de când n-am mai scris de evenimentele la care am participat și cumva, fie vremea de afară, fie faptul că mi s-a făcut dor să scriu și aici, pe blog, m-au adus la povestit câte ceva din ce am învățat.

Despre fotografie tot învăț de la începutul anului și am sentimentul că pe măsură ce știu mai multe și mai multe degetul meu nu mai știe să declanșeze cadrul care trebuie. Și acum, mi-am dorit să fac poze drăguțe, cu încadrări, cu elemente de compoziție… n-au ieșit. Asta este… data viitoare. 🙂

Cum a fost la World of Instagram Iasi?

De la Ioan Balașanu am învățat că…

ai nevoie să fii unic pentru a atrage oameni care să te urmărească pe Instagram. Poți „reproduce” un cadru și acel cadru poate să-ți aducă câteva sute și mii de inimioare, dar nu poți face asta la nesfârșit. Tot de la el, am aflat că pădurea Doborvăț de la Iași e superbă!

Un alt lucru interesant, e acela că atunci când ai propriul stil, oamenii îți vor recunoaște fotografiile chiar dacă nu ai un watermark pe ele. Deci, să fim originali, autentici și să ne găsim propriul stil indiferent de nișa pe care suntem ca bloggeri, instagrammeri sau fotografi.

De la Raisa Socolov am aflat că…

Dacă editezi textul sau tag-urile unei fotografii pe Instagram după ce ai postat-o, reach-ul tău va fi afectat. Recunosc, fac asta destul de des, pentru că mereu uit un hashtag sau nu scriu textul tocmai ok din prima, dar voi avea grijă să încetez să fac asta pe viitor.

Tot ea ne-a povestit un pic despre relația dintre branduri și instagrammeri și despre cât de important este să ai o comunitatea și nu doar mii de followeri.

Andreea Chirilă și drumul spre succes în online și offline

Pe Andreea Chirilă o știam aproape de la începuturile ei, de când eram o gască mare, frumoasă și unită de bloggeri la Iași. A fost plăcut să văd cât de mult a muncit pentru a ajunge unde este. M-am simțit un pic mai bine când am aflat că în agenda ei zilnică sunt lucruri legate de postări și story-uri pe Instagram. Mi-a amintit de perioada în care postările pentru blog erau pe lista mea de task-uri zilnice și m-a motivat să le adaug din nou acolo. 🙂

A fost interesant și eliberator să aflu că și ea a avut postări pentru anumite branduri care n-au văzut „lumina zilei”. Am avut și eu câteva colaborări unde anumite postări nu am fost aprobate și atunci n-am înțeles că lucram la alt nivel decât eram eu obișnuită și am luat mai mult decât personal acele respingeri. În timp am învățat că brandul pe care îl promovezi are câteva principii după care se ghidează și m-am bucurat să descopăr că și alții au trecut prin „asta nu se aprobă ca postare”.

Cu ce am plecat acasă de la World of Instagram Iasi?

Cu bucuria de a revedea oameni dragi, pentru a fost plin de ieșeni. M-am reîntâlnit și cu Anca Vîrlan, colega mea de cămin din anul I de facultate, în prezent fotograf de nuntă, dar și cu mulți alți oameni dragi mie din Iași: Manuela Manea (prin martie o să aflați mai multe despre ea într-un interviu aici pe blog), Brândușa Bordeianu, Carmen Manea – omul din spatele Bistro la Noi și nu în ultimul rând Roxana Ichim ce mi-a fost fotograf de nădejde și colega mea de când am găsit alături de Lidl. ❤

Am mai văzut prin sală multe persoane cunoscute de la antreprenori de succes, la profesori de facultate și alți bloggeri din Iași. Am simțit evenimentul ca fiind exact la nivelul celor din București, mi-a amintit cu drag de Webstock și m-am bucurat de toți partenerii locali și naționali care au ales să fie prezenți (Lidl Romania, Siviero Maria Romania, 1664 Blanc, AQUA Carpatica, Domeniile Samburesti, Editura NICULESCU, Bisou).

Am plecat acasă cu dorința de a deveni din nou mai activă în online, de a scrie și de ce nu chiar de a face ceva live-uri și story-uri mai multe pe Instagram. Mă găsiți acolo ca @acorduridinsuflet.


Am să închei articolul cu un gând despre evenimente în general, un gând ce l-am postat pe Facebook și cu câteva cadre de ieri, cu dulceața de mine și cu alte dulciuri de la parteneri. 😀

Esența din spatele unui eveniment

Când vii la un eveniment pentru a obține un profit pentru tine ești în căutarea lui și atât. Nu vezi oamenii, nu vezi ce se întâmplă cu adevărat în jurul tău, nu vezi esența.

Ne agățăm de evenimente mari și cautăm să „creștem în online” prin ele în timp ce uităm să fim noi, în offline. Totul e o strategie de a îți îndeplini anumite nevoi: de a fi văzut, apreciat și validat. Nevoi de bază, normale, pe care vrem să le bifăm renunțând la noi și fiind o imagine care dă bine în online. Fiind acel ceva ce atrage like-uri și comentarii, acel ceva ce ne hrănește egoul și ne oferă doar o dependență de cei din jur și o îndrăgostire de imaginea „ideală” a unor oameni și evident a noastră lângă ei, ce nu va umple golul din noi indiferent câte evenimente și întâlniri de acest gen o să „consumăm”. În schimb, toate acestea, vor alimenta nemulțumirea din noi ce se va resimți într-un mod agresiv în interiorul nostru.

Avem nevoie de apropiere, avem nevoie de conexiune și asta se face acceptând ceea ce suntem și oferind celor din jur ocazia de a privi mai mult în interiorul nostru și mai puțin la ambalaj.

Astăzi, după 9 ore de stat la birou, după ce ploaia mi-a răvășit exteriorul și tot interiorul, că-s meteo-sensibilă, am ajuns la World of Instagram Iași – from basics to mastery.

Când particip la un astfel de eveniment, mă bucur de fiecare apropiere și conexiune umană. Până acum ceva timp mă speriau evenimentele cu mulți oameni și căutăm să îmi așez acea mască perfectă pentru „a da bine în online”. Oamenii se așteaptă când ești bloggeriță, om de marketing și PR să fii mereu „ca scos din cutie”.

N-am înțeles niciodată așteptările pe care le proiectăm față de cei din jurul nostru, n-am înțeles de ce uităm de lumea noastră interioară, de ce uităm de sufletul omului din fața noastră.

Pentru mine, omul din offline e cel care contează și am venit la eveniment pentru a mă apropia cu sinceritate maximă de oameni, pentru a îi cunoaște, pentru a învăța de la ei și a vedea adevărul din ei și din mine fără a proiecta o imagine ce nu-mi aparține.

Am venit cu sufletul larg deschis, fără să cer ce nu am nevoie, fără să pretind a fi altceva decât un suflet însetat de cunoaștere și atât.


Să ne revedem cu drag și în offline, cât mai des și cu sufletul deschis pentru a primi și oferi. ❤

World of Instagram Iasi - From Basics to Mastery cadre personale

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.