Ziua de luni începe cu daruire blog Bianca Ionel

Ziua de luni începe cu dăruire

Gândul la dăruire mi l-a adus proiectul organizat de bloggerii ieșeni, Share-uim globuri cu Suflet. Din acest motiv, am ca ziua de luni să înceapă cu dăruire.
De cele mai multe ori dăruim pentru a primi. Mereu s-a spus că dacă faci bine, vei primi bine. Cu toții suntem martori ai faptului că uneori binele nu e răsplătit tot cu bine. De ce?
Dacă dăruim doar pentru a primi ceva în schimb, gestul nostru nu poate fi numit dăruire, ci doar un troc. La final primim înapoi ceea ce merităm.

Ce înseamnă dăruire?

DĂRUÍRE, dăruiri, s. f. Acțiunea de a (se) dărui și rezultatul ei. Poate definiția dăruirii din DEX ne face mereu să așteptăm ceva material în schimb, dar rezultatul ei nu cred că se raportează la noi, ci la cei care primesc.

Dăruirea vine din suflet. Dăruirea vine cu iubire și fără nevoia de a primi ceva înapoi. Expresia celor care primesc ceva oferit de noi este răsplata. Scânteia din ochii unui copil, zâmbetul cald al celor dragi sau pur și simplu bucuria nemăsurată a celui care primește. Ar trebui să dăruim zilnic zâmbete, încredere, speranță celor din jurul nostru materializată în ceea ce i-ar face să simtă toate acestea.

Plăcerea oamenilor cu adevărat mari e să facă oamenii fericiţi– Blaise Pascal

De sărbători dăruim foarte mult. Dar oare dăruim și din suflet? E o tradiție să ne facem cadouri în cadrul familiei și fiecare alege să ofere ceea ce consideră că ne va aduce fericire. Nu de fiecare dată cadourile celor din jur ne mulțumesc.

Suntem frustrați și nervoși, pentru că noi le-a dat ceva frumos și ei ne-au dat ceva la întâmplare. Felul în care alegem să primim ceea ce ni se oferă ține tot de noi. Când strâmbi din nas în fața celui care îți oferă ceva gândește-te că el nu va primi ceea ce are cea mai mare nevoie, bucuria ta!

Nu toți suntem pricepuți în a alege daruri, dar toți oferim cu dragoste fiecare bombonică și fiecare portocală în preajma sărbătorilor și așteptăm să vedem în ochii celor care primesc dragoste, bucurie, entuziasm.

Amintește-ți acest lucru înainte de a fi nemulțumim de darul tău și nu uita că nu doar ziua de luni începe cu dăruire.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

21 thoughts on “Ziua de luni începe cu dăruire”

 1. Intr-adevar, atunci cand oferi un cadou unui copil si ii vezi bucuria din ochii lui, merita toata ostenelea. Dar si cadourile trebuie sa fie alese din suflet…

 2. In biblie se spune ca „e mai ferice sa oferi, decat sa primesti!” Si asa este! E un sentiment minunat cand oferi ceva unei persoane dragi, cu atat mai mult cand oferi ceva unui necunoscut…si sa vvezi bucurie si multumire! 🙂

 3. Cat de frumos este articolul! M-ai emotionat! <3 Ai foarte mare dreptate in tot ceea ce ai scris si singurii care se mai bucura din suflet sunt copii..si ar trebui si noi sa invatam sa ne bucuram ca niste copii si sa daruim din suflet fara sa mai avem asteptari! :* :* :*

 4. Ce frumos ai scris, foarte adevarat tot ce ai scris. Atunci cand faci un cadou trebuie sa il alegi cu grija si cu mare atentie, poate ca uneori ii ”citesti” gandurile la ceea ce isi doreste.

 5. De 1 an si 8 luni am un ingeras care imi aduce aminte zilnic cum e sa te bucuri de lucruri marunte iar zambetul lui sincer si inocent este singurul lucru de valoare pe care mi-l mai doresc. ?

 6. Pe mine ma cam enerveaza goana asta dupa cadouri din decembrie. Pentru ca simt ca sunt un „must”, nu ca vin din suflet. Cel mai frumos ar fi sa putem darui si ajuta constant, fara sa asteptam ceva in schimb 🙂

 7. Cel mai frumos mi se pare sa daruim de-a lungul anului, nu doar in preajma sarbatorilor si ma cam intristeaza consumerismul asta din ziua de azi. Cum ziceau Ira si Eva, parca s-a pierdut placerea de a darui ceva din suflet si nu mai conteaza decat ce brand e.

 8. Cred ca ar tebui sa ne bucuram mai mult de lucrurile marunte si sa lasam rautatile. Nu am daruit niciodata asteptand ceva in schimb, de cele mai multe ori fac cadouri fara sa primesc nimic in schimb pentru ca imi place sa vad bucuria in ochii celui care primeste.

 9. Darul cel mai frumos este cel oferit din suflet și, de cele mai multe ori, nu este un lucru material (palpabil).
  Cum am scris într-un articol mai vechi (BE KIND!): Oferă bunătate fiecărei persoane, fiindcă nu știi niciodată când blândețea ta va vindeca un suflet întunecat întâlnit pe drum.

 10. Ar fi bine sa daruim cu suflet si nu pt ca trebuie sau e traditia. Sa nu mai alergam dupa chestii material..sa cautam bucuria sufleteasca

 11. Cred ca sensul cuvântatului daruire s-a denaturat sever in ultimii ani. I s-a adaugat undeva in mintea noastra continuarea: dar mie ce imi iese? Cel mai trist este ca aceasta atitudine continua sa fie incurajata, chiar si prin sarbatorile de iarna.

Lasă un răspuns