ziua de luni incepe cu detasare bianca ionel blog

Ziua de luni cu detașare

Ziua de luni incepe cu detasare

Pe parcursul timpului am învățat că primim ceea ce ne dorim, dacă renunțăm la disperarea de a avea acel ceva.

Cel mai banal exemplu este acela în care ne căutăm cheile și nu le găsim. E luni dimineața, te grăbești să pleci la serviciu, dar cheile sunt de negăsit. Ești agitat, panicat, începi să răscolești toată casa, dar cheile par de negăsit. În acel moment ai nevoie să te detașezi și să inspiri adânc. Detașarea vine la pachet cu relaxarea.

Când suntem relaxați vedem lucrurile diferit. Avem claritate și încredere în noi. După un moment de detașare, mintea noastră se eliberează. După un moment de detașare vei avea o imagine a cheilor pierdute. Îți vei aminti ultimul loc în care le-ai văzut, te vei duce acolo și le vei găsi. Exemplul acesta banal poate fi extins în orice altă situație a vieții noastre.

Detașarea ne poate ajuta și în momentele în care pierdem lucruri sau oameni. John Belo spune că detașarea este arta de a te bucura de ceva, în timp ce ești conștient că într-o zi ai putea pierde acel lucru.

Din punctul meu de vedere, detașasarea este o soluție eficientă în prevenirea depresiei și eliminarea stresului. Prin detașare îți poți păstra echilibrul și poți privi lucrurilor într-o manieră care să nu te afecteze emoțional.

Detașarea nu înseamnă indiferență, lipsă de interes, sau neimplicare.

Ea presupune o doză de optimism și o putere de a accepta lucrurile așa cum sunt. Detașarea o vedem la acei oameni care rămân concentrați pe ceea ce au de făcut, indiferent dacă pasul anterior i-a dus către succes sau eșec. Prin detașare te poți bucura de succes și poți învăța din nereușite.

Detașarea o putem exersa în acele momente în care cei din jur ne spun lucruri mai puțin plăcute. Lucruri ce ne schimbă starea de spirit. Așa cum spuneam în articolul Ziua de luni începe cu ceea ce crezi tu despre tine, în astfel de momente acel ceva trebuie să conteze mai mult decât părerea celor din juri. Poți să o asculți, dar nu o poți lăsa să te supere sau să te enerveze. Detașarea în astfel de momente face minuni, pentru că îți va da calmul de a percepe totul ca un feedback și de a lua doar ce e nevoie din el pentru evoluția ta viitoare. Nu vei pierde timp consumându-te pentru ceea ce au spus alții, pentru că vei știi că acest lucru este neimportant.

Poți fi și tu unul din acei oameni puternici, calmi și concentrat pe găsirea celor mai bune soluții. Începe de azi, începe ziua de luni cu detașare!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Lasă un răspuns