Ziua de luni incepe cu iertare bianca ionel blog

Ziua de luni începe cu iertare

Ziua de luni începe cu iertare! Iertarea înseamnă schimbare. O schimbare a noastră.

Pentru mine iertarea presupune acceptarea faptului că oricine poate greși, iar acea greșeală este generată de o slăbiciune umană. Toți avem slăbiciuni la nivel comportamental și toți suntem supuși greșeli. Din acest motiv toți avem nevoie de iertare, dar este important să și iertăm.

Lipsa capacității de a ierta aduce cu sine o serie de resentimente și instalează în interiorul nostru o stare de supărare și chiar tensiune. Pentru cei care consideră că iertarea reprezintă o sarcină foarte dificilă, am să vă ofer câteva beneficii ale iertării.

Cum ne ajută iertarea?

1. Scade tensiune arterială
2. Facilitează digestia
3. Facilitează respirația
4. Ai parte de un somn odihnitor
5. Te poți relaxa mai ușor
6. Îți întărește sistemul imunitar

Dacă ai impresia că motivele de mai sus nu au nici o legătură cu iertarea, am să îți explic de ce te înșeli.

În primul rând când cineva a comis o faptă de neiertat starea ta interioară este una foarte tensionată și în mod normal tensiunea ta arterială crește. Fapta acelei persoane te macină în adânc și îți poate profoca dureri abdominale datorate acidității stomacale, migrene, agitație în timpul somnului și o stare permanentă de stres.
În fiecare moment în care vei încerca să te relaxezi te vei gândi la persoana respectivă și toată liniștea ta interioară va fi distrusă. Toate aceste trăiri nu vor face decât să îți afecteze sistemul imunitar. Așadar, iertarea te ajută pe tine și apoi pe cel care ți-a greșit.

Ziua de luni începe cu iertare

Nu îți pot spune cum poți să ierți, dar îți pot spune că starea de iertare necesită o schimbare în noi. Trebuie să reflectăm asupra faptelor și să vedem dacă ele ne vor influența viața peste 2 sau 5 ani. Valorile cu care suntem noi obișnuiți nu pot fi mereu comune cu ale celor din jur. De aceea trebuie să învățăm să primiv lucrurile și din perspectiva lor.

Iertarea nu înseamnă să încurajezi greșeala și nici să o uiți. Iertarea presupune momentul de înțelegere față de cel care ne-a greșit, în contextul în care și noi suntem supuși greșelii.

Încearcă să eviți să te arunci în postura de victimă și să nu exagerezi lucrurile. Cu siguranță ești rănit și afectat de situație, dar în mâinile tale se află puterea de a redirecționa stările negative și de a le transforma în ceva pozitiv.

Ție cât de greu îți este să-i ierți pe cei care îți greșesc?


Sursa foto: elcmthoreb.org


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

9 thoughts on “Ziua de luni începe cu iertare”

  1. Timpul consider ca este un factor foarte important in procesul iertarii. Durerea provocata este foarte mare imediat atunci pe moment insa o data cu trecerea timpului totul parca de atenueaza… iar iertarea vine ca un lucru firesc…mai ales pentru ca noi oamenii avem nevoie de „closure”, aceea finalitate care ne ajuta sa intelegem ce si de ce s-a intamplat. Cat despre uitat, nu, nu uitam niciodata. :)) How could we?

  2. Citisem ca orice gand negativ mentinut pentru mult timp in organism produce grave dezechilibre, asa ca trebuie sa iertam mai mult si sa fim mai detasati.

  3. Depinde de greseala…sunt multe lucruri pe care le-am iertat, dar nu le-am uitat. Se spune ca in viata ierti, dar nu uiti. intr-adevar, atunci cand cineva iti greseste, te macina si iti da o stare de nervozitate ce nu aduce lucruri bune.

  4. Procesul iertarii depinde de greseala. Vine in timp atunci cand e ceva ce ne face sa suferim mult si in acest caz nici nu uitam. Geselile mici cred ca toti suntem gata sa le iertam si sa le dam uitarii. Dar asa e, cand nu ierti nu faci decat sa iti incarci psihic si energetic fiinta cu multe emotii negative si sa nu oferi sansa unui final, sa lasi totul in trecut. Unii ajung chiar la razbunare, pe aceia nu stiu ce i-ar convinge.

Lasă un răspuns