ziua de luni incepe cu implicare

Ziua de luni începe cu implicare

Ziua de luni începe cu implicare, iar implicarea prin simpla ei definiție atrage și rezultate. Alegem de cele mai multe ori să privim de pe margine și să comentăm. Avem impresia că noi am face lucrurile diferit și eventual mai bine. Evident este doar o impresie. Când te-ai implicat ultima oară în ceva?

Dacă tot a trecut perioada meciurilor de fotbal, câți dintre voi nu ați criticat jucătorii? E foarte ușor să stai în fața televizorului sau în tribună și să critici, dar oare tu cum te-ai fi descurcat pe teren?

Defectul nostru este că alegem să criticăm în loc să ne implicăm.

Dacă tu consideri că X nu face ceva cum trebuie și tu ai putea face acel lucru mai bine, alege să te implici, să îl ajuți și să îi expui și perspectiva ta.

Noi suntem cei care putem schimba lucrurile prin simpla noastră implicare. Există posibilitatea ca ajunși în mijlocul problemei să constatăm că lucrurile nu sunt chiar așa simple cum par din exterior. Putem fi chiar dezamăgiți de faptul că ne-am supraapreciat. Important în acel moment este să nu renunțăm.

Stephen Covey spune că implicarea este cheia implementării schimbării şi a creşterii devotamentului . Schimbarea este mult râvnită de fiecare dintre noi, nu-i așa? Acum, poate, e mai clară sintagma schimbarea începe cu tine”. E necesar să înțelegem că schimbarea cere implicare, iar implicare va genera rezultatele dorite în timp.

În momentul în care alegi să te implici îți faci ție o promisiune că vei schimba ceva și alegi să te dedici promisiunii tale atât intelectual cât și emoțional.

Azi e momentul în care trebuie să conștientizezi cât de mult are această lume nevoie de tine implicat în schimbarea ei. Cu siguranță ai o cauză pentru care ți-ai dorit mereu să lupți, de ce să nu începi acum?

Vrei un mediu mai curat, alătură-te unei organizații pentru protecția mediului și implică-te în activitățile acesteia. Vrei o lume mai zâmbitoare? Oferă zâmbete și într-o zi vei primi acel zâmbet înapoi înzecit.

Rezultatul implicării tale îți va aduce o mulțumire sufletească și o împlinire ce nu poate fi descrisă în cuvinte, ci simțită, în fiecare zi.

#ZiuaDeLuni începe cu tine, cu alegerile tale și se se încheie tot cu tine analizând rezultatele acestei zile.


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

Ultimele postari ale lui Bianca Ionel - Digital Marketing Iasi (vezi toate)

Lasă un răspuns