ziua de luni incepe cu incredere bianca ionel

Ziua de luni începe cu încredere

Ziua de luni începe cu încredere în tine, omul care ești azi, un om diferit de cel de ieri!

Încrederea e din ce în ce mai dorită de toată lumea, dar nimeni nu se gândește la faptul că nu poți cere sau oferi încredere dacă tu nu ai încredere în tine și în forțele tale.

Din punctul meu de vedere, de acolo pleacă de fiecare dată problema noastra în căutarea încrederii. Ajungem să credem ce spun alte persoane despre noi și uităm să credem în noi și în ceea ce suntem cu adevărat. Un om lipsit de încredere e un om slab, ușor de manipulat, ușor de rănit și ironia sorții sau nu, el are nevoie de încredere mai mult decât oricine altcineva.

Tindem să căutăm în cei din jurul nostru părțile care ne lipsesc nouă, încredere, dragoste, speranță, liniște. Avem mereu împresia că într-o anumită persoană sau într-un anumit loc vom găsi toate acestea, le vom împacheta și vom pleca cu ele pe drumul vieții noastre. Greșit!

Tot ce avem nevoie se găsește în interiorul nostru, uneori atât de bine ascuns încât nici nu știm că suntem capabili de anumite stări și sentimente. De aceea este nevoie să dă acordăm timp și să privim în noi, să ne căutăm starea de echilibru, să ne căutăm încrederea în ceea ce suntem, în ceea ce vrem să fim și în ceea ce ne definește.

Eșecurile vieții au menirea de a ne oferi lecții și nu de a ne fura încrederea în noi. „Nu mai cred că…” e o expresie destul de întâlnită, și eu am folosit-o și am momente când simt că doar acea expesie îmi poate descrie starea. Important este să trecem peste acea stare în care ne simțim incompleți, pentru că nu putem pierde nimic atâta timp cât totul se află în interiorul nostru. Putem nega că nu mai simțim, putem nega stările noastre, putem nega ceea ce am fost ieri, dar nu putem nega faptul că singuri de putem lanțuri, singuri de îngropăm în emoții negative și singuri lăsam neîncrederea să ne cuprindă.

Astăzi este luni, este încă o zi în care trebuie să ai curajul să privești în tine și să te regăsești, să te accepți și să te îmbrățișezi cu încredere. Începuturile de săptămână vor fi mereu o șansă de a privi diferit lucrurile și hai să-ți spun un secret, dacă tu ai încredere în tine cei din jurul tău vor simți asta și vor avea și ei!


Alătură-te și tu celor 4000 de abonați la blog

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest blog și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.

1 thought on “Ziua de luni începe cu încredere”

Lasă un răspuns